Szerintetek egy nő miért hoz világra gyermeket?
Egy beszélgetés kapcsán gondolkodom ezen. A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában. Szerintem azért, mert ez egy nőbe jó esetben be van kódolva. Sőt, a férfiakba is. Szaporodási ösztön.Plusz azért, szerintem, mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek.
Van egy pszichológus/pszichiáter? nem is tudom, pontosan mi a végzettsége, Cs.I., aki eleve bűnösnek tartja az anyákat, akitől minél előbb el kell fordulni. Szerintetek van valami igaza?
Na, ez a poronty igen érdekes. Mint már említettem, a gyermekem már felnőtt!
És én egyáltalán nem hordtalak el semminek, veled ellentétben. Te engem elhordtál, mert megállapítottad,hogy megkeseredett vagyok. Ami egyáltalán nem így van. Óriásit tévedsz! Nekem eléggé boldog életem van és volt.
Túl sokat foglalkozol a pszichológiával és kéretlen megállapításokat teszel. Nem is ismersz.
Látom, Cs.I. és D. G. "pszichológusok" nem hiába dolgoznak a gyermekvállalás ellen. És az anyákat eléggé el nem ítélhető módon ekézik.
Holott egy anya is EMBER, és ő sem lehet tökéletes.
Azért, mert D. G. pszichológus anyja nem volt megfelelő számára, nem kellene minden anyát gonosztevőnek lefesteni, és nem lenne szabad a gyermektelenséget reklámozni.
Mint Vekerdy Tamás mondta, bőven elfogadható, hogy elég jó anya.
142 önzőnek nevezni a másikat, az smafu, mi? Meg hogy milyen ember már az, aki undorodik (ami nem egy tudatosan befolyásolható érzelem)? De találnék még szerintem pár hasonlóan "finom" megszólalást tőled, ha visszakeresgélnék.
"Túl sokat foglalkozol pszichológiával"
Köszöni a diplomám és az állásom, ezt bóknak veszem. Ha neked Csernusig terjed a pszichológia, az a te szegénységed, nem a tudományágé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!