Férjemnek unokái, nekem nem azok, ilyenkor hogy kezelnétek?
Férjem özvegyen maradt annak idején, utána mentem hozzá feleségül. Volt akkor egy kiskamasz lánya, hétvégeken még bírtuk egymást, de amikor feleségül vett a párom, onnantól a hétköznapi történések a lányával nem igazán voltak zökkenőmentesek.
Az évekkel ez nem javult, sőt.
A lánynak lett egy év korkülönbséggel két gyereke, nekem pedig nincs kedvem a babázáshoz, igyekszem kívül maradni. Férjem jár hozzájuk, soha nem korlátozom, még küldöm is, hogy menjen, unokázzon.
Ő itthon mesél róluk, én örömmel hallgatom. Néha fényképeket is kapok a fiataloktól a neten a kicsikről. De nekem ennyi elég, tevőlegesen nem hiányzik, hogy részt vegyek benne.
Igazából én nem járok hozzájuk. (A lány többször hívott már, aztán saját bevallása szerint megunta.)
Férjem is célozgat, hogy vegyek benne részt jobban. Ismerősök sem értik, saját rokonaim egyenesen b....gatnak vele, hogy miért nem vagyok nagyi.
De nem vagyok, 16 évvel vagyok idősebb a férjem lányánál, leköt a munkám, és szeretek olvasni, itthon is szívesen vagyok, el tudom magam foglalni.
Szerintetek ez így működhet?
Tízen valahány éve együtt nevelitek a lányát, akinek te nem anyja vagy az anyja helyett, hanem utálod. Eddig olvastam.
Szégyelld magad!
Erre szoktam mondani, hogy nem sok nő tűri el a párja mástól született gyerekeit. De a műfajban te viszed a pálmát.
Miheztartás végett: nekem nevelőapám volt. Ezerszer többet köszönhetek neki, mint bárki másnak. Ugyanúgy szeretett, mint a saját vér szerinti lányát (féltesómat), sose tett különbséget.
A férfiak ezen a téren bizony tudnak valamit, amit jó lenne nekünk, nőknek (anyáknak!) megtanulni tőlük.
Bxod, NEM hozzád megy, hanem az APJÁHOZ!
Hogy ott vagy te is, mint "tartozék" egy dolog.
De tudod nálunk is ez van. Nem mehetek mostohaanyámékhoz, holott nem hozzá megyek, hanem APÁMHOZ.
Persze megy a hiszti, hogy mit keresek ott, de felőlem megdögölhet, sem érdekel, mert NEM HOZZÁ mentem.
Az, hogy ő is ott van, egy dolog, de azt NEM szabhatja meg, hogy mikor látogatom meg apámat.
Csak ebben nálunk az a baj, hogy apám behódol annak a pitsának, ahelyett, hogy elküldte volna az anyjába, ahová való!
Te is ugyanilyen promitív, lelketlen pitsa vagy, mint a mostohám, aki gyűlöl, mert irigykedik rám.
De abba belegondoltál, milyen szarul esik ez a férjednek? Szereti a lányát, szeret téged (bár én ebben a helyzetben már rég kibxtalak volna), és folyamatosan két tűz között van, és őrlődik, meg bántja, hogy a két legfontosabb személy az életében utálja egymást.
66-nak: Te szereptévesztésben vagy: Én itt nem tartozék vagyok, hanem a ház asszonya, mellesleg dolgozó nő is. Apjához akkor jön, amikor akar. Én pedig akkor vendégelem meg itt, amikor én akarom. Tehát akkor fordítok rá energiát (főzés, sütés), amikor én szeretnék, mert nem a kötelességem. Az apjához jöhet nyugodtan bármikor egyébként.
De velem szemben nem lehetnek elvárásai. Vagy ha vannak is, azok az ő gondolatai, nem az enyémek.
És ugyan mi a rossebet várna el tőled? 😂
Meg te SEM várhatod el tőle, hogy az apjához ne menjen. Márpedig amíg abban a házban él ő is, addig akkor látogatja meg, amikor akarja. Keresztbe is leszophatsz egy lovat, akkor is így van. A férjed helyében meg ilyen stílusú beszédért és viselkedésért már rég kivágtalak volna a francba.
ui:kezd a kérdés kamunak tűnni. Ilyen szinten rosszindulatú és egyben ostoba nem lehet valaki
Szerintem tök egyszerű. Nem akarsz, nem mész. Jogod van hozzá. Ha meg másoknak emiatt megvan rólad a véleménye, azt meg elfogadod, mert nekik meg ahhoz van joguk.
Személy szerint nem látom semmi értelmét a bájcsevejnek, meg az udvariassági gesztusnak, ha nem szívből jön.
57-nek: Írtam, hogy gyengébbek kedvéért (pl a te kedvedért): a lány az apjához bármikor jöhet.
Elvárás?
Hát pl. karácsonykor egy fejedelmi lakoma, az pl. elvárás. Vagy úgy gondolod, helyénvaló, hogy kap bolti vaníliás karikát és ásványvizet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!