Szerintetek egy nő miért hoz világra gyermeket?
Egy beszélgetés kapcsán gondolkodom ezen. A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában. Szerintem azért, mert ez egy nőbe jó esetben be van kódolva. Sőt, a férfiakba is. Szaporodási ösztön.Plusz azért, szerintem, mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek.
Van egy pszichológus/pszichiáter? nem is tudom, pontosan mi a végzettsége, Cs.I., aki eleve bűnösnek tartja az anyákat, akitől minél előbb el kell fordulni. Szerintetek van valami igaza?
Ha bele lenne kódolva a nőkbe az anyaság, akkor nem lenne alacsony születésszám azokban az országokban ahol a nők jogilag is, és társadalmilag is szabadon választhatják a gyerekmentességet.
Rengeteg nő nem akar gyereket, ez pedig egy hatalmas probléma a nyugati kapitalistáknak és politikusoknak; nem véletlen hogy amerikában "csak úgy" úgy döntöttek, hogy random betiltják az abortuszt.
A nők (és a férfiak) LEGJOBB esetben azért vállalnak gyereket, mert szeretnének családot. A rosszabb indokok lehetnek még
-társadalmi nyomás/szégyellik, hogy gyermektelenek
-félelem; mi van ha nem tudnak mit kezdeni magukkal öreg korukban/kell majd egy csicska aki minden egyes nap a saját életét felfüggesztve a szájukba lapátolja az almakompótot
-egyéb nyomás; pl nem működik a kapcsolat, és a két hülye azt hiszi hogy majd a gyerek megoldja a problémájukat
"Pl egy munkatarsam is beszélte hogy várja már a harmadikat, mert akkor a bruttóját kapja készhez."
Az ĶÉZHEZ.
Redditen van a regretfulparents fórum, ott sokan leírják, hogy megbánták a szülést, és miért. Ezt meg lehet fordítani, és ott vannak az okok, hogy miért szül valaki. Társadalmi elvárás, családi nyomás, nem tudta, hogy opció, hogy nem szül (ilyenből meglepően sokat olvastam), ez az élet rendje, stb.
"Gyerek akaró" ösztön nem létezik. Két dolog létezik: libidó (ez sem mindenkinél, de ez van a szaporodásra kitalálva, de mivel nem vagyunk állatok, léteznek fogamzásgátlók) és az, amikor kötődni kezdesz ahhoz, akinek gondját viseled. De ehhez nem kell se anyának, se nőnek lenni. Amikor felismered a gyerek rezdüléseit, mert időt töltesz vele, az a gondozás természetes mellékterméke. Macskatulaj is tudja, hogy a cica épp miért nyávog.
"Aki arról beszél, hogy milyen undorító a szülés és utálja a gyerekeket, az mind zöld tartományban van. Aki arról beszél, hogy a gyermekvállalás normális dolog, része az életnek az 0%-hoz konvergál."
Mert aki undorítónak tartja, a saját véleményét osztja meg, aki meg az élet részének veszi, lenéz másokat.
60, teljesen jól mondja az 59, elég csak visszaolvasni az ilyen kérdések alatti válaszokat. A gyerekvállalás-pártiak fröcsögnek mindig azokra, akik nem akarnak gyereket, és jönnek az olyannal, hogy
A) CSAK gyerekkel teljes az élet
B) akinek nincs gyereke SOSEM lehet igazán boldog
stb.
Ez nem személyes vélemény, hanem általánosítás, ami jellegéből eredően csak hamis lehet.
Egyébként én írtam, hogy undorodom a csecsemőktől, és szerintem sehol sem írtam, hogy ez a "normális", vagy ez jó, vagy hogy jobb vagyok ezáltal olyanoknál, mint akik nem undorodnak. Azt írtam csak, hogy EZ VAN NÁLAM. De azért kapásból több ellenvélemény jött az én megnyilvánulásomra reflektálva. Én "furcsamódon" senkibe se álltam bele, nem minősítettem senkit, aki gyereket akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!