Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem költözik el a gyerekem!...

Nem költözik el a gyerekem! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

18 éves. Eddig teljesítettem a kötelességemet, etettem, itattam, ruháztam, iskoláztattam. Most befejezte a tanulmányait.

Én meg elfáradtam. Különböző okok miatt nem sok örömöm leltem az anyaságban. Szeretném ha dolgozna, és elköltözne itthonról, hogy végre egyedül új életet kezdhessek. De ő nem nagyon töri magát. Mit tehetnék? Van joga a saját lakásomban lakni az engedélyem nélkül, ha már elmúlt 18 és nem is tanul már?

2011. nov. 29. 14:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/168 anonim ***** válasza:
70%
csak egy szokásos provokatív fake kérdés
2011. nov. 29. 14:16
 12/168 anonim ***** válasza:
63%
Olyan vagy mint az anyám: neki is csak addig vagyok jó, amíg adok neki pénzt a keservesen megkeresett pénzemből, amit amúgy levelezős egyetemistaként alkalmi melókból szedek össze! Egyszer még rá fogsz szorulni arra, hogy ott legyen melletted, de akkor lehet, hogy már késő lesz...Majd meglátod! Szégyeld össze-vissza magad! Amúgy én speciel 21 évesen kezdtem az alkalmi melózást...21/L
2011. nov. 29. 14:18
 13/168 anonim ***** válasza:
75%
"Különböző okok miatt nem sok örömöm leltem az anyaságban." Hát a kérdésedben leírtak alapján szerintem a gyermeket sem sok örömöt lelhetett, a te anyaságodban. Miért nem vettél inkább egy kutyát? Akartál egyáltalán gyereket? Mert ezek alapján amit írtál, nem úgy tűnik.
2011. nov. 29. 14:20
 14/168 anonim ***** válasza:
73%
Moslék egy nőszemély vagy, anyának nem neveznélek mert arra nem vagy méltó! Sosem tudnám kihajítani a gyerekemet, csak azért mert betöltötte a 18-at. A mai fiatalok később nőnek fel.
2011. nov. 29. 14:21
 15/168 anonim ***** válasza:
59%

ma 14:16

én is arra gondoltam de az a baj hogy sajnos vannak ilyenek...

2011. nov. 29. 14:21
 16/168 anonim ***** válasza:
54%

a kérdés az volt, hogy jogilag megteheti-e a kérdező, hogy kitegye a gyerekét. erre válaszul kapott vagy 20 véleményt, és egy választ: hogy igen, jogilag megteheti.

fura, hogy az egyetlen konkrét válasz a 0%ig hasznos.

(mellesleg az, hogy ezt leírtam, mert egyszerűen ez a válasz a kérdésre, baromira nem jelenti azt, hogy egyetértek bármiféle ilyennemű cselekedettel)

2011. nov. 29. 14:22
 17/168 anonim ***** válasza:
61%

Egyszer te is leszel öreg és nyugdíjas..meg kapod ezért még a magadét!

Hogy lehetsz édesanya létedre ennyire gerinctelen és gátlástalan, nem értem...De remélem, ha majd te leszel szorult helyzetben, a gyereked is azt fogja neked mondani: Anyám fel is út le is út, én már megtettem a kötelességem, most oldd meg magad!

2011. nov. 29. 14:24
 18/168 anonim ***** válasza:
77%

Manapság egy 18 éves még nagyon gyerek, később érnek, főleg a fiúk. Kirakhatod, ezzel tönkretéve az életét. De nem értelek.

Miért zavar a saját gyereked téged? Élheted az életed attól még hogy ott van, sőt legalább van aki támogat ha szükséged lesz rá, mert egy jöttment pasi akit felszedsz az nem fog. Főleg ha ilyen sz*r ember vagy aki a saját gyerekét is kidobja. Senki nem fog sokáig elviselni. Persze a gyerek menjen dolgozni, mondogasd neki, segíts neki munkát találni. Nem könnyű.

2011. nov. 29. 14:25
 19/168 anonim ***** válasza:
58%

Én megértlek. Az enyém is lassan 18, de már voltam szerinte r... és k.... Délig alszik, ha ébren van sem csinál semmit. Ha megkérem valamire, akkor nekiáll üvölteni, hogy jó lenne, ha nem használnám ki. Ha elsírom magam, akkor még jobban üvölt velem, hogy miért bőgök már megint? Én nem ítéllek el, mint a többi, akiknek fogalma sincs egy élősködő gyerekről. Amikor már nehéz fenntartani, mert igényei azok vannak, de cserébe semmit sem ad, az idegenek meg azt mondják, hogy te vagy az anyja, vannak kötelességeid.

Neki is van.

Nem ítéllek, megértlek.

Remélem találsz megoldást és kitartást, erőt kívánok neked!

2011. nov. 29. 14:26
 20/168 A kérdező kommentje:

Könnyen ítélkeztek felettem. Nem "meguntam", és tisztában vagyok vele, hogy egy gyereket nem 18 évre vállaljuk.

A kérdésemre kértem választ, és köszönöm azoknak, akik érdemben válaszoltak is.

De hogy legyen min csámcsogni, hát íme: iszonyatosan erőszakos lány volt kiskorától kezdve. Egyedül neveltem fel. Többször megvert, meglopott, drogozik, iszik, és a volt kapcsolatomnak ő vetett véget azáltal, hogy lefeküdt a "kedvesemmel". Nekem a háztartásban soha, semmit nem segített, anyák napjára, még soha egy szál pitypangot nem szakított nekem.

Most ugyanezek a kommentelők majd azt írják, hogy én neveltem ilyennek. Nos, 2 állásom volt/van, hogy eltartsam magunkat, minden más támasz nélkül. A maradék időmet próbáltam maximálisan rászánni, nevelni. játszanni vele, segíteni a tanulásban, kirándulni. Nem kapott márkás cuccokat, de megvolt mindene. Vittem már gyermekpiszichológushoz is, semmit nem segített. Teljesen kezelhetetlen, és már félek tőle.

2011. nov. 29. 14:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!