Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem költözik el a gyerekem!...

Nem költözik el a gyerekem! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

18 éves. Eddig teljesítettem a kötelességemet, etettem, itattam, ruháztam, iskoláztattam. Most befejezte a tanulmányait.

Én meg elfáradtam. Különböző okok miatt nem sok örömöm leltem az anyaságban. Szeretném ha dolgozna, és elköltözne itthonról, hogy végre egyedül új életet kezdhessek. De ő nem nagyon töri magát. Mit tehetnék? Van joga a saját lakásomban lakni az engedélyem nélkül, ha már elmúlt 18 és nem is tanul már?

2011. nov. 29. 14:06
 141/168 anonim ***** válasza:
Jézusom mennyi válasz ennyi idő alatt!Ezt amit mondanak vedd ám komolyan!
2011. nov. 29. 20:55
 142/168 anonim ***** válasza:
93%

Én vagyok aki a "púp"-ot írta. Végtelenül sajnálom, hogy egyesek félreértelmezik mert nem értik.

Mindenesetre jó tudni, a többség érti.

Még egyszer kérdem: a kérdezőnek miért nincs joga egy nyugodtabb-jobb életre amire évek óta vágyott? Gondolják magukat a helyébe és inkább normális megoldásra adjanak tanácsot, ne szidják! Azért fordult ide mert keresi a megoldást. Megteheti-tehetné, hogy nem ír ide csak megoldja a maga módján, mint sokan...Fel is út, le is út...(Ezt is lehet elemezni)

A saját életéről van szó, nem a lányáéról. Az intézze magának a sajátját, majd rájön magától mit tesz a környezetével.

2011. nov. 29. 21:00
 143/168 anonim ***** válasza:
6%

20:51-nek, mert még most sem tudom kicsoda:

én letojom ki mit ír ismeretlenül nekem a neten. Én attól még megpróbáltam segíteni, hisz ez az oldal célja.

Az, hogy voltak ellenlábasok, akik azonnal máglyára küldték az asszonyt, én pedig mellé álltam (írtam), az egy másik dolog volt.

Ja, és minden ismeretlen, név nélküli kommentező számomra egy ember. Ti bajotok, ha nem lehet megkülönböztetni, mert nincs nevetek és az ember lánya egykaptafára vesz benneteket. :D

Zseniális megoldás név nélkül írogatni. :)

Na de lassan tényleg megyek aludni (ez annak szólt, aki felbátorodva a névtelenségen számon kérte az időmet :D), mert holnap már munka. Esetleg a munkámmal is el kell majd számoljak vajon neki percre pontosan? :S

:))))

2011. nov. 29. 21:05
 144/168 LámaSzeme válasza:
100%

Olvasgattam itt egész délután és felmerült bennem egy kérdés: vajon mi lenne a leánnyal, ha... (isten mentsen, hogy így legyen, ez pusztán csak egy elméleti feltevés) ha az édesanyját érné valami. Árvaellátást nem kap, mert már felnőtt, lakást nem örököl, mert az nem az övék. Mehetne az utcára...

Véleményem szerint, a szülőnek nem az a feladata, hogy a saját haláláig nyalja a gyereke s...ét, hanem, hogy elindítsa a világba úgy, hogy a saját lábán is meg tudjon állni. Hat évesen se azért lökjük a gyereket az iskolába, holott úgy bőg szerencsétlen, mint az állat, mert otthon jobban tudna játszani, hogy fűtsenek rá délelőtt. Hanem azért, hogy felnőtt korában vigye valamire. 18 évesen, ha már nem tanul, akkor a gyereknek is van kötelessége a szülővel szemben!

2011. nov. 29. 21:08
 145/168 anonim ***** válasza:
100%

Nos, végül is mégiscsak végigolvastam a temérdek hozzászólást és valamelyest változott a meglátásom.Azt továbbra is fenntartom, hogy nem kellene feltétlenül útilaput kötni a talpára, főleg nem így, télen, de megértem, hogy nem lehet könnyű vele.És el kell ismernem, bizony akadna nem egy , kevésbé türelmes szülő, aki bizony az első verés után kihajította volna, hogy lába sem éri a földet.

Az a baj kérdező, hogy a rossz benyomások már kisgyermekkorában érték a gyereked, ez rögzült be nála sajnos, ez lett a mintapélda, amit a lelkéből, tudatalattijából kiiktatni nagyon nehéz lenne, talán lehetetlen.Emellett még az is lehet, hogy az átlagnál érzékenyebb lelkivilágú.Az érzésein keresztül közelít a dolgokhoz, nem pedig az esze vezeti.Ez nehezíti a helyzetet.

Amikor látta, a párod elvert, talán az ő kis gyermeki eszével, azt gondolta, azért kaptad a verést, mert te vagy a hibás, mert ezt érdemled.Talán ez így megmaradhatott benne, úgy látta, gyenge vagy és most próbál ő is erővel uralkodni feletted.

Esetleg az is lehetséges talán, hogy valakik, talán akik néha vigyáztak rá, ellened hangolták, vagy egyéb rossz befolyással voltak rá.Persze, ezt te tudnád csak megállapítani.

Mindenesetre, az biztos, hogy ő maga is nagyon szenved.

Szerintem, tegyél még egy próbát, ha normálisabb hangulatában lesz, próbálj kedvesen beszélgetésbe elegyedni vele, kérdezd meg, miért bánik így veled, kérdezd a gondolatairól, érzéseiről, céljairól.Hátha kicsit közelebb kerültök egymáshoz.

Egyébként, ha az a lakás úgysincs a neveden, akkor talán nem is fontos megvárni, hogy ő költözzön.Talán az is megoldás lenne, ha keresnél egy társat, vagy albérletet, valami lehetőséget, és te költöznél el.Lehet, hogy így mindketten jobban járnátok, ha semmiképp sem akar onnan kimozdulni.Ha szembesülne vele, hogy ő lett a "ház ura", neki kell fenntartania mindent, akkor lehet, hogy rászánná magát a munkára.Tehát, ez egy nevelő célzatú elköltözés lenne a részedről.

2011. nov. 30. 08:02
 146/168 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nem könnyű jó pszichológust találni.Olyan kellene, aki igazán mélyrehatóan foglalkozik vele, rászánja az időt.De ahhoz keresgélni kell, többet is ki kell próbálni.Az a baj, hogy ők inkább csak kérdezgetik az embert.Ha egy idegen kérdezgeti a lányodat, azzal egyikőtök sem fog sokra menni.Ha te kérdezgetnéd, akkor annak még lehetne valami értelme, de nagyon fontosak lennének a válaszok is, a bölcs tanácsok, azt pedig nem fogja egy pszichológus sem megadni neki.
2011. nov. 30. 08:10
 147/168 anonim ***** válasza:
78%

Ha tehetnék három megjegyzést.

1. Egyik kommentező minduntalan felhánytorgatja, hogy valaki "nem vállalja fel a nevét, úgy írogat" - könyörgöm, ezt komolyan mondja, egy nicknév mögé bújva? :)

2. A kérdező nem azt kérte, hogy mondjuk el, mi az oka a történetnek, hanem tanácsot kért. - Erre egyesek felhívásnak veszik ezt mindenféle sértegetésre. Talán kellene nyitniuk egy "ide minden rosszindulatú, békétlenkedő embert!" - és ott célszerű lenne kiélni ilyetén hajlamaikat.

3. Csak csendben jegyezném meg, hogy a gyermeket az ember nem megtervezi és nem felvállalja. Kettőt tehet - elfogadja, hogy Istentől kapta, vagy megöli, finomabban kifejezve, elmegy abortuszra. Ha működne az emberi tervezés, és ha az ember hatalmában állna, hogy gyereket csinál - akkor nem lenne ennyi kétségbeesett nő, akinek nem lehet gyereke. Az meg ne tévesszen meg senkit sem, hogy a mesterséges megtermékenyítéssel ez a kérdés az ember hatalmában áll. Néha megengedi Isten a fogantatást, másról nincs szó.

Mindazáltal ennek tükrében más a kérdező helyzete. Kapott egy gyereket, akiből ez lett. Miért? Isten gonosz lenne? Ezzel büntet? - Mit szoktak olyankor tenni az emberek, amikor vesznek egy új háztartási gépet, vagy bármilyen technikai eszközt, amit nem ismernek? - Előveszik a használati utasítást, ha pedig abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy magával a tervezővel, a gyártóval beszélhetnek, megkérdezik őt, és biztosan a legjobb tanácsot kapják.

Ki tud ma gyereket nevelni? - Senki sem. Csak próbálkozunk. Akkor lehetne erről meggyőződni, ha ugyanazt a gyereket ismét fel tudnánk nevelni más módszerekkel. Ugye ez pedig lehetetlen.

Kedves kérdező, azt tanácsolom, hogy ne a felhasználók tapasztalatait kérdezd, nem biztos, hogy tökéletesen ismerik, és értenek a gyerekneveléshez. Kérdezd a "tervezőt, a gyártót" - kérdezd Istent. Ott a használati utasítás, a kézikönyv, a biblia. Kezdd el, mondjuk a Márk evangéliumát olvasni, naponta egy fejezetet. Imádkozzál Istenhez, hogy adjon útmutatást és segítséget. Utána gondolkodj el azokon a dolgokon, amelyeket olvastál. Nyugodt lehetsz, hogy rövidesen kapsz támaszt, és vezetést.

Mi nem tudunk neked adni. Amit pedig mi adunk, azt meg nem tudod használni, mert vagy a saját életünkből, gyereknevelésünkből adjuk, vagy olyanok okoskodnak, akik soha nem neveltek gyereket.

Te kaptál egy gyereket, akit megpróbáltál a saját erődből a legjobb szándékkal, ami tőled telhető, felnevelni. Nem sikerült. Azért, mert nem tudtál Istenre figyelni, nem láttad a vezetését, ezért eltévedtél. Nem kell mást tenned, kiáltanod hozzá, és visszavezet.

2011. nov. 30. 09:46
 148/168 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehetett könnyű neked.

De hátha még nem késö, ls még tudsz rá hatni.

2011. nov. 30. 10:39
 149/168 anonim ***** válasza:

148. Ha a nem vallásosok elfogadják, hogy vannak vallásosok, nem ártana, ha visszafelé is működne ugyanez.

Nem akarok vallási vitákba bonyolódni, de egy dolgot szeretnék megjegyezni ezzel kapcsolatban: ha már úgy alakult, hogy nem hiszek Istenben, de attól még van erkölcsi tartásom, akkor hadd higyjek én meg abban, hogy a tetteimet én irányítom, és a gyermeknemzés számomra tett és felelősségvállalás.

Köszönöm szépen.

2011. nov. 30. 11:15
 150/168 A kérdező kommentje:

Szép napot mindenkinek!

Köszönöm, hogy ennyi időt, és energiát fordítotok a problémám orvoslására.

Sok hozzászólást kaptam itt is, és priviben is.

Többen tanácsolták, hogy hagyjam a lányomat a lakásban, és én költözzek el albérletbe. Ennek két akadálya van. Egyrészt a lakás a sógoromé, és ha a lányomra lenne bízva, akkor az pillanatok alatt leamortizálodna. Ha már egyszer ingyen lakhatunk benne, akkor a felelőségemnek érzem, hogy sajátomként vigyázzak rá. Másrészt, ahhoz, hogy én egyedül elmenjek albiba, megintcsak másodállást kell vállalnom. Ha a lány menne el a barátjával, akkor ketten, két fizetésből könnyebben megélnének.

Isten... Ő az egyetlen támaszom, mentsváram. Ha nem lennék mélyen vallásos, hát már felkötöttem volna magam.

A gyerekkel próbáltam beszélni, de nála nincs olyan, hogy "jó hangulat". Olyan van csak, amikor nem üvölt, nem csapkod, és beszólás nélkül képes elmenni mellettem. Erre mondom, hogy jobb passzban van. Ha tudni akarom, hogy merre jár, kikkel találkozik, stb, ami nyílván érdekel, mint az anja, akkor a barátját kell megkérdeznem. Kértem már őt is, hogy közvetítsen, de azt mondja, a lányomnak tabu az otthoni dolgok. Nem beszél.

Háténnek külön köszönöm, hogy teljes vállszélességgel mellettem áll. Köszi mindenkinek, aki kedves szavakkal, tanácsokkal bátorított.

Végül egy kis szösszenet. Tegnap csinált tojásrántottát. 1 (azaz egy) személyre. Megemlítettem, hohy nekem is jól esett volna munka után pár falat. A válasza "így jártál". Aztán közöltem, hogy ha nem tudja mind megenni, akkor dobja ki a cicának, mert az a mi kis konyhamalacunk, minden maradékot elpusztít, de ne a mosogatóba dobja, mert eldugul a lefolyó. Erre ő: "akkor meg mit panaszkodsz, hogy kaja? Edd ki onnan!"

No comment..

2011. nov. 30. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!