Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy nő miért hoz...

Szerintetek egy nő miért hoz világra gyermeket?

Figyelt kérdés

Egy beszélgetés kapcsán gondolkodom ezen. A beszélgető partnerem szerint azért, hogy legyen, aki ápolja őt öreg korában. Szerintem azért, mert ez egy nőbe jó esetben be van kódolva. Sőt, a férfiakba is. Szaporodási ösztön.Plusz azért, szerintem, mert jó szeretni valakit. Jó adni valakinek.

Van egy pszichológus/pszichiáter? nem is tudom, pontosan mi a végzettsége, Cs.I., aki eleve bűnösnek tartja az anyákat, akitől minél előbb el kell fordulni. Szerintetek van valami igaza?

2023. júl. 25. 05:48
 111/143 anonim ***** válasza:
70%
Spóroljanak. Ennek az volt az értelme hogy a fogyasztást visszafogják. Akkor fogjàk vissza a sokgyerekesek is a fogyasztásukat. Senki se kérte hogy szüljenek, miért kell nekik többet adni???
2023. júl. 27. 09:17
 112/143 anonim ***** válasza:
75%

Ha visszafogom a fogyasztást - bár csak 1 gyerekem van - akkor se annyit fogok fogyasztani, mintha nem lenne. Több gyerekkel főleg.

Nyilván szerinted a gyerek ne fürödjön meg ne fűtsem a szobáját, de szerencsére erről nem te döntesz.

2023. júl. 27. 09:20
 113/143 anonim ***** válasza:
64%

"A magam részéről inkább fizettem volna például több vízdíjat, csak biztosítva legyen még az ükunokáimnak is az ivóvíz ellátás."

Az egyik létező legrosszabb hozzáállás. Fel sem merül, hogy az ökológiai lábnyomodat csökkentsd, pénzen akarod megváltani, amit direktben nem igazán lehet. Sőt ilyen kis léptékben gyakorlatilag semennyire. Ellenben számtalan új élettel még sokszoroznád is. Ha fejben lecsapódna végre, hogy ez az életvitel és gondolkodásmód az egyik gyökérok, akkor lenne értelme fenntarthatóságról beszélni pl. Addig csak megy a gyerekgyártás a semmire. Várása a csodának, hogy majd valaki más megoldja, hogy az ükgyereked ne haljon majd szomjan (hogy sarkítsak)

2023. júl. 27. 10:36
 114/143 A kérdező kommentje:

115-ös: honnan tudod, hogy fel sem merül bennem az ökológiai lábnyomom csökkentése?

A vízdíjnak ehhez semmi köze. Nem kell különösebben érteni a közgazdaságtanhoz, hogy ha a vízdíjban nem térül meg a fenntartás/felújítás költsége, akkor elmaradnak a karbantartások, felújítások, mint ahogyan már ez több helyen meg is történt.

Tehát akkor érdemes a rezsit csökkenteni a vízdíj tekintetében? Nem. Mert idővel mindenki károsul. Nem lesz víz, vagy nem lesz egészséges víz.

Szerinted jó az, hogy a medencéket töltik az ivóvízzel és erre kapnak rezsicsökkentést? Tehát az adódból fizetik a gazdagok kerti pancsolását.

Akkor már inkább a gyerekeket támogassák, elvégre szolidaritás is van a világon. És ha már csak a saját életedre gondolsz, ha beteg leszel vagy öreg, és nem szaporodik az emberiség, mert sajnálod rá az adódat, akkor vajon ki fog meggyógyítani? Vagy ki fog egy tv műsort összehozni, hogy szórakozhass szabadidődben? Vagy ki fogja karbantartani az utat, hogy autózhass rajta?

Mondom, ezt normális társadalomra értem.Annak én sem vagyok a híve, hogy fiatal anyukák nem fizetnek szja-t. És annak sem vagyok híve, hogy bizonyos réteg visszakapta a befizetett szja-t, csak azért, mert a választások közeledtek.

Sőt, ebben a helyzetben a 13. havi nyugdíjat sem tartom indokoltnak.

Tovább megyek: a "szakik" helyett is fizeted az adót, ha legális munkaviszonyban vagy. Gyakran veszem igénybe a munkájukat, még csak egyetlenegy volt, aki szó nélkül adott számlát és adózott. A "szakik" nagyon nagy része nem ad számlát.

Még tovább megyek: a vállalkozók zöme be van kötve a NAV-hoz pénztárgép által. És ha nem ad számlát, nyugtát? Akkor máris nincs megoldva, hogy mindenki adózzon.

Elkanyarodtam a témától, tudom, de ha valaki félti az adóját, szerintem ne a gyermekektől féltse. Hanem a feketén dolgozóktól elsősorban.

2023. júl. 27. 13:01
 115/143 anonim ***** válasza:
71%
#116: Onnan, hogy inkább többet adsz ki, hogy a jelenlegi helyzetet konzerváld. Nagyon más irányba akarod elvinni hirtelen az érvelést. Ükunokák szintjén vs. aktuálisan rangatott részletszabályok, persze, ettől még igaz, nem jó a jelenlegi politikai irány. Ez a "ki fogja rádnyitni az ajtót" mentalitást is el lehetne/kellene engedni. Durva technológiai világban élünk, napról napra kevesebb emberre van szükség ahhoz, hogy ugyanazt az életszínvonalat tudja biztosítani a társadalomnak. Az már rég nem valid indok, hogy azért kell gyártani az embert, hogy legyen aki majd megteremti öregkorodra a létbiztonságod. Az meg, hogy az adózás úgy összességében hogy jön ide, meg az adóelkerülés... No comment. Nagyon messzire visz és szinte nulla köze van a gyerekvállaláshoz, hogy melyik vízszerelő mennyit keres feketén vagy fehéren
2023. júl. 27. 14:51
 116/143 anonim ***** válasza:
77%

"honnan tudod, hogy fel sem merül bennem az ökológiai lábnyomom csökkentése?"

Nem nekem szólt, de a legkörnyezetszennyezőbb dolog a világon a gyerekvállalás.

[link]

2023. júl. 27. 15:47
 117/143 anonim ***** válasza:
80%

114, nyugodtan fürödjön a gyerek is, senki se mondta hogy ne, de ugyanolyan díjon melegítse neked is a bojler a vizet, mint nekem (például). Leegyszerűsítem a kedvedért:

Rendben van, hogy ha én klímázok, többet fizetek mint az aki nem.

De nincs rendben hogy akinek gyereke van (csak azért mert neki gyereke van) kevesebbet fizet mint az akinek nincs gyereke.

Akinek van pénze majomra, legyen banánra is.

2023. júl. 27. 23:55
 118/143 A kérdező kommentje:

117-es: eléggé zavaros, amit írtál. Az első mondat például egyáltalán nem érthető.

Ha meg van fizetve a vízdíj, attól miért konzerválnám a jelenlegi helyzetet (pont a jelenlegi helyzetet, úgy, ahogy van, nem akarnám konzerválni).

Valakinek meg kell fizetnie a vízmű karbantartását/felújítását. Vagy a vízdíjból fizetjük, vagy az állam ad hozzá pénzt. Mindkettő a te zsebedre meg. Mert az állam a te befizetett adódból gazdálkodik/garázdálkodik.

2023. júl. 28. 05:24
 119/143 A kérdező kommentje:

Két dolgot leszűrtem a hozzászólásokból: a gyermeket nem akarók hevesen védik az álláspontjukat, holott senki nem akarja őket rábeszélni, hogy szüljenek.

Másik, ami mellékszál (az adózást nem én hoztam elő, hanem a gyermektelenek), hogy sajnos a közgazdasági kérdésekhez annyit értenek a hozzászólók, mint tyúk az ábécéhez. Azt gondolják, hogy a semmiből lesz valami. Talán az az oka, hogy az EU sokáig tömte az országot pénzzel, és ez valóban a semmiből lett.

2023. júl. 28. 05:27
 120/143 anonim ***** válasza:
89%

#120: Csapongó (érvelésnek nem nevezném) gondolatmenetre nehéz minden téren reagálni. Tényleg lusta voltam kicsit hosszabban kifejteni minden pontot. Nem azzal konzerválod, hogy befizeted a vízdíjat, az a normális, ahogy írták, mindenki egy fizessen, vállalja a terheit annak, hogy ezt a modern társadalomnak nevezett rendszert üzemeltessük. Hanem azzal, hogy inkább fizetsz többet, csak kapd meg a jelenlegi pazarló (és minden egyéb negatív, ne soroljuk fel) életvitelt. Ez nem segíti a fenntarthatóságot. Esetedben ettől nem lesz vize az ükunokádnak. Ugyanúgy fogyasztani akarsz, ugyanúgy az ökológiai lábnyomodat növelni. Csak számodra ez még a finanszírozható kategóriában van. Jelenleg, nyilván nem esett szó az arányokról. Mennyivel fizetnél többet? 5%? 10% 50%, valahol meglesz a határ. Persze az ükunokád egyáltalán nem biztos, hogy meg fogja tudni fizetni ugyanazt a vizet. Mert nem úgy lesz "világvége", hogy egyszer csak nem lesz víz a csapban senkinél, hanem szépen lassan egyre kevesebben tudják majd megfizetni, hogy náluk is legyen víz abban a csapban.

#121: Te pedig nem tudsz pártatlan lenni, hanem kérdésbe ágyazva ítélkezel az egyik oldalról... Az egy teljesen valid kérdés, hogy ki, hogyan és miért milyen jogokat és kedvezményeket kap. Még a gyerekesek többsége is egyetért azzal, hogy a jelenlegi családpolitika és adópolitika nagyon rossz. Mostmár a demográfiai adatok is egyértelműen megmutatják. 2 perccel több utánajárással pedig sok más területen is. Az meg, hogy ez az EU hibája lenne, már tényleg a no comment kategória

2023. júl. 28. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!