Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 91/128 anonim ***** válasza:
86%

A rövid haj is szép!

F

2011. febr. 17. 20:45
 92/128 anonim ***** válasza:
70%
Nem hinném, hogy éppen a férjhezmenés motiválja a nőt a haja levágásában. Azért sem, mert a férfiak legnagyobb része imádja a hosszú hajat. Inkább arról lehet szó, hogy a rövidebb hajjal kevesebb a gond, egyszerűbb kezelni. Aki családot alapít, idejét meg kell osztania és talán tudat alatt is azt érzi, a rövidebb hajjal kevesebb gondja lesz, több ideje marad másra. Arról nem is beszélve, mennyi bajt tud okozni a hosszú, lazán viselt haj annak, akinek babája van.
2011. febr. 17. 20:49
 93/128 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon egyszerű:

A hosszú haj akkor szép, ha sokat foglalkoznak vele. Nekem erre dolgozó nőként, családanyaként nincs időm. Nem tudom órákig szárítgatni, hajpakolásra esélyem sincs, frizurákat csinálgatni belőle meg végképp nem.

Ráadásul nem is áll olyan jól a hosszú haj, legalábbis a mostani rövid sokkal jobban tetszik.

2011. febr. 17. 21:02
 94/128 A kérdező kommentje:

"Aztán később a gyerkőc találta érdekesnek és rendszeresen megtépett. "

Egy ilyet úgy megnéznék :D

2011. febr. 17. 21:05
 95/128 anonim ***** válasza:
70%
ez nekem is feltűnt. nagyon kevés a negyvenes és afölötti nő hosszú hajjal, de a fiatalabbaknál is ez a tendencia. és mivel sok nő el is hízik, annyira elvesztik a nőiességüket összességében. :(
2011. febr. 17. 21:56
 96/128 anonim ***** válasza:
79%

Akkor ez nem csak nekem tűnt fel. Ez az én kérdésem volt.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__egyeb-kerdes..

30 éves, gyermektelen nő, csípőig érő hajjal, amit gyerek után is meg fog tartani. Hozzáteszem, ehhez fontos egy olyan pár, aki kiveszi a részét a dolgokból,és nem a tévé/gép előtt gebed, amíg a nő egyedül mosogat-gyereket gondoz.

2011. febr. 17. 22:33
 97/128 anonim ***** válasza:
70%
22.33 Annyit még hozzáteszek, amikor tanárként dolgoztam, ott is extrának számított a hosszú hajam, nálam fiatalabb lányoknak sem volt.
2011. febr. 17. 22:35
 98/128 anonim ***** válasza:
93%
Azért sok kivétel van,én 36 éves vagyok,3-szor voltam férjnél,2 gyermekem van,és 16 éves koromtól derékig érö hajam van,rémálmaimban szoktam csak levágatni,eszemben sem volt soha!
2011. febr. 17. 22:42
 99/128 anonim ***** válasza:
77%

Nővérem véleményét írom ha nem gond:

Képtelenség 1-2 gyerek melett normálisan foglalkozni a hosszú hajjal.Gyerek ha akezedben van tuti, hogy elkezdi rángatni, de ez nyakláncoknál is így van, lógós nyaklánc kilőve emiatt( nővéremnek kb hátközépig érő "gyárilag göndör haja volt, most pedig alig vállig érő)

2011. febr. 18. 06:58
 100/128 anonim ***** válasza:
77%
Anyu a szülés miatt vágadta le mert zavarta, de azóta se növesztette meg.Nővérem pl. nem vágadta le, pedig szűlt már és fenékig érő haja van.
2011. febr. 18. 07:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!