Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy nő miért hoz...

Szerintetek egy nő miért hoz világra gyermeket?

Figyelt kérdés

Egy beszélgetés kapcsán gondolkodom ezen. A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában. Szerintem azért, mert ez egy nőbe jó esetben be van kódolva. Sőt, a férfiakba is. Szaporodási ösztön.Plusz azért, szerintem, mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek.

Van egy pszichológus/pszichiáter? nem is tudom, pontosan mi a végzettsége, Cs.I., aki eleve bűnösnek tartja az anyákat, akitől minél előbb el kell fordulni. Szerintetek van valami igaza?

2023. júl. 25. 05:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/143 anonim ***** válasza:
21%

Ki mondta, hogy életcélunk volt a gyerek??? Azért, mert gyerekkorom óta akartam gyereket? Így van. Azért foglalkoztam és foglalkozom is még ezzel-azzal...

Szerelem, házasság, építkezés, gyerek. 15 éves, haverozik, focizik, meccs, edzés, suli. Éli az életét.

Attól, hogy világ életemben akartam gyereket, neked egyenlő azzal, hogy majd kényszerítem, hogy látogasson az öregek otthonában? Azt is vizualizálod, hogy most is 15 éve rá vagyok települve és fogom a kezét?

A gyereknek már most megvan a saját lakása, 15 évesen, egyelőre kiadtam albérletbe. Most kezdi majd a technikumot ősszel, az 5 év. Ha végez, elkezd dolgozni és amikor már szeretne önálló életet, akkor beköltözik.

Egyéb kérdés, szülés-ellenes hölgyeim?

2023. júl. 25. 11:48
 42/143 anonim ***** válasza:
80%
Ha neked így jó, én nem tudom elképzelni továbbra se az életem hog kiszolgáló személyzet legyek egész életemben, de mindenki azt eszi amit főzött ugye
2023. júl. 25. 11:51
 43/143 A kérdező kommentje:

Nagyon boldog voltam és vagyok, hogy lett gyermekem. Annak ellenére, hogy a családom fel volt háborodva ezen. El sem tudták volna képzelni, hogy én anya leszek és nem hiteleket nyújtó bank. A gyermekkora sok viharral volt terhelt a környezet és főleg az apa viselkedése miatt (amit nem láttam előre). Egyedül neveltem fel, a gyermekkorára mindketten úgy emlékszünk vissza, hogy a nehézségek ellenére vicces és élményteli volt.

Már felnőtt. Nagyon messze dolgozik. Örülök, hogy megtalálta a hivatását, örülök, hogy barátokra tett ott szert. Nem várom el, hogy látogasson. Adni akarok neki, mert ez nekem jó (ezt önzőségnek tarthatja valaki, aki mindenbe beleköt). Persze, szeretnék unokát, de ha nem lesz, hát nem lesz. Nem én döntöm el.

Ha nem lesz gyermeke, sajnálni fogom, hogy nem fogja megtapasztalni azokat a boldog perceket, amelyeket én átéltem vele egészen felnőtt koráig.

Mikor megszületett, nem a hormonok miatt voltam boldog, hanem azért, mert lett. Pedig a keletkezése előtt nem nagyon rugóztam azon, hogy lesz-e gyermekem vagy sem.

Ha magamra hagyottan fogok meghalni, akkor úgy lesz. Ez akkor is előfordulhat, ha velem lakik és mondjuk éppen 50 km-re tőlem dolgozik. Vagy nyaral.

A szomszédban volt egy anya-lánya. Az anya épp egyedül volt,mert a lánya elment egy hétre nyaralni. Mikor visszajött, a halott anyját találta meg.

Azért mondom, nem kell az embernek magához láncolnia a gyermekét. Attól még örülhet neki.

2023. júl. 25. 12:16
 44/143 anonim ***** válasza:
65%

Nem ösztönös, egyszerűen néha meghülyülnek a hormonok aztán kell gyerek.

De megint mások 3-at az adókedvezmények miatt - ez szerintem szánamas és felelőtlen döntés.

Sokan meg nem akarunk gyereket soha, mert ezer hasznosabb dologgal is el tudjuk tölteni az időnket, mint a gyerekbőgést hallgatni.

2023. júl. 25. 12:45
 45/143 anonim ***** válasza:
87%

Mondjuk ha létezne anyai ösztön

1. SENKI nem gyilkolná meg az újszülöttjét

2. minden nő szülni akarna

Ennyit a genetikailag kódolt ösztönről :D

2023. júl. 25. 12:49
 46/143 anonim ***** válasza:
80%

- Védekezésről nem is hallott.

- Ingyen rabszolgát akar öregkorára.

- Társadalmi elvárás.

- Besikerült.

- Nem ment abortuszra, mert "mit mond a falu"

- Szülői nyomás, mert unokázni akarnak.

- Azt gondolja, hogy így a pasija már biztos nem hagyja el.

- Segély.

- "Ez az élet rendje"

- Mert miért ne? Majd lesz valahogy.

- Szeretne babázni.

A legkisebb százalékban meg tudatosan tervezte az egészet, mert örömét leli abban, hogy segíthet egy kis lénynek felnőni és kibontakozni.

Ez meg ugyanúgy vonatkozik a férfiakra is.

2023. júl. 25. 13:41
 47/143 anonim ***** válasza:
33%
Jó érzés mindenkit lepontozni, aki a gyerekvállalásról beszél?
2023. júl. 25. 15:24
 48/143 anonim ***** válasza:
85%
Itt mindenki a gyerMekvállalásról beszél.. te valami másik csatornát nézel?!
2023. júl. 25. 15:31
 49/143 anonim ***** válasza:
24%
Akkor olvass vissza és nézd a pontozásokat. Aki arról beszél, hogy milyen undorító a szülés és utálja a gyerekeket, az mind zöld tartományban van. Aki arról beszél, hogy a gyermekvállalás normális dolog, része az életnek az 0%-hoz konvergál.
2023. júl. 25. 15:41
 50/143 A kérdező kommentje:
51: sajnos igazad van.
2023. júl. 25. 15:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!