Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Férjemnek unokái, nekem nem...

Férjemnek unokái, nekem nem azok, ilyenkor hogy kezelnétek?

Figyelt kérdés

Férjem özvegyen maradt annak idején, utána mentem hozzá feleségül. Volt akkor egy kiskamasz lánya, hétvégeken még bírtuk egymást, de amikor feleségül vett a párom, onnantól a hétköznapi történések a lányával nem igazán voltak zökkenőmentesek.

Az évekkel ez nem javult, sőt.

A lánynak lett egy év korkülönbséggel két gyereke, nekem pedig nincs kedvem a babázáshoz, igyekszem kívül maradni. Férjem jár hozzájuk, soha nem korlátozom, még küldöm is, hogy menjen, unokázzon.

Ő itthon mesél róluk, én örömmel hallgatom. Néha fényképeket is kapok a fiataloktól a neten a kicsikről. De nekem ennyi elég, tevőlegesen nem hiányzik, hogy részt vegyek benne.

Igazából én nem járok hozzájuk. (A lány többször hívott már, aztán saját bevallása szerint megunta.)

Férjem is célozgat, hogy vegyek benne részt jobban. Ismerősök sem értik, saját rokonaim egyenesen b....gatnak vele, hogy miért nem vagyok nagyi.

De nem vagyok, 16 évvel vagyok idősebb a férjem lányánál, leköt a munkám, és szeretek olvasni, itthon is szívesen vagyok, el tudom magam foglalni.

Szerintetek ez így működhet?

2017. nov. 15. 15:03
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/170 A kérdező kommentje:

88-nak: De amúgy köszi, a válaszodban sok igazság van.

Rengeteg itt az ősanya, aki állítom, a sajátjával nem bánt olyan lojálisan, mint én a mostohalányommal évekig (amíg aztán szakadt a cérna nálam).

2017. nov. 15. 20:53
 92/170 anonim ***** válasza:
40%

Ó igen, egészen biztosan ennyi. Ezért írtad ki a kérdést is.

Kár, h minden megszólalásoddal elárulod magad, "szép is lenne, ha ilyen örökség mellett segítené"

a férjed a lányát

Közöd??

Előtted megvolt, mi közöd az örökségéhez és milyen jogon tiltod meg, hogy segítse.

Nagyon szép sztorit idekanyarítottál a végére, kár, hogy nem igaz.

De tudod mit, nem érdekel.

Én soha nem bánnék így azzal a gyerekkel, aki az általam szeretett (??) ember húsa és vére. Te egy végtelen önző, hideg nő vagy, hiába tompítod most magad a végére, az előzményekből kiderült.

Ahogy hirtelen előkerült a lakásod is :xD.

Mindenki magából indulna ki?, én a saját házamban ülök, ahogy előtte meg a saját lakásomban ültem, de ha történetesen így alakult volna az életem, én törekedtem volna a jó viszonyra a párom gyerekével, unokáival, nem azzal kérkednék, hogy mekkora irigy, kihaénnem vagyok és mit akarnak tőlem engem nem érdekel a férjem unokája, annak a lánynak a gyerekei, akit én neveltem valamelyest.

És ezzel egyet kell érteni.

2017. nov. 15. 20:54
 93/170 A kérdező kommentje:

Elárulom, hogy nem is akart segíteni. 20 milliós örökségnél nem indokolt. Azért még megyeszékhelyen is lehetett házat venni és berendezni 5 évvel ezelőtt.

Szerintem te leragadtál ennél az örökség témánál.

Egyszerűen minek adott volna még a férjem milliókat? Ha kellett volna, nyilván adott volna, de nem volt rá oka.

Közöm amúgy annyi lett volna, hogy a házasság vagyoni közösség, de mint írtam, nem is került ez szóba.

Ha a te kölyköd kapna 20 millát valahonnan, gondolom, nem azon aggódnál, hogy te még mennyit adjál neki, hogy el tudja indítani az életét.

2017. nov. 15. 20:57
 94/170 anonim ***** válasza:
44%

Ez hülye. Hiába lököd itt a szövegedet fenkkölt stílusban és mindig a szappanopera értékszemléletével azonosítod a mi értélszemléletünket. Csak van egy kis gond, egyedül te viselkedsz úgy, mint egy igazi szappanopera-fúria. Várod mindig a negatív kommenteket csak azért, hogy megmondhasd, hogy te vagy az alfa és az omega. Mint polgártárs kérdezem tőled, nagyon unatkozol?

Nézzél inkább szappanoperát, biztosan nem fogsz unatkozni.

2017. nov. 15. 20:58
 95/170 A kérdező kommentje:

És mint említettem, NINCS mit irigyelnem a lánytól. Neked az irigység a rögeszméd.

Ki mint él, úgy ítél, ugyebár.

Megvan az életem, a munkám, a saját lányom, a higgadt, nyugis, jólelkű férjem.

A csajnak ott a két gyerek, egyik pici, másik kicsi, hát nem cserélnék vele. Ott a nagy háza, de nem egy gyakorlatias nő, ész sem szorult bele az átlagnál több, szar munkahely várja a gyes-gyed után.

K....vára nincs miért irigykednem.

Nagyon magadra vetted:)))))))))))) Nem kaptál még agyvérzést:)))))))))))) Nehogy ki kelljen hívnod az orvosi ügyeletet.

2017. nov. 15. 21:01
 96/170 A kérdező kommentje:

Köszi, látom a táblát.

Mondjuk gondoltam, hogy pasi vagy, nem az érzelmek vezéreltek válaszadáskor, hanem az eszed. Nőknél ez ritka.

2017. nov. 15. 21:02
 97/170 A kérdező kommentje:

94-nek. Ha unod, nem kötelező idejárni.

Pedig tök jól kialakult egy szappanoperás klub hangulat:))

Én nem szeretem, de szerintem a te kedvenced most megy valamelyik szenny csatornán, szerintem irány pizsama és a tévé:)))

2017. nov. 15. 21:04
 98/170 anonim ***** válasza:
82%

88-as

Aki már látott itt néhány kérdést és a rá érkező válaszokat az láthatja, hogy a legtöbb ember veszekedni jár ide. Ez a beszélgetés is kihűlt volna, ha valaki nem kezdte volna újra az egész belemagyarázást.

2017. nov. 15. 21:09
 99/170 anonim ***** válasza:
74%

Nincs azzal semmi baj, ha valakinek valamiről más a véleménye és azt kulturált formában, érvekkel alátámasztva leírja. Az talán vezetne is valahová, értelmes ember elgondolkozna rajta.

De nem!

Jön az idiótája, leírja, majd 82 oldalon megint leírja ugyanazt, egyre jobban belehergelve magát, egyre durvábban és egyre primitívebben követelve, hogy az agymenése kizárólagosságát mindenki, de minimum a Kérdező fogadja el.

Úgy gondolom, hogy az ilyesmivel ellentétes hatást ér el, mert súlytalanná, érdektelenné devalválja a mondókáját.

Na, én mentem, további jó szórakozást!:)

2017. nov. 15. 21:18
 100/170 anonim ***** válasza:
41%

Vicces, amikor egy anya a saját gyerekét állítólag imádja, a mostohalányával kapcsolatban pedig ősanyázik.:D

Drága kérdező, látom, a lényegtelen dolgokra (főzés pl.) azonnal ráharapsz, a fontosak felett pedig elsiklasz. Például, hogy mit is ér valójában egy olyan házasság, ahol csak az egyik fél igényei, szempontjai érvényesülnek. Ez láthatólag nem érdekel, fel sem fogod, miről van szó, innentől kezdve nincs miről beszélni.

2017. nov. 15. 21:24
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!