Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy nő miért hoz...

Szerintetek egy nő miért hoz világra gyermeket?

Figyelt kérdés

Egy beszélgetés kapcsán gondolkodom ezen. A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában. Szerintem azért, mert ez egy nőbe jó esetben be van kódolva. Sőt, a férfiakba is. Szaporodási ösztön.Plusz azért, szerintem, mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek.

Van egy pszichológus/pszichiáter? nem is tudom, pontosan mi a végzettsége, Cs.I., aki eleve bűnösnek tartja az anyákat, akitől minél előbb el kell fordulni. Szerintetek van valami igaza?

2023. júl. 25. 05:48
 91/143 anonim ***** válasza:
15%

#89: Tehát csak a te álláspontod lehet a helyes... Akkor minek a kérdés? Miért nem blogot írsz vagy facebook postot, ahol számolhatod a lájkokat? Akiben nincs meg az ösztön az nem normális ember? Sorolni kellene a gyerekmentes történelmi személyeket? Nem volt meg és nem is lesz meg mindenkiben. Sokakban pedig a józan ész felül tudja bírálni az ösztönöket, mint írtam, ettől vagyunk emberek.

Mindenevő fajként a zsákmányszerzés, gyilkolás ösztöne is bennünk van. Valahogy mégse mészároljuk le egymást minden nap a tesco-ban. Hogy is van az ösztönökkel?

2023. júl. 26. 13:26
 92/143 anonim ***** válasza:
69%
Mert olyan, hogy anyai ösztön nem létezik.. Nem vagyunk ösztönlények, a kialakult helyzethez tanulással, tapasztalatszerzéssel alkalmazkodunk, nem pedig “ösztönből”.
2023. júl. 26. 13:27
 93/143 anonim ***** válasza:
77%

". A fajfenntartási ösztön nem hülyeség, még ha egyes megmondó emberek más állítanak is."

...a fajfenntartási ösztönt nem vonta kétségbe senki, de ez nem kisbabázást takar, hanem kufircolást elsősorban. A nagy ősanyák szeretik ennek a határait elmosni.

....és komolyan képes voltál egy olyan könyvet említeni forrásként, amint 1948ban adtak ki eredetileg? XD Lehet, hogy te nem, de a tudományos világ azóta sokat fejlődött. A nemek közti agyi és viselkedési különbségeket is megcáfolták, ahogy azt (ami tipikus vesszőparipája a szexista emvereknek), hogy a férfiak az őskorban vadásztak, a nők meg gyűjtögettek...

Egyébként a saját élményeidet megélheted, ahogy akarod, és nincs ezzel gond. De a tudományt felülírni nem fogod a nagy gyereknevelhetnékeddel sem. Nőjj fel basszus, ha a szaporodáshoz elég felnőttnek gondoltad magad, lehetnél agyban is kicsit kevésbé gyerekes...

2023. júl. 26. 13:27
 94/143 anonim ***** válasza:
30%
Nemsokára családi. Mit vegyek az adótokból? Arra gondoltam, veszek belőle egy kiskutyát, hogy a gyerekeknek legyen mivel játszani ebben az esős időben Nem is, egy cicát, azt kitehetem, ha már nem cuki.☺️
2023. júl. 26. 14:05
 95/143 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem egyelőre ne vegyél semmit, lehet a férjed végre bead téged elmegyógyintézetbe aztán a kezelésed nem lesz olcsó mulatság ilyen ruppótlanként
2023. júl. 26. 14:13
 96/143 anonim ***** válasza:
31%
Szobatársra vágysz?
2023. júl. 26. 14:21
 97/143 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a kérdés kicsit fura. Hogy érted, hogy miért hoz világra gyereket? Irodalmian akartál fogalmazni, vagy konkrétan az érdekel, miért szüli meg adott nő épp az adott gyereket? A barátod is fura, aki szerint 1 univerzális oka van rá mindenkinek.
2023. júl. 26. 16:11
 98/143 anonim ***** válasza:
90%
En szeretnek gyereket, de abszolut nem itelkezek ha valaki nem akar. Nem tartom onzonek, nem mondom, hogy az elet egyetlen ertelme a gyerek, es a tobbi. Sokkal inkabb elitelem azokat, akik halomra potyogtatnak valamelyik zsakfalu putrijaba, majd az interneten koldulnak, mer harom gyerMek van de a negyedikkel anyuka eppen terhes. Es persze sajnaljuk meg penzeljuk oket. Hat a francokat. En egyet szeretnek, egy lesz es kesz.
2023. júl. 26. 18:41
 99/143 A kérdező kommentje:

Mindenkinek joga van eldönteni, hogy akar-e gyereket vagy nem. Soha nem írtam olyat, hogy nincs joga.

És nem panaszkodtam a gyermeknevelés nehézsége miatt. Csak reagáltam arra a gyermeket nem akaróra, aki azt írta, hogy egy anya a gyermekgondozási szabadság alatt csak pihen és szórakozik, a dolgozók terhére. Megírtam, hogy persze nehézségei is vannak.

És igen, kíváncsi voltam, hogy ki,miért szül vagy nem szül gyermeket.

Hamis az a vád, hogy én a véleményemet rá akarom erőltetni másra. De a kérdezőnek is van joga kifejteni a véleményét. Vagy talán nem?

Érdekes, senki nem jött elő azzal, hogy a környezet lassan tönkremegy, világviszonylatban is és az országon belül is. Ezért kockázatos szülni,kitenni ennek a kis életet.

Klímaváltozás, éghajlat, viharok, tüzek, egyre rosszabb lesz. Itthon: lepusztult vízművek, lepusztult vasút, lepusztult utak. Megették a jövőnket. Majd uralkodhatnak a szemétdomb tetején.

A magam részéről inkább fizettem volna például több vízdíjat, csak biztosítva legyen még az ükunokáimnak is az ivóvíz ellátás.

De ez már politika, amibe nem akarok belemenni, mert jön a szárnyas ló.....

2023. júl. 27. 05:48
 100/143 anonim ***** válasza:
31%
Tök cuki, hogy fizettél volna, de nem teszed. Egyre több a kölyök, egyre kevesebb a hely, és elméletben fizetni nem elég.
2023. júl. 27. 05:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!