Férjemnek unokái, nekem nem azok, ilyenkor hogy kezelnétek?
Férjem özvegyen maradt annak idején, utána mentem hozzá feleségül. Volt akkor egy kiskamasz lánya, hétvégeken még bírtuk egymást, de amikor feleségül vett a párom, onnantól a hétköznapi történések a lányával nem igazán voltak zökkenőmentesek.
Az évekkel ez nem javult, sőt.
A lánynak lett egy év korkülönbséggel két gyereke, nekem pedig nincs kedvem a babázáshoz, igyekszem kívül maradni. Férjem jár hozzájuk, soha nem korlátozom, még küldöm is, hogy menjen, unokázzon.
Ő itthon mesél róluk, én örömmel hallgatom. Néha fényképeket is kapok a fiataloktól a neten a kicsikről. De nekem ennyi elég, tevőlegesen nem hiányzik, hogy részt vegyek benne.
Igazából én nem járok hozzájuk. (A lány többször hívott már, aztán saját bevallása szerint megunta.)
Férjem is célozgat, hogy vegyek benne részt jobban. Ismerősök sem értik, saját rokonaim egyenesen b....gatnak vele, hogy miért nem vagyok nagyi.
De nem vagyok, 16 évvel vagyok idősebb a férjem lányánál, leköt a munkám, és szeretek olvasni, itthon is szívesen vagyok, el tudom magam foglalni.
Szerintetek ez így működhet?
122-nek: Igen, a főiskola mocskából vakart ki, igazságügyi adószakértő vagyok, vicces, mi?:))))
Szakmámnál fogva is kicsit kocka vagyok, és reálisan látom a dolgokat, ennyi.
Na az igen szép :D
Én még csak-csak megérteném, hogy nem akarsz unokázni és a nevelt lányoddal foglalkozni, na de ez a stílus :D
Valahogy mindig is vonzottak az egoista emberek de te még nekem is sok vagy.
Hálás lehet az égnek, akinek nincs olyan szerencséje, hogy "át legyen itatva" veled.
Jó isten... :D
"Nálunk a családban tisztelik a nőket. "
Kivéve az öregecske férj első lányát, annak csak a 20 milliós örökség jár.:D
Tényleg roppant szórakoztató vagy, kérdező.:D
És megint kitöröltettek mindent.
Innen könnyű nyerni, nem??
Röhejes vagy, Kérdező.
Szerintem ezt ne igy fogd fol. (Csak az elejet neztem.)
Nem kell unokazni. De mivel egy csalad vagytok, 3-4 navonta egy udvariassagi latogatasnak bele kell fernie.
Akarmilyen rokoni viszonybsn van a vendeglato a ferjeddel, meg kell tisztelni a ferjedet azzal, hogy nem tuntetsz a tavolleteddel. Most ha a ferjed noverehez vagytok hivatalosak, evi 3x csak elmesz oda is, nem?
Ha ugy konnyebb, gondolod sima csalad vendegsegnek. A gyerek outtlete kellekes.
A vendeglato csaladban van egy gyerek. Pont.
Amugy a gyermek unokatesoja a kozos gyereketek momajdani gyerekenek.😊
# 116 Többek közt ÉN IS vettem a fáradtságot, és MODERÁLÁSRA KÜLDTEM a nem megfelelő hangnemű, kizárólag pocskondiázni szándékozó hozzászólásokat.
Az, hogy eltűntek ezek a beírások azt jelentik, hogy a MODERÁTOROK SZERINT sincs helyük itt ilyen megnyilatkozásoknak.
Nem olvastam el a fenti válaszokat, csak a kérdést, meg az elején 1-2 kommentet, elképzelhető, hogy valaki már írt hasonlót.
A véleményem az, hogy nem azért kellene néha elmenni, mert szereted a gyerekeket, vagy mert nagymamásat akarsz játszani. Inkább a férjed miatt tehetnéd meg ezt a szívességet. Ő is megteszi neked azt, hogy nem kényszerít bele a nagymamaszerepbe, te pedig ezért cserébe pl. havi 1x átmehetnél egy órára vele látogatóba.
A párkapcsolat egy adok-kapok dolog, nálunk is van olyan, hogy nincs kedvem elmenni a párom szüleihez, vagy nincs kedvem a rokonlátogatáshoz, de őt szeretem és mivel tudom, hogy fontos neki, természetesen megyek vele. Ugyanez igaz visszafelé is. És elég, ha csak arra gondolok, hogy nekem milyen nagy öröm, ha eljön velem a családomat meglátogatni.
Szóval egyrészt én teljesen megértem, hogy nem akarsz aktívan szerepet vállalni ebben a történetben (tehát nem jársz át heti 3x a férjeddel), másrészről nem szabad ennyire elzárkózni sem, mert önzőségnek tűnik a férjeddel szemben. Havonta-kéthavonta 1-1 látogatás szerintem nem megerőltető, nem veszi el az időt sem a lányodtól, sem az olvasástól vagy a munkádtól, de cserébe a családi ünnepeken nincsen feszkó, és a férjed is megnyugszik egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!