Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/128 anonim válasza:
100%
Szerintem fura lesz, amit írni fogok. Nekem hosszú hajam volt, szerettem szétengedve hordani, reggelente göndörítettem, kifújtam...Megszületett a hercegnőm és ha nem akartam, hogy amikor este a kiságy fölé hajolok,belelógjon a pofikájába,akkor copfba kellett tennem, így is aludtam, egy év után rájöttem unalmas és változtattam, levágattam, hogy újra hozzászokjak, hogy nap mint nap ki kell fújnom,különben nem áll sehogy sem.Azóta többet foglalkozom a hajammal.
2011. febr. 18. 10:16
 102/128 anonim ***** válasza:
77%

Tizenéves koromban hosszú hajam volt.De a képeket visszanézve borzalmasan rosszul állt,mert rálapult a fejemre és én voltam az,aki nem akarta soha levágatni.Aztán elmentem fodrászhoz és vállig érőt vágattam magamnak és jól állt.Azóta ez van nekem.Van mikor hosszabb,de már én vágom,mert nincs időm fodrászhoz menni.Aki meg azt mondta,hogy a rövid haj ugyanúgy hullik,mint a hosszú haj,az téved.Nekem a hajvágás megoldotta ezt a problémát.

Valamint,a legtöbb nőre igaz,hogy szülés után nagyon el kezd hullani a haja.Én nagyon utálom,mikor a párnán,a szőnyegen,a partvison esetleg a kajában(összefogom,mikor főzők) a gyereken és ruháin találok belőle.Pedig minden nap kifésülőm ha tudom,összefogom a legtöbbször stb.Gyerek mellett idegesít ha hosszú a hajam.Még a körmömet is vágom 2 naponta,mert tuti,hogy megkarmolom még egy pici körömmel is a lányom.

Slamposan csak otthon vagyok,de az sem állandóan.Ha utcára kilépek,akkor egy kicsi smink,meg van csinálva a hajam és normálisan felöltözök.Ha itthon vagyok,akkor macinaciban vagyok és összefogva a hajam,smink nélkül vagyok.Nem fogok harci készültségben állni.Ápolatlan viszont nem vagyok.

Ja és készülök rövidre vágatni a hajam!

2011. febr. 18. 10:36
 103/128 anonim ***** válasza:
56%

Nekem 5 hónapos a babám, és derékig érő festett barna hajam van... én is ledöbbek sokszor milyen igénytelen az anyukák. Én visszafogytam, tűsarkúban és miniszoknyában járok, feltéve, ha nem minusz 10ben hóesésben sétálok kettesben a babámmal:)

Ellenben pont múltkor mondta a férjem, mikor festette, hogy durván kopaszodom. Sajna, vitaminok nem használnak, nem is igen ajánlott a szoptatás alatt. A terhesvitamint lehet, de az meg durván hízlal (legalábbis engem), így inkább vékony legyek, mint dúshajú...:D

Az indokok viszont még a következők (gondolom, mert nekem napi szinten problémát okoz):

Állandóan a hajgumim keresem (éjjel 5-ször keltett minimum a kicsi, mindig szoptattam és nekem már 3 napos korától cibálta a hajam...) Ja, utáltam éjjel még a hajammal és vacakolni és gumit keresni...

A hajmosás elég hosszú idő, mert utána még szárítani is kell. Így fürdőben lét, borotválással együll azért min 25-30 perc, ha ugye igyekszem. És közben felébred a baba és hallom, ahogy üvölt... hát nem kellemes. Így vagy vizesen cuppogósan rohanok ki hozzá, h egy cumit a szájába dugjak, közben jól lecsöpög rá a cucc, vagy végighallgatom az őrjöngést...

És a hajgumizástól egy részen még jobban hullik a hajam.

Amúgy a férjem nagyon szereti a rövid hajú nőket. De mivel én nem szeretem a rövid hajat, ezért kínlódom a hosszúval...

2011. febr. 18. 10:39
 104/128 anonim ***** válasza:
15%

Az én környezetemben a fiatal anyukák nem vágatták le a hajukat. 30 fölött viszont igen. Gondolom nekik már nincs annyi energiájuk a baba mellett a hajukat is állandóan ápolni. Anyukám is levágatta mikor születtem, akkor 32 éves volt, csak 50 után növesztette vissza.

Nekem eszembe nem jutna levágatni, pont hogy növesztem. A babám megfoganása elötti évben véletlenül rosszul szökítettem a hajam. Igaz, hogy szép hamvas fehér volt de kb. 5 cm-esre tört le a tetején. Azt hittem agyvérzést kapok. Aztán megtanultam hogyan maradhat meg a hajam szökén is, most 5 hónapos a babám és váll alá ér. Derékig szeretném növeszteni, nagyon hiú vagyok és túlzottan adok magamra. Ezt sem szeretik a férfiak. Férjem sosem érti meg mit lehet órákig készülödni csak hogy pl. boltba menjek (haj, smink, ruha) és szokott ezzel piszkálni is. De ez nálam pszichológiai probléma. Ezt is túlzásba lehet vinni.

Amúgy meg tényleg valakinek jobban àll a rövid haj. De csak a gyerek miatt levágatni butaság.

23/N

2011. febr. 18. 11:09
 105/128 anonim ***** válasza:
89%
30 éves kor után megváltoznak az arcvonások. A legtöbb szépségipari szakember és mesterfodrász szerint fiatalosabb a rövidebb fazon és pont hogy a hosszú öregit.
2011. febr. 18. 12:52
 106/128 anonim ***** válasza:
87%
Szia, nem olvastam el a válaszokat, túl sok van itt előttem - 11 oldal. Szerintem a hajnak (meg semmi egyébnek az emberi testen) nem az a funkciója, hogy az ember másoknak (férfiaknak, szomszédasszonynak, nagynéninek, akárkinek) tetszen, hanem az, hogy saját magának. Az a baj, hogy a média azt sugározza mindenfelé, hogy a nőknek kötelességük megfelelni a férfiak elvárásainak külsőre-belsőre egyaránt. Pedig nem az - normális férfi amúgy se a külsőbe szeret bele. Lehet, hogy van, aki csak későbbi életkorban jön rá erre - mondjuk miután férjhez ment vagy családja lett, ekkor válik elég éretté arra, hogy ne a külső megfelelés-kényszer irányítsa az életét. De lehet az is, hogy egyszerűen csak kényelmetlen a hosszú hajat gondozni, miután a gyerek megszületett - nincs ideje rá. Nekem világ életemben rövid hajam volt (nő vagyok), imádom, és őszintén szólva soha nem értettem, hogy mi ez a szinte kötelező hosszúhaj-mánia a nőknél. Tök kényelmetlen, sok gond van vele, sok esetben nem is néz ki jól, és mindenkinek egyenfeje lesz tőle. Most ezzel nem leszólni akarom azt, akinek tetszik a hosszú haj, mert az nem baj, ha valaki azért hordja, mert neki tetszik. Az a gáz, hogy sok nő csak azért nyűglődik vele, mert elvárják tőle, közben meg utálja és tök kényelmetlen neki.
2011. febr. 18. 12:59
 107/128 anonim ***** válasza:
77%

"mi ez a szinte kötelező hosszúhaj-mánia a nőknél. Tök kényelmetlen, sok gond van vele, sok esetben nem is néz ki jól, és mindenkinek egyenfeje lesz tőle"

Mánia???? Én pl. kuriózumnak számítok a hosszú hajammal, megbámulnak vele. De abban egyetértek, hogy mindenki hordjon olyan hajat,amilyen tetszik/kényelmes neki.

2011. febr. 18. 13:31
 108/128 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem már leírták a megfejtést, de én pl. félévente vágom magamnak, van, hogy 1 centisre, van, hogy fülig érőre, stb. Mert kell a változás. Szeretem, ha rövid a hajam, szabadabb és könnyebb érzés. És nem mellesleg a párom is szereti, ha rövid a hajam, sokkal élénkebb lesz a szemem, meg kiemeli jobban az arcom, mókásabb vagyok. Most kivételesen vállig érő már a hajam, és mindig össze van kötve, mert zavar. Ennek nincs sok értelme így, unalmas. És nekem meg nincs kedvem 10 percet se foglalkozni a hajammal, megmosom és heló. Ez rövid hajnál könnyebb. Ha lesz gyerekem, akkor is biztos rövid lesz a praktikusság, kényelmesség miatt. De ettől még jól fogok kinézni, szerintem egy csomó lánynak sokkal jobban áll a rövid haj, főleg, ha nem markáns az arcuk. Hülyeségnek tartom ezt a lány=hosszú haj archetípust.
2011. febr. 18. 14:31
 109/128 anonim ***** válasza:
77%
Én nem vágatom le, és a környezetemben élőknek is legtöbbnek hosszú a haja, igaz nem öregasszonyok, de túl fiatalnak sem mondhatók-35 45 közöttiek, úgy hogy én nem értem a kérdést? Soha nem volt rövid hajam (illetve 1x, de borzalmasan állt azonnal visszanövesztettem,) és nem is vágyom rá egyenlőre. 43 éves vagyok.
2011. febr. 18. 14:45
 110/128 A kérdező kommentje:
A kérdést azért tettem fel, mert általánosságban ezt látom, hogy "középkorú" nőnek nincs hosszú haja. Az ismeretségi körömben is, ahogy betöltötték a 40-et,azonnal fodrász,rövid haj és nem értettem a miértjét. Az oké, hogy a kisgyerek kitépi, fájdalmas stb, de átlagos esetben azért az ember fiatalon szül és még fiatal, amikor a gyereke fiatal felnőtt, na és akkor vágatják le erre felé a hajukat, amikor olyan 40 körüliek, tehát nem kicsi a gyerek és azért remélhetőleg 20 körül már nem is tépi az anyja haját :D.
2011. febr. 18. 14:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!