Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Férjemnek unokái, nekem nem...

Férjemnek unokái, nekem nem azok, ilyenkor hogy kezelnétek?

Figyelt kérdés

Férjem özvegyen maradt annak idején, utána mentem hozzá feleségül. Volt akkor egy kiskamasz lánya, hétvégeken még bírtuk egymást, de amikor feleségül vett a párom, onnantól a hétköznapi történések a lányával nem igazán voltak zökkenőmentesek.

Az évekkel ez nem javult, sőt.

A lánynak lett egy év korkülönbséggel két gyereke, nekem pedig nincs kedvem a babázáshoz, igyekszem kívül maradni. Férjem jár hozzájuk, soha nem korlátozom, még küldöm is, hogy menjen, unokázzon.

Ő itthon mesél róluk, én örömmel hallgatom. Néha fényképeket is kapok a fiataloktól a neten a kicsikről. De nekem ennyi elég, tevőlegesen nem hiányzik, hogy részt vegyek benne.

Igazából én nem járok hozzájuk. (A lány többször hívott már, aztán saját bevallása szerint megunta.)

Férjem is célozgat, hogy vegyek benne részt jobban. Ismerősök sem értik, saját rokonaim egyenesen b....gatnak vele, hogy miért nem vagyok nagyi.

De nem vagyok, 16 évvel vagyok idősebb a férjem lányánál, leköt a munkám, és szeretek olvasni, itthon is szívesen vagyok, el tudom magam foglalni.

Szerintetek ez így működhet?

2017. nov. 15. 15:03
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/170 anonim ***** válasza:
72%

19:04

De, sajnos van ilyen. Az apám VOLT felesége is ilyen. Nem tudott minket elfogadni. Szegény apám pedig nagyon sokáig tűrte. A nővérem már nem is ált vele szóba a felesége viselkedése miatt. De ez már a múlté. Apunak mi fontosabbak voltunk, mint az érzelemszegény felesége.

2017. nov. 15. 19:09
 62/170 anonim ***** válasza:
84%
Érdekes egy férjed lehet. Mellettem biztos nem maradna meg senki olyan, aki a gyerekemet ennyire nem tudja elfogadni, főleg, hogy meghalt az édesanyja. Szép gyerekkora lehetett. :-(
2017. nov. 15. 19:13
 63/170 anonim ***** válasza:
64%

Atyaúristen, ilyen szánalmas ostoba, beképzelt embert, abból látszik, mennyire igazad van, hogy kitörölteted a fele hozzászólást a sajátjaiddal egyetemben?

Szerintem téged utál mindenki, aki csak ismer, ez alól egyetlen kivétel lehet a papucs férjed, azért is írtál ide, hogy legalább valamelyest igazold magad.

Lehet a férjed, miòta veled van, egyszer kinyitotta a száját, aztán most támogattatnád magad.

Kizártnak tartom, hogy az a lány azt szeretné, hogy te bejárj az otthonába.

2017. nov. 15. 19:14
 64/170 anonim ***** válasza:
33%

Jó sok frusztrált, a dolgok mögé mindenféle saját elképzelést kivetítő fazon kommentel itt.

Szerintem semmit nem kell erőltetni. A férjedet sem értem miért erőszakoskodik. Szerintem csak pótmamának/cselédnek kellenél. A családtagjaid meg mit szólnak ebbe bele? Irigylik a szabadságod mi? ;)

Nincs közöd ahhoz a nőhöz, inkább legyen hálás, hogy pótanyaként gondoskodtál róla. Az "unokához" még annyi közöd, kötelességed sincs. Ez az udvarias 3 lépés távolság pont megfelelő egy ilyen helyzetben.

2017. nov. 15. 19:21
 65/170 anonim ***** válasza:
15%

Azért szerencsére nincsenek olyan sokan!

A 64-ből egy habzik itt már oldalakon keresztül.:)

2017. nov. 15. 19:38
 66/170 anonim ***** válasza:
68%

Az enyémet is töröltette.:D

Tehát még egyszer: A férjednek sokkal inkább jogában áll kijelenteni, hogy márpedig vendégül látja a családtagjait az otthonában karácsonykor, mint neked az ellenkezőjét. Egy normális, kölcsönös tiszteleten és szereteten alapuló kapcsolatban mindkét fél igényei érvényesülnek, nemcsak az egyiké, mint a ti esetetekben a tieid.

Hozzáfűzném, hogy ha netán behisztiznél a szép családi ünnepen és nem főznél, attól valszeg még senki nem halna éhen. Vélhetően a kétgyerekes mostohalányod is össze tud ütni valamit, beiglit meg vásárolni is lehet legalább olyat, mint amit te kotyvasztasz, hálistennek vannak jó cukrászdák, pékségek.:-)

2017. nov. 15. 19:40
 67/170 anonim ***** válasza:
89%

Maradjunk annyiban, hogy a mostoha lányod gyerekként elvesztette az anyját, ami bizonyára nem volt könnyű neki. Csak az apjára számíthatott és ilyenkor nem hibáztatható, hogy nem akart rajta osztozkodni, de végül muszáj volt, mert jöttél te és odaszültél egy gyereket. Azaz az apja nem tudott annyi figyelmet fordítani rá. Míg a te lányod nem csak a férjedre, hanem rád is számíthatott. Míg neki csak az apja volt, te pedig valamilyen szinten elvetted tőle. Egy özvegy emberhez mentél feleségül, akinek egy félárva gyereke van. Valahogy csak számíthattál arra, hogy a gyerek az anyja elvesztése miatt sérült. Te nem vagy sérült, nem tudhatod, hogy egy sérült ember számára a fájdalomnak mekkora a súlya. Ami neked egy piti dolognak tűnik, attól még egy lelki sérültnek az a piti dolog igenis tűnhet 10szer akkorának. És ez a nézeteltérés igenis okozhat konfliktusokat.

Amúgy konkrétumot nem írtál, csupán a saját sérelmeidet írtad le, és azt se írtad le, hogy vajon miért utált téged ennyire

2017. nov. 15. 19:48
 68/170 anonim ***** válasza:
77%

(mar megint tul hamar kuldtem el a kommentemet)

szóval ott maradt félbe az egész, hogy vajon miért utálhatott ennyire a mostoha lányod. Ezen nem ártana elgondolkodnod.

Amúgy a lányod és a mostohalányod kapcsolatáról semmit se írtál. Csak nem ellene nevelted? Mert ez is egy nyomós ok lehet.

Amúgy simán elképzelhető, hogy a mostoha lányod, már ténylegesen túltette magát anyja halálán, belátta a hibáit és fölnőtt ahhoz a feladathoz, hogy akik "ártottak" neki, azoknak megbocsájtson. Nem gondolod? A helyedben én adnék esélyt.

2017. nov. 15. 19:53
 69/170 A kérdező kommentje:

63-nak: Mit töröltettem ki?????????

Nem tudom, hogy működik ez a fórum, lehet, hogy a fórumgazda volt, vagy admin, én semmit.

2017. nov. 15. 20:05
 70/170 anonim ***** válasza:
37%

Ne hallgass erre a sok, gyűlölettől fröcsögő birkára. Mindenkit lehordanak minden érzéketlen sz@rnak és leszavaznak mindenkit, aki nem esik hasra minden kölyöktől, aki szembe jön az utcán.

Ne akarj magadra erőltetni semmit. Látod, ez a csürhe is milyen erőszakos, és mit érnek el vele? Semmit. Szemtől szemben is reagálj úgy, ahogy ezekre: ne vedd fel, ne foglalkozz vele, hogy ki mit gondol rólad.

2017. nov. 15. 20:05
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!