Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Férjemnek unokái, nekem nem...

Férjemnek unokái, nekem nem azok, ilyenkor hogy kezelnétek?

Figyelt kérdés

Férjem özvegyen maradt annak idején, utána mentem hozzá feleségül. Volt akkor egy kiskamasz lánya, hétvégeken még bírtuk egymást, de amikor feleségül vett a párom, onnantól a hétköznapi történések a lányával nem igazán voltak zökkenőmentesek.

Az évekkel ez nem javult, sőt.

A lánynak lett egy év korkülönbséggel két gyereke, nekem pedig nincs kedvem a babázáshoz, igyekszem kívül maradni. Férjem jár hozzájuk, soha nem korlátozom, még küldöm is, hogy menjen, unokázzon.

Ő itthon mesél róluk, én örömmel hallgatom. Néha fényképeket is kapok a fiataloktól a neten a kicsikről. De nekem ennyi elég, tevőlegesen nem hiányzik, hogy részt vegyek benne.

Igazából én nem járok hozzájuk. (A lány többször hívott már, aztán saját bevallása szerint megunta.)

Férjem is célozgat, hogy vegyek benne részt jobban. Ismerősök sem értik, saját rokonaim egyenesen b....gatnak vele, hogy miért nem vagyok nagyi.

De nem vagyok, 16 évvel vagyok idősebb a férjem lányánál, leköt a munkám, és szeretek olvasni, itthon is szívesen vagyok, el tudom magam foglalni.

Szerintetek ez így működhet?

2017. nov. 15. 15:03
 151/170 anonim ***** válasza:
66%
Tényleg nem vagy még nagymamának való, hiszen úgy viselkedsz, mint egy dacos kamasz, aki nem akar résztvenni a családi összeröffenéseken, mert "ott mindenki idióta".
2017. nov. 16. 14:57
 152/170 anonim ***** válasza:
66%

Nézd, én folyamatosan olvasgattam a tegnap az egészet, de nem szóltam bele, pedig érdekelt.

Mégpedig azért nem, mert az volt az érzésem, hogy ilyen nincs. Nem mintha nem láttam volna hasonlót, csak ott vagy megoldódott, vagy nem élte túl a házasság. Én tudom, hogy egy sértett kiskamasz elviselhetetlen tud lenni, csakhát mégis a kérdező volt a felnőtt. És ő lépett be a leányzó életébe. És ahogy írta, elég hosszú ideig lakott még velük.

Az én anyám 50 évesen ment hozzá a 60 éves mostohaapámhoz, akinek volt egy 16 éves fia, akit ő nevelt. Hát anyám sem volt egy könnyű eset, a srác sem volt túl boldog a helyzet miatt, aztán valahogy mégis összerázódtak. Nem voltam ott, nekem már saját családom volt, de kívülről is láttam, hogy valahogy igyekeznek.

Aztán arra gondoltam, hogy a nagy szakadás valahol akkor történt, amikor a lány már felnőtt, mielött elköltözött volna. És akkor teljesen érthető a kérdező hozzáállása.

2017. nov. 16. 14:59
 153/170 anonim ***** válasza:
43%

152!

Igazad lehet valahol. Az az érdekes, hogy azért ha előbb nem, de amikor a felnőtt korú (előző házasságból) született gyerek elköltözik otthonról, utána legtöbb esetben normalizálódni szokott a helyzet. Mert már nem függenek egymástól, nem kell elviselniük egymást a mindennapokban.

Biztosan a kérdezőnél is lehetett volna így. Ha pl. a lány az elköltözés után a mostoha elé áll, és elmondja neki, hogy ő elköltözik, nézzen majd be hozzájuk, amikor gondolja.

Kérdező biztosan benézett volna. Aztán szóba kerülhetett volna, hogy azért bármi is volt, lehetne egy alap udvariasság által működtetett kapcsolat köztük.

Itt pont ez nem volt meg. És ezt nem a kérdezőnek kellett volna kezdeményeznie, mert nem ő költözött új otthonba. Tehát itt a lány is keményen távolságot tartott 4-5 évig. Amikor meglett a gyereke, akkor is, ahogy visszanéztem, a gyerek 4 hónapos korában írta először a mostohaanyjának, hogy menjen ő is megnézni. Tehát az nem zavarta, hogy előtte négy hónapig csak az apja járkál hozzájuk.

Én is azt mondom, a kérdező akárhogy is dönt, megértem.

2017. nov. 16. 16:29
 154/170 anonim ***** válasza:
29%
Előzőhöz még: Mármint előtte 4 évig csak az apja járkált hozzájuk, baba születése után pedig 4 hónapig csak az apja járkált, így pontos.
2017. nov. 16. 16:31
 155/170 anonim ***** válasza:
39%

Hogy még messzebb menjek: Egy harmicas felnőtt "lánynak" pl. illett volna az új otthonukba meghívni az apját és a mostohát pl. beköltözés után egy kávéra, beszélgetésre, ha úgy tetszik, üres jópofizásra.

Mert ugyebár ez az üres jópofizás van elvárva itt többek szerint a mostohától is pl. karácsonykor.

Nekem azért harmincas kétgyerekes anyaként (ha ezt a beköltözés utáni "kötelező udvariassági" meghívást nem ejtettem volna meg, pl. nem lenne képem így odaállítani meghívatni magam és a kis családomat karácsonykor. Még akkor sem, ha apámhoz megyek, mert ott a mostoha is, aki a hagyományos női szerepek szerint elém fogja tenni a kaját, sütit, kávét, stb.

Szóval vannak itt elmaradások a fiatalasszonyka részéről rendesen.

2017. nov. 16. 16:47
 156/170 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem korrekt véleménynyilvánítás, tanácsosztás stb csak úgy lehetne ebben a kérdésben, ha ismernénk a történetet a másik fél szemszögéből is. Az éremnek mindig két oldala van, én nem törnék pálcát egyik ember fölött sem, mint ahogy itt azt sokan tették.

Egyébként kedves kérdező, a szituban csak te dönthetsz, te érzed, hogy mi a legjobb megoldás számodra.

2017. nov. 16. 21:00
 157/170 anonim ***** válasza:
14%

Szerintem egy önző vagy, érzelmileg gond van veled. Nem kell nagymamának lenned, de necsak magadat nézd, hanem a férjedet, a lányát, a piciket is, nekik ez a dolog hogy esik?

Alapból csak kibírnád hogy néha emberségből elmész, megnézed őket, stb. Már csak a férjed miatt is. Nem mindig azt tesszük, ami nekünk jó, tekintettel kell lennünk másokra is. Vagy aki mások érzelmeivel nem törődik, éljen egyedül, hogy ne bántsa meg őket!

Én a szomszéd gyerekeivel se vagyok így, vagy rokon gyerekekkel sem!

2017. nov. 17. 07:55
 158/170 anonim ***** válasza:
16%

Írja a kérdező, hogy :A lány többször hívott már" Meg:Néha fényképeket is kapok..."

Miért írjátok, hogy a lány a hibás? Térdenállva kéne neki könyörögni, hogy ugyan már, nézd már meg néha a gyerekeimet?

Én úgy vagyok vele, ha valakit hívok egyszer, de nem jön, nem fogok könyörögni, hanem rosszul esik, ha a gyerekeimre, akik nekem a legfontosabbak, rá se néz.

2017. nov. 17. 10:10
 159/170 anonim ***** válasza:
18%

Hívott a lány, édes pici babák vannak, belehalnál ha udvariasságból, a másik fél érzelmeit nem eldobva ritkán megnéznéd őket?

Rengeteg ellentmondás van az egészben.Igen, a másik felet is meg kéne hallgatni, meg a férjet is.Szerintem nem így vannak a dolgok, mint ahogy kérdező leírja.

2017. nov. 17. 10:13
 160/170 anonim ***** válasza:
25%
Gondolom neked sem esne jól, ha a gyereked mondjuk nem a férjedtől lenne, ő meg telibe xarná, és nem foglalkozna vele, mert nem az övé. De te tudod, jogod van kimaradni a dolgokból, csak akkor viseld a következményeket, pl hogy ha elhagy emiatt a férjed.
2017. nov. 17. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!