Szerintetek egy nő miért hoz világra gyermeket?
Egy beszélgetés kapcsán gondolkodom ezen. A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában. Szerintem azért, mert ez egy nőbe jó esetben be van kódolva. Sőt, a férfiakba is. Szaporodási ösztön.Plusz azért, szerintem, mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek.
Van egy pszichológus/pszichiáter? nem is tudom, pontosan mi a végzettsége, Cs.I., aki eleve bűnösnek tartja az anyákat, akitől minél előbb el kell fordulni. Szerintetek van valami igaza?
Alapvetően ösztön, bár szerintem emberi irányból kissé túl van magyarázva... Mármint az ösztön része az, amikor megcsinálod a gyereket. Aztán az az ösztön, hogy gondoskodsz róla, mikor megvan már a gyerek. A gyerekre vágyás, tehát maga az előre elgondolás, hogy "én szeretnék egy gyereket", annak nagyon sok oka lehet és nincs egy általános.
Szeretném hinni, hogy a legtöbb ember nem ennyire véglény, hogy azért akarjon gyereket, hogy valaki ellássa őt magát öreg korára... ez iszonyúan önző és gusztustalan, ráadásul irreális is. Ne értsetek félre, tudom, hogy vannak ilyen "emberek", de remélem, a népességben azért még mindig elenyészőbb a számuk.
"Kódolva" egyébként nincs semmi efféle a fent említetten kívül. Van gondoskodási hajlam (amit a köznyelv szeret anyai ösztönnek hívni, de valójában nincs különbség az anya és az apa között ilyen téren, ahogy a gyerek számára is csak elsődleges gondozó létezik, tökmindegy neki, hogy apa, anya vagy a nagyi, a lényeg, hogy 0-24-ig elérhető legyen fizikailag és lelkileg egyaránt).
4-es: igen, én is azt írtam, hogy az apákban is megvan a gondoskodási hajlam. Csak ösztönt írtam, nem tudom, melyik a helyes.
Az anyákban szerintem erősebb, mert hiszen ők "szenvednek" meg a gyermekért elsősorban (Terhesség, szándékosan írom annak, mert én annak szoktam meg. Ne a hatalom mondja meg nekem, hogy mit hogyan nevezzek. Szülés, ami fájdalmas.) De a szülés után főleg az anyák éreznek eufóriát is.
Manapság azért, hogy házat vegyen.
Adókedvezmény.
Pl egy munkatarsam is beszélte hogy várja már a harmadikat, mert akkor a bruttóját kapja készhez..
Vannak akik tényleg azt hiszik, hogy majd az ingyen ápolójuk lesz a gyerek. Ezek a fiús anyák, akik szerelmesek a fiaikba. Mindenkit elmarnak mellőlük, hogy megtartsák maguknak. Öreg korukban is ott lakik majd velük a gyerek, segít nekik.
"mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek"
Ilyennel még nem találkoztam. Ritka jelenség lehet.
"A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában."
. Amikor a Manson-család meg akarta ölni, Sharon Tate könyörgött azért, hogy hagyják addig életben, hogy megszülhesse a gyerekét (8 és fél hónapos terhes volt). A beszélgető partnered elképzelése szerint ebben semmi logikus nem volt: miért akarnék szülni egy gyereket, ha úgyis meghalok? Hiszen nem kell majd ápolni.
Meg mi a logikus bban, hogy egynél több gyereket szüljek? Egy is elég, hogy ápoljon.
"A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában."
A beszelgeto partnered igen finoman fogalmazva is idióta.
Ha gyereket vallalnek, azt csakis a sajat örömömert tenném, es a gyereknek is megadnek mindent a fejlodesehez (nem anyagi dolgok elsosorban), sokat jatszanank, kirandulnank, beszélgetnenk. Nem erdekelne az se, hogy pl. egyedul kellene felnevelnem. Semmikepp sem az motivalna, hogy mi lesz majd idos koromban... eletmodombol es hozzaallasombol kifolyolag azt nem fogom megerni es nem is igazan tudnek megbaratkozni vele, hogy en apolasra szoruljak.
Es hogy miert nem inkabb? Gyerekkorom ota mondogatom, hogy nekem sosem lesz gyerekem (pedig jo csaladban nottem fel), es ezt 27 evesen meg mindig igy erzem, nem vagyok hozza eleg érett, felelossegteljes. Itt Magyarorszagon a feltetelek sem adottak, a szulestol es magatol a terhessegtol is rettegek, de nem is akarnam, hogy ilyen vilagban nőjön fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!