Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?
Szomorúan olvasom, hogy szülés után a szoptatás idején elkezd a nők haja kihullani? Ez borzasztó. Hosszú természetes hajam van, nem akarom a baba miatt elveszíteni. Lehet valamit tenni az ellen, hogy szülés után ne hulljon ki a hajunk, vagy ezen minden nő átesik?
Én is észrevettem, hogy szülés és esküvő után a rövid haj számít anyukásnak vagy feleségesnek, de az igazán nőies a hosszú haj szerintem. Talán azért vágatják le, hogy ne csak a lelkük kezdjen meg egy új korszakot az életükben, hanem a kinézetük is. Van egy másik feltevésem is, ugye amikor megszületik az újszülött baba benne is van a nevében, hogy mindene új, és talán az anyuka is egy teljesen új friss hajkoronát akar növeszteni, hogy ha másban nem is ebben az egyben azonosulni tudjon a picivel.
Ez egy "parasztreflex".
Egyáltalán nem általános manapság, amúgy meg mi számít rövidnek, mert a rövid a rövid.
Nem vagyok se feleség, se anyuka, de ezt el kell mondanom.
Soha nem jártam fodrásznál, magamnak vágom, festem a hajam. Ennek ellenére (vagy épp ezért?) gyönyörű, nem sprőd, mindig csillog, és nem egyszínű ribiszőke, hanem árnyalatos.
Mindig kedvem szerint vágtam. Utoljára hátközép hosszúságú volt, és ilyenre vágtam:
Mert megtetszett.
Viszont a legjobb barátnőm mindig hangoztatja, hogy szerinte milyen szép a hosszú haj, és arra jönnek a pasik. Neki sötétbarna haja van, és büszkén dobálja, de közben a töve zsíros, a fodrásza meg olyan hülyén melírozta be, hogy úgy néz ki a feje, mint egy zebra. Engem nem tart nőiesnek, mert szerinte egy nőnek az a legfőbb ismérve, hogy hosszú a haja.
Miatta kezdem úgy gondolni, hogy aki görcsösen ragaszkodik a hosszú hajhoz, annak baj van az önértékelésével.
23/L
(Egyébként nem szoktam hajszárítót használni, mert az hajgyilkos.)
Utoljára az előtt vágattam le a hajamat, hogy a mostani férjem megkérte a kezemet. :-) Az esküvőre megnövesztettem, aztán teherbe estem, és hányingeresen a francnak volt kedve fodrászhoz járkálni. Most meg pici babával még kevésbé van.
Szóval ne általánosíts, mert nálam se az esküvő, se a gyerek nem volt elég indok a hajvágásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!