1,5 év után esküvő? Mivel hassak rá, hogy ne tegye?
Húgomat teljesen a bűvkörébe vonta tavaly egy idősebb fickó (jövőre 50 lesz). Elmondta otthon, be is mutatta, viszonylag hamar a pasihoz is költözött, tehát nem ilyen szeretői viszonyról van szó... Szüleink úgy voltak vele, hogy tiltással semmire nem fognak menni, gondolták, az összeköltözés után úgyis felszáll a lilaköd és észhez tér. Nem ez lett, megkérte nemrég a kezét...
Ő a fellegekben van, szüleink még most is reménykedtek, abban bíztak, hogy úgyis 1-2 év múlva tartják az esküvőt, addig lehet bármi. De nem, még idén megtartják. Nagyszüleink azonnal azzal jöttek, hogy biztos terhes, azért ez a sietség. Kérdeztem tőle, mondta, hogy nem, de nem titkolt vágyuk, hogy jövő ősszel már hárman legyenek... Húgom itt van 23 éves frissdiplomásként. Okos, kedves, szép, csinos. Bárkit megkaphatna, előtte az élet, ő ezzel szúrná el az életét. És azt sem lehet mondani, hogy hű, de jó pasi lenne. Pocakos, már bőven őszül, a masszív piálás is meglátszik az arcán. Tavasszal gerincsérvvel műtötték, gyógyszert szed a szívére, magas vérnyomására. Tehát nem lehet azt sem mondani, hogy igen, 50 lesz, de kinéz egy jól karbantartott 40-nek...
Az én húgomnak is olyan párja van, aki a család szerint nem hozzá való és próbáltuk leválasztani őket egymásról. Az általad leírtaknál sokkal nagyobb gondot látunk ebben a frigyben, jót akartunk. Az lett az eredménye, ők még mindig együtt vannak (7 éve), van egy 3 éves gyönyörű kislányuk, boldogok. Mi szépen kizártuk saját magunkat ebből, a tesóm teljesen elfordult tőlünk és az elmérgesedett helyzetet talán sosem fogjuk tudni visszacsinálni. Nem szabadott volna piszkálnunk őket, már bánom nagyon. Mi faragtunk rá.
Szerintem ti is próbáljátok meg elfogadni a dolgot (tapasztalatból tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de lássuk be muszáj) mert különben elmarjátok magatok mellől azt is, akit szerettek.
Kitartást és sok türelmet kívánok!
89
Ehhez nem kell hogy 50 éves legyen a pasi, márpedig itt a kérdező legnagyobb problémája ez. Egy 25 evessel is összejövetelt volna és mellette is neki allhatna potyogtatni munka helyett.
"Ha igazi a kérdés szerintem az a baj hogy gyereket akar az öregtől, jó kiszolgáltatott lesz"
Mert ha beleszerelmesedne egy korabelibe, és attól akará ugyanezt, mondjuk családot alapítani még a huszas éveiben, azzal nem járhatna így? Most őszintén: melyik nő NEM válik kiszolgáltatottá, aki gyereket vállal? Kb akinek van egy se.gge alá tolt saját lakása, és passzív jövedelme a juttatások mellé... Merthogy szülőképes korban igazán nem sokan érik el ezt a szintet... Pár év munkaviszony, némi megtakarítás mellett is orosz rulett, akkor is, ha a harmincas évei közepéig vár, és vele egykorú a féjre. Némelyik válasz olyan szürreális valóságot vizionál... Persze, tökéletes párkapcsolat nincs, ahogy tökéletes partner sem, és azért valljuk be: egy működő párkapcsolat kompromisszumokon alapszik. Ő ilyet kötött, ő boldog, elégedett. Annyira nem undorodhat az embertől, ha gyereket tervez vele. Elveszik feleségül is. Kíváncsi lennék, ha kapna egy ingatlant is a faszitól legalább fele részben, akkor mivel ekézné a család...
Irigy békák vagytok.
Nem értem mit nem értesz. A húgod nem hülye, nem a tatába szerelmes hanem a pénzébe. Ez van, saját döntése hogy prostituálja magát. Ilyen az értékrendje, ilyen embert sikerült belőle nevelni. Erről nem lehet lebeszélni, mert a személyisége alapja az anyagiasság. Amúgy sokaknak az, ő legalább nyíltan felvállalja.
Azt mondjuk nem értem minek ide a gyerek. Ha a csinos húgod lestrapálódik a terhesség meg a kisgyerekes hajtás mellett, akkor lesz érdekes hogy kell-e még a gazdag bácsinak. Azért ezen gondolkozzon el. A házasság semmi, vagyis a húgod nem nagyon veszíthet semmit egy válással (de nem is feltétlen nyer bármit is). Viszont a gyerek az már szívás ha egyedül van rá az ember. Márpedig egy alkesz tuti nem lesz jó apa. Én gyeden vagyok jelenleg, a férjem nagyon jó apa, de így is kivagyok. Minden tiszteletem az egyedülálló anyáké, én nem bírnám. Reménykedjetek hogy a pasas már nem termékeny, mert ha a házassággal nem is, a szüléssel garantáltan elcseszi az életét a húgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!