Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Férjemnek unokái, nekem nem...

Férjemnek unokái, nekem nem azok, ilyenkor hogy kezelnétek?

Figyelt kérdés

Férjem özvegyen maradt annak idején, utána mentem hozzá feleségül. Volt akkor egy kiskamasz lánya, hétvégeken még bírtuk egymást, de amikor feleségül vett a párom, onnantól a hétköznapi történések a lányával nem igazán voltak zökkenőmentesek.

Az évekkel ez nem javult, sőt.

A lánynak lett egy év korkülönbséggel két gyereke, nekem pedig nincs kedvem a babázáshoz, igyekszem kívül maradni. Férjem jár hozzájuk, soha nem korlátozom, még küldöm is, hogy menjen, unokázzon.

Ő itthon mesél róluk, én örömmel hallgatom. Néha fényképeket is kapok a fiataloktól a neten a kicsikről. De nekem ennyi elég, tevőlegesen nem hiányzik, hogy részt vegyek benne.

Igazából én nem járok hozzájuk. (A lány többször hívott már, aztán saját bevallása szerint megunta.)

Férjem is célozgat, hogy vegyek benne részt jobban. Ismerősök sem értik, saját rokonaim egyenesen b....gatnak vele, hogy miért nem vagyok nagyi.

De nem vagyok, 16 évvel vagyok idősebb a férjem lányánál, leköt a munkám, és szeretek olvasni, itthon is szívesen vagyok, el tudom magam foglalni.

Szerintetek ez így működhet?

2017. nov. 15. 15:03
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/170 anonim ***** válasza:
66%

Azért a kérdezőt is meg lehet érteni (bár a másik oldalt nem ismerjük). Kevesen képesek teljesen elfogadni más gyerekét. És egy kiskamasszal eleve nagyon nehéz.

Viszont ez már a múlt. A lány is felnőtt végre. Talán épp így akarná rendezni a kapcsolatot, hogy áthív téged is. Ha rád akarná erőltetni magát és a gyerekeit, akkor oda vinné hozzátok. De nem teszi, vár rád. Talán érdemes lenneelfogadni a meghívását és tisztázni a régi sérelmeket mindkettőtök részéről. Veszteni valód nincs.

2017. nov. 15. 20:37
 82/170 A kérdező kommentje:

Amúgy azt bírom, hogy itt a 99% nem ismer árnyalatokat, persze főleg a bunkóci kedvenckém.

Attól, hogy nem foglalkozok két kisgyerekkel, az nem jelenti azt, hogy gyűlölöm.

Árnyalatokat nem ismer senki? Egyszerűen nem érdekel annyira, hogy egy könyvet letegyek miatta a kezemből, vagy egy szakirodalmat letegyek, és babázni menjek.

Szimplán nem foglalkozom a kicsikkel, ez miért is gyűlölet?

Jó, ezt brazil szappanopera író barátnőnk írta, a gyűlöl szót, de miért is gyűlölet az, ha szimplán nem érdekel valaki.

Igen, a csaj szeretné, hogy menjek, ha fényképet küld, mindig odaírja, hogy "mikor jössz?", vagy "gyere át apuval".

Mióta megvannak a gyerekek, azóta.

És most van az, saját bevallása szerint, hogy beleunt, és már nem hív, hogy menjek.

Hát ennyi, ez messze van a gyűlölettől a részemről.

Ilyen alapon gyűlölöm akkor a postást is, mert nem hívom be ebédelni, vagy a szembeszomszédot is, mert nem megyek át hozzá dumcsizni.

Komolyan, lehetne ám gondolkozni is.

2017. nov. 15. 20:42
 83/170 anonim ***** válasza:
39%
Dumálhatsz itt össze-vissza a brazil szappanoperákról, karácsonyi vacsoráról meg tököm tudja, miről, de akkor SINCS JOGOD kitiltani a férjed saját lányát az apja saját házából. De még a közösből sem.
2017. nov. 15. 20:44
 84/170 anonim ***** válasza:
55%

Ami azt illeti, kedves kérdező, minden egyes percben résen vagy. Valahányszor jön egy komment, te egyből válaszolsz rá. Azaz egyből támadsz, ahelyett, hogy elgondolkodnál magadon, LESED az alkalmat, hogy mikor osszál ki nekünk és mi ezek után higyjük el, hogy egy angyal vagy és a mostohalányod pedig maga az ördög. Istenem, próbálod elhitetni velünk, hogy te vagy a jó, de olyannyira buta vagy, hogy könnyű rajtad átlátni.

Megkockáztatok egy tippet, te imádod a szappanoperákat, különben nem említenéd ilyen gyakran.

2017. nov. 15. 20:44
 85/170 A kérdező kommentje:

81-nek: Lehet benne valami, és köszönöm a válaszodat. Nem is az a lényeg, AMIT válaszol ilyenkor valaki, hanem AHOGY teszi, mint Te is, intelligensen, mértéktartóan, érvelve.

Látod valóban, erre így nem is gondoltam, de tény, hogy SOHA nem tukmálta magukat eddig még, nem jöttek csak úgy ide (mondjuk egy egyévessel és egy egyhónapossal nem is lenne könnyű úgy, hogy ő nem vezet, férjére kell szorítkoznia, az meg rengeteget dolgozik.)

2017. nov. 15. 20:45
 86/170 A kérdező kommentje:

83-nak, újfent gyengébbek kedvéért: Mint már említettem, nem tiltottam ki. Jöhet, de nem ugrálok körülötte, és nem kreálok terülj asztalkámat.

Te leragadtál egy témánál, szánalmasan korlátolt vagy.

2017. nov. 15. 20:46
 87/170 A kérdező kommentje:
Érvelni nem tudsz, ugyanazt szajkózod. Gondolom, egy megunt háztartásbeli vagy, nulla saját élettel:)))))))))
2017. nov. 15. 20:47
 88/170 anonim ***** válasza:
57%

A sok bölcs válaszoló! Röhej!

Most aztán sikerült megszerettetnetek a Kérdezővel a nevelt lányát és a helyzetet! Gratulálok!

Olvassátok el az 1. oldalt, ahol még nem szabadultak el az elmebetegek, a Kérdező is hajlott rá, hogy átgondolja a dolgokat.

Erre jöttök ti, teljesen jogtalanul lehordjátok, támadjátok, fröcsögtök össze-vissza, persze, hogy a Kérdező is egyre jobban bekeményít és ha eddig nem utálta volna eléggé a lányt, akkor "áldásos közreműködésetek" következtében, sikerült totálisan megutáltatni vele.

Én nem tudom a Kérdező mit csinált, de ÉN TÖRÖLTETTEM KI vagy 10 ordenáré hozzászólást és fogok is!

Akinek meg nem tetszik, az tehet egy szívességet!

2017. nov. 15. 20:49
 89/170 A kérdező kommentje:

84-nek: Te már a szappanoperában is szappanoperát írsz:)))

Nem szeretem, a klasszikusokat szeretem, és könyvben.

Ugye attól még, hogy tudom, hogy mi az a brazil szappanopera, mint fogalom, nem kell imádnom?

Tudom, hogy mi a gyilkos, de azért ugye nem szeretem a gyilkosokat.

2017. nov. 15. 20:49
 90/170 A kérdező kommentje:

88-nak: amúgy hogy kell töröltetni, van valami admin vagy fórumgazda?

Figyelj, most jönnek majd azok , akik azt fogják írni, hogy ÉN lényegében TE vagyok:))))

2017. nov. 15. 20:52
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!