Szerintetek gáz, ha a szuleimet segitem a ferjem pénzéből?
Kérdező szerintem nem gáz amit teszel, bár előbb-utóbb azért ezt megpróbálnám tisztázni a férjemmel, hogy ne legyen titkolódzás.
Egyébként borzasztó hová tart ez a világ...sokan írták hogy "hálaégnek" nem kell támogatniuk a szüleiket. Hát biztos én vagyok a hülye, mert a szüleim nem szorulnak rá és én sem vagyok anyagilag a toppon, még is mindig gondolok rájuk és segítem őket amivel tudom. Szerintem ez lenne a normális, de úgy tűnik ma már nem létezik önzetlen szeretet.
Igazából kérdező, te csak igazolást vársz arra, hogy mekkora szent vagy.
De hogy a férjedet nem nézed semmibe, az tuti! Akkor már rég megbeszélted volna ezt vele, és simán meggyőzhetted volna. Most viszont lehet már csak azért is ellenezni fog minden anyagi támogatást, mert te titkolózol előtte ilyen dolgokban.
Pénzügyekben a legtöbb ember nem ismer kompromisszumokat, mostmár tuti a férjed se fog ezek után.
És ezért csak magadat okolhatod, ha ez bekövetkezik.
Oké legyen hálás az ember a szüleinek, ha van miért!
A kérdező csak szeretetről írt. A szülők csórók voltak, de szerették. Oké, de ez a legkevesebb, ha egy gyereket a világra hoznak.
A kérdező ne más fütyülőjével verje a csalánt és pénzelje a házfelújítást.
Támogassa a szüleit szeretettel úgyis csak azt kapott.
Mindenkinek más a normális. Nekem az, hogy a szüleim aljamunkával kezdték, de képezték magukat, előreléptek, és egyszerűen nem szorulnak segítségre. Ők több, mint 30 évet dolgoztak, hogy lenne nekem több pénzem pár évnyi munkával?
Másnak meg az a normális, hogy a szülője tehetetlen, és nem jut az életben egyről a kettőre.
Kedves kérdező!
Mond el a férjednek. Még most. Ha szereted, s nem akarod elveszíteni.
A férjed téged vett el, nem egy családot.
Itt az a pár feminista, mit szólna, ha kiderülne, a párjukról, hogy titokban támogatják az anyósukat? (őszinte választ kérek)
A bevétel s a kiadás közös egy családban.
Nálunk ez úgy ment, hogy meghallgattam a problémát (ami az anyósomról szólt) majd ha futotta utaltam nekik pénzt. Ha nem, akkor kijelentettem, hogy nincs. Általában volt. Itt csak 10-20 ezrekről van szó. De nem is keresünk olyan jól mint a párod.
De ha megtudtam volna, hogy a párom a tudtomon kívül támogatja a mamát, azonnal beadtam volna a válópert.
Mindent meg kell beszélni. Én sem támogatom, az én rokonaimat. Főleg nem titokban. De még egy 5 ezres kiadást is tudatok a párommal.
Minden kiadást s bevételt elmondok neki. Ha kell havonta kétszer is,hogy napra készen tudja mennyink van.
"Hát, ha ajándékot adok (tételezzük fel, hogy normálisat, hasznosat, személyre szólót), akkor azért adom, hogy akinek szántam, annak jó legyen. "
Oké, de ha a Kérdezőnek az jó, hogy ő a szüleinek adhatja, mert neki az okoz örömet, nagyobb örömet okoz, mint az ötvenedik szoknya, akkor hol a gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!