Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/128 anonim ***** válasza:
91%
a huszonéves anyukák azért vágatják le a hajukat vagy egyáltalán a kisgyerekes anyukák mert könnyebb kezelni a rövid hajat, és a kisgyerek nem csimpaszkodik bele:))))
2010. szept. 29. 23:54
 62/128 anonim ***** válasza:
88%
Ja. Mivel a 30-on éves anyukáknak nem csimpaszkodik a gyereke a hajába, csak a huszonéveseknek :)
2010. szept. 29. 23:55
 63/128 anonim ***** válasza:
82%

Szomorúan olvasom, hogy szülés után a szoptatás idején elkezd a nők haja kihullani? Ez borzasztó. Hosszú természetes hajam van, nem akarom a baba miatt elveszíteni. Lehet valamit tenni az ellen, hogy szülés után ne hulljon ki a hajunk, vagy ezen minden nő átesik?

Én is észrevettem, hogy szülés és esküvő után a rövid haj számít anyukásnak vagy feleségesnek, de az igazán nőies a hosszú haj szerintem. Talán azért vágatják le, hogy ne csak a lelkük kezdjen meg egy új korszakot az életükben, hanem a kinézetük is. Van egy másik feltevésem is, ugye amikor megszületik az újszülött baba benne is van a nevében, hogy mindene új, és talán az anyuka is egy teljesen új friss hajkoronát akar növeszteni, hogy ha másban nem is ebben az egyben azonosulni tudjon a picivel.

2010. szept. 30. 00:03
 64/128 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy "parasztreflex".

Egyáltalán nem általános manapság, amúgy meg mi számít rövidnek, mert a rövid a rövid.

2010. szept. 30. 00:03
 65/128 anonim ***** válasza:
88%
A rövid is tud ám nagyon szexis lenni!Vkinek sokkal előnyösebb,mint a hosszú.
2010. szept. 30. 00:05
 66/128 anonim ***** válasza:
86%

Nem vagyok se feleség, se anyuka, de ezt el kell mondanom.

Soha nem jártam fodrásznál, magamnak vágom, festem a hajam. Ennek ellenére (vagy épp ezért?) gyönyörű, nem sprőd, mindig csillog, és nem egyszínű ribiszőke, hanem árnyalatos.

Mindig kedvem szerint vágtam. Utoljára hátközép hosszúságú volt, és ilyenre vágtam:

[link]

Mert megtetszett.

Viszont a legjobb barátnőm mindig hangoztatja, hogy szerinte milyen szép a hosszú haj, és arra jönnek a pasik. Neki sötétbarna haja van, és büszkén dobálja, de közben a töve zsíros, a fodrásza meg olyan hülyén melírozta be, hogy úgy néz ki a feje, mint egy zebra. Engem nem tart nőiesnek, mert szerinte egy nőnek az a legfőbb ismérve, hogy hosszú a haja.

Miatta kezdem úgy gondolni, hogy aki görcsösen ragaszkodik a hosszú hajhoz, annak baj van az önértékelésével.

23/L

(Egyébként nem szoktam hajszárítót használni, mert az hajgyilkos.)

67/128 anonim ***** válasza:
96%
nekem se a mamám, se anyukám nem vágatta le a haját, mikor férjhez ment. Anyunak a lapockájáig ér, és fel szokta tűzni. Nekem az alsó tincseim hosszúak, a felsők állig érnek.5 naponta mosom, literes sampont használok, + egy kis balzsamot, és ettől már szép. Kifésülni kb. 4-5 perc.Ha van kedvem, beszárítom, az 20 perc...sztem ennyi időt rá lehet szánni. A környezetemben kül. nem jellemző annyira, hogy levágatnák.
 68/128 anonim ***** válasza:
84%
Hát, sztem meg ez nem egy jó megközelítés. Sok hosszú hajú, ápolatlank, igénytelen (középkorú) nőt látok, és sok olyat, aki rövid hajjal is iszonyú vagány, és nagyon jól néz ki. A rövid (ápolt) haj még ráadásul különlegesebb, pont azért, mert ritka.
2010. szept. 30. 00:08
 69/128 anonim ***** válasza:
74%
Inkább a hosszú haj ritka és a rövid haj a gyakori. Már csak azért is mert rengeteg nyugdíjas néni van az országban.
2010. szept. 30. 00:18
 70/128 anonim ***** válasza:
96%

Utoljára az előtt vágattam le a hajamat, hogy a mostani férjem megkérte a kezemet. :-) Az esküvőre megnövesztettem, aztán teherbe estem, és hányingeresen a francnak volt kedve fodrászhoz járkálni. Most meg pici babával még kevésbé van.

Szóval ne általánosíts, mert nálam se az esküvő, se a gyerek nem volt elég indok a hajvágásra.

2010. szept. 30. 00:43
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!