Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy nő miért hoz...

Szerintetek egy nő miért hoz világra gyermeket?

Figyelt kérdés

Egy beszélgetés kapcsán gondolkodom ezen. A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában. Szerintem azért, mert ez egy nőbe jó esetben be van kódolva. Sőt, a férfiakba is. Szaporodási ösztön.Plusz azért, szerintem, mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek.

Van egy pszichológus/pszichiáter? nem is tudom, pontosan mi a végzettsége, Cs.I., aki eleve bűnösnek tartja az anyákat, akitől minél előbb el kell fordulni. Szerintetek van valami igaza?

2023. júl. 25. 05:48
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/143 anonim ***** válasza:
33%

Én voltam tegnap a 46 éves, aki vágyott az anyaságra és szült is egy gyereket, 32 évesen. Egyik hozzászólásomban le is írtam, hogy nem kötelező sem vágyni, sem szülni és ha nem szülnek, ok, senkinek semmi köze, de miért kell ekézni, aki vágyik gyerekre? Megfordult a világ vagy mi bajuk embereknek? Bennük nincs anyai ösztön, bennem, bennünk van. Én se kérem őket számon, miért nem szülnek, ők meg jönnek azzal, hogy össze se illünk a férjemmel meg mit tudok neki adni, ha én csak gyerekcsinálásra kerestem hapsit, majd a 2 purgyéval mi lesz mert meg fog csalni... mi van????

Még egyszer leírom: nem gond, ha nem szültök. Szerintem senki nem bsztat titeket ezért, max nektek van ebből a jelek szerint frusztrációtok.

2023. júl. 26. 09:18
 72/143 anonim ***** válasza:
41%

Szintén a 46 éves vagyok:) igen, én fejtettem ki a 21-es hozzászólásban hogy éltem meg a gyerekre vágyást, majd az anyaságot, erre jött a 22-es provokáció mint "érdeklődés":

"Utolsó, azt megkérdezhetem, hogy ha valami miatt mégsem akartál volna gyereket, akkor hogy érzed, hogyan reagált volna a környezet?

Tudom, olyan dolgokat kár firtatni, amik nem történtek meg, de a miértek megértésében talán segíthet másoknak."

Mi lett volna ha nem akarok gyereket? Sőt, mi lett volna ha a nagymamámnak áramszedője lett volna? Ő lett volna a körúti villamos, gondolom.

Nem értem, akik itt írogatnak és utálják a kölyköket meg az anyukákat - nyilván akinek gyereke van, az momzilla és egyetlen célom a gyerekvállalás volt, tudom-e hogy majd kirepül, na majd akkor mi lesz velem?? És majd ha idős leszek (nemsokára!!!:)) ) majd kötelezem a gyereket hgoy járjon hozzám...

Csajok... nektek mi bajotok? Szóval aki nem akar gyereket, az miért nem tud ezzel magában megbékélni?

2023. júl. 26. 09:21
 73/143 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem (de csak tippelek) ahhoz lehet köze, hogy míg nekünk “csajoknak” keményen kell az életben melózni, hogy legyen lakásunk, és az adónkat is megadóztatják, addig ti visszakaptok pucér se**re adót, vagy alapból nem is kell adóznotok. A mi pénzünkön (befizetett adónkon) meresztitek otthon a popsitokat, sírtok, hogy milyen nehéz otthon lenni a gyerekkel, közben a MI befizetett adónkból kapjátok a gyest/gyedet. Mindent csak kivesztek a kasszából, bele nem adtok semmit, és játszátok a hattyúk halálát, hogy milyen rossz és nehéz nektek, miközben csok-ból 2 szintes házakat vesztek, felújítotok, visszakaptok 1-1,5 milliós adót, mindezt semmire, megkapjátok a bruttótokat már ha van munkahelyetek, az én bruttó fizetésemből meg majd 400 ezret levonnak. Talán ez kicsit igazságtalan hogy a ti hobbitokat ennyire támogatja az állam:)
2023. júl. 26. 09:44
 74/143 anonim ***** válasza:
23%
#75 Szülj te is, előtted a lehetőség. Ha a gyerekvállalás előnyei kellenek, akkor vidd a hátrányait is.🙂
2023. júl. 26. 09:47
 75/143 anonim ***** válasza:
26%

+++

Ti mentek reggel 9-10re be dolgozni mert a gyereket oviba kell vinni

Ti mentek ugyanazon a nap haza fel4kor mert a gyereket haza is kell vinni

Ti vesztek ki szabadsagot keresztul nezve masokon akik egesz evben kemenyen dolgoznak mert a gyereket nyaralni kell vinni

Ti mehettek plusz tappenzre ha beteg a gyerek ez is nonszensz

Az “apanapok” vagy mi az istent meg se emlitem inkabb, hogy a ferfiak is tobb napot kapnak a gyerek utan…

Tiszta vicc

76.nak/ Nem fogok szülni, ha terhes lennék akkor abortusz :) és ennek semmi köze amit írtál ahhoz amit én.

Mert pl a kutyatartásnak is vannak előnyei + hátrányai, mégse támogatja az állam. A kutyatartás valaki hobbija, a gyerekvállalás valaki más hobbija. Egyiknek sincs semmi értéke a társadalom számára, szóval miért érzed a gyerekvállalást olyan áldozatnak amit támogatnia kell az államnak?

2023. júl. 26. 09:50
 76/143 anonim ***** válasza:
29%

Hol nem kell adóznom 1 db gyerek után? Középiskola után a pucér seggemmel elmentem dolgozni, 4 évig jártam munka mellett főiskolára és gyűjtögettem a telekre meg az építkezésre, amit aztán a gyerek apjával valósítottunk meg. Majd vettünk fel egy halom hitelt, amit 15 évig kellett volna fizetni, de pár éve hálisten volt annyi összegyájtött pénzünk, hogy végtörlesztettük, így ez letudva. ÍGy 40+-os korunkra tehermentes a házunk. Hát tényleg micsoda ingyenélés ez.

Elég jó fizum van, hidd el, nem a te adódat költi rám az állam.

Mindig is bejelentett munkahelyem volt. 1,5 évet voltam otthon a gyerekkel, 2 évesen már bölcsibe járt, mentem vissza melóba. Mint hobbi, aranyom. Addig abban a pár hónapban anyám meg a barátnőm pesztrálták napközben a hobbimat, míg az apjával dolgoztunk. Amit addig megkaptam gyedet, ne aggódj, nem a te befizetéseidből kellett finanszírozni.

25 év alatt és/vagy 3 gyerek felett nincs szja, ha jól tudom, de csak rémlik valami a hírekből, mert én bőven túlkoros vagyok és 1 db gyerekem van.

De ha ennyire irigy vagy a sokgyerekesekre, miért nem héderelsz otthon te is 3 gyerekkel 9 évet, onnan már maradhatsz is otthon nagycsaládosként, államilag támogatva? A lehetőség adott.

Üdv:

a hobbista

2023. júl. 26. 09:52
 77/143 anonim ***** válasza:
24%
Igazából fogalmam sincs. Talán hogy ne pocskoljam el a jó genetikám, hogy megnézzem, mit tudok összehozni, mit tudok kihozni belőle, és legyen kire hagyni a házat meg remélhetőleg a pénzt, ne az államra vagy valami sose látott, rühellt rokon kölyökre. Most vagyok terhes de nem siettem el, és sose volt bennem valami ellenállhatatlan késztetés, csak inkább az igen mint a nem felé billent a mérleg nyelve. Meg úgyse leszek fiatalabb, jó lesz fiatal, szép arcokat is látni a környezetemben, ha eljön az pont mikor már hiába áltatom magam.
2023. júl. 26. 09:53
 78/143 anonim ***** válasza:
11%

Egyiknek sincs semmi értéke a társadalom számára,

A kutyatartásnak valóban nincs. A gyerekvállalás szempontjából azért nézz utána a szociológiai tanulmányoknak, mert itt borzasztó baromságot írtál.

2023. júl. 26. 09:53
 79/143 anonim ***** válasza:
0%

79 amit írt az egy őszinte válasz a miértre, mind ezért vállaltok, csak nem meritek beismerni. Neki legalább volt mersze beismerni, hogy önzés.

A maradék héderelni akar a pénzből amit az államtól kap

80,

Szerintem nézz utána te, hogy szociológiailag mennyire van értelme a gyereknek. De nem fárasztom itt magam tovább veletek🥱

Ha nehéz a gyereknevelés remélem jól megszenvedtek vele, meg is érdemlitek.

Kutyát tartani is nehéz, mégse sírják tele a kutyatartók a netet mint ti.

Az apucik meg 100% félremennek, ha eddig még nem tették.

De nyugi, nekünk gyerekteleneknek nem kell majd a ti leharcolt fèrjetek a borjaitokkal, úgyhogy nem jelentünk rátok veszélyt. Gondolom valami másik momzival fog lelépni.

Legyetek résen! Bye

2023. júl. 26. 10:06
 80/143 anonim ***** válasza:
30%

Itt én nem olvastam senkit, hogy de nehéz a gyerekével. Egyedül a gyerektelenek fröcsögnek ránk, akik szültünk és otthon hédereltünk a saját befizetett járulékainkból akár másfél évet is, de tény, hogy akik jobban élnek, azok akár 2-3 évet is tudnak gyeden maradni. Elképesztő.

Szerinted szociológiai vagy bármilyen szempontból, az jó az országnak, a népességnek, ha kihal a lakosság? Szerinted miért ösztönzik a csokkal, stb az embereket gyerekvállalásra? Miért vállalja be a nacionalista kormányunk a bevándorlók betelepítését is, csak hogy ne fogyjunk el? Mert elég, ha kutyád van? Kötve hiszem.

Akinek gyereke van, az momzi, akitől a férje le fog lépni, de mindenképp csalja, de belőled nyilván nem kap. Értem. Szr lehet ilyen megkeseredettnek és frusztráltnak lenni.

Amúgy téged kezelgetett valami családapa, aki szarban hagyott, mégse vált el érted, vagy mi a bajod?

2023. júl. 26. 10:13
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!