Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/128 anonim ***** válasza:
90%
Tudom, hogy ez nem egészen magyarázat a kérdésedre, de én 15 éve vagyok férnél és épp a múlt héten vágattam le vállig érőre. Eddig derékig ért. Én épp arra szeretném megtalálni a választ, hogy miért épp én fogtam ki azt a férfit aki rákényszerített arra hogy levágassam a hajam. Azóta nem találom magam a tükörben. Szerintem a legtöbb nő úgy van vele, hogy már megvan a férfi és utána már tökmindegy hogy milyen a haja, csak épp ez vezet a válásokhoz is, mert amit kapnak "megvétel" előtt nem ugyan az van "pénztártól való távozás" után. A legtöbb férfi hosszú hajú nőre vágyik, csak sajna pont az én férjem nem. Alig várom, hogy visszanőjön. Úgy érzem magam mintha elvették volna a nőiességem. Nekem sokkal könnyebb volt a hosszú hajamat ápolni, mint ezt a rövidet. Minden reggelre elalszom, nincs súlya ami kihúzza. Fürdésnél nem tudom felkötni mindig vizes lesz az alja. Borzalmas nem tudom, hogy sok nő hogyan van idege annyit állni a tükör előtt és beállítgatni a haját.
2010. szept. 29. 23:01
 42/128 A kérdező kommentje:
Miért egyeztél bele, ha nem tetszik? Nézd, ha ennyit ront az önértékeléseden tetess póthajat. Szerintem ocsmányak ezek a póthaj meg egyéb természetellenes kellékek, de ha ennyire nem érzed jól magad akkor lehet nálad jó megoldás lenne. A zuhanyzásnál próbáld ki a zuhanysapit :)
2010. szept. 29. 23:04
 43/128 A kérdező kommentje:
Ja és vedd rá a férjed, hogy növessze meg a haját :):) Ne félj többé nem kér ilyesmit :D
2010. szept. 29. 23:08
 44/128 anonim ***** válasza:
79%

Nekem még nincs gyerekem, de elhiszem, hogy okkal vágatják le a hajukat az anyukák.

Terhesség alatt töredezni, hullani kezd (ugye a baba elvonja a vitamint)

Rengeteg a munka a hosszú hajjal. Ne mondd, hogy nem.

Én egy éve vezetek háztartást+munka+egyetem+másikmunka, hát sokszor van, hogy egyszerűen arra nincs időm, hogy megmossam a hajam. Erős, vastag szálú, hosszú, ha nem szárítom be, nem áll sehogy. Pedig nem szárítom be, indulás előtt megmosom gyorsan és fújok rá a hajszárítóval. Aztán rohanok, útközben megszárad. Télen nem tudom, hogy fogom csinálni.

Frizura = feltűzöm egy nagy csattal vagy hajtűvel vagy hajgumival. Kibontva is hordanám, csak nincs időm beszárítani. Mert van más, fontosabb dolgom (tanulni kell, szalad a lakás, rohanok melóba, ha meg tényleg nincs más, addig is inkább olvasok). Ha gyerekem lesz, azt a plusz időt inkább tölteném vele.

Anyám nem vágatta le a haját, de nem is tudta kezelni. Mindig volt más, fontosabb dolga.

Azt hiszem, ha az embernek gyereke van, átértékeli az életét, más lesz a fontossági sorrendje. A frizura pedig viszonylag alacsony prioritásúvá válik..

22N

2010. szept. 29. 23:09
 45/128 A kérdező kommentje:

Hidd el majd belejössz te is :) Még csak 1 éve vezetsz háztartást, menni fog ez rutinosabban később :) Én is kétszakos vagyok, féltem tőle, hogy majd úgy fogok kinézni, mint valami félholt, de nem. Este elvonok fél órát hetente kétszer az alvásból és kész :) A vasalás ha meg vasalósprayt használsz akkor a következő mosásig benne marad :)

Ne keseredj el, nem kell lemondanod a külsődről, bele fogsz jönni és remek háziasszony és mindig fess nő leszel :):)

2010. szept. 29. 23:14
 46/128 anonim ***** válasza:
93%
én ugy tudom szakításkor divat a reflex hajvágás,uj élet uj külső.
2010. szept. 29. 23:15
 47/128 anonim ***** válasza:
100%

Az első esküvőm eelőtt ezerrel növesztettem a hajamat,mert kontyra vágytam.Meg is lett!De muszáj volt vágatnom belőle,mert nemmenyasszonyként nem akartam kontyot..na jó el is vékonyodott.A gyerkőc után aztán hullott mint akinek kötelező,de én megint "csak" vágattam belőle.A férjem meg szedte a párnáról dühösen a hajszálaimat "Vágatnád inkább rövidre"-megjegyzések közepette.El is váltam tőle!/persze nem ezért :D /Együttélésünk utolsó napján levágattam fiúsan rövidre!A második férjemnek rövid hajjal mondtam igent-na jó,a ruhám is mélylila volt-,szülés után legalább csak a rövid hajszálaimat kellett szedegetni.Most pedig igazán fiúsan rövid,s szerintem igazán szexi!Sőt!Eddig festettem ezerrel a kósza ősz szálak miatt,most meg hogy egyre több az ősz,már nem akarok festéket!Épp ma állapítottam meg,hogy tetszik az ősz szálakkal!

Egy gubanc van..a második férjem,ha elhagyna,nem tudnám utolsó napunk délutánján derékig növeszteni.Ezért inkább örökre vele maradok :D

2010. szept. 29. 23:16
 48/128 A kérdező kommentje:
Szakításkor? Na ezt még nem hallottam, de könnyen lehet, hogy igazad van :)
2010. szept. 29. 23:16
 49/128 A kérdező kommentje:

Hát nézd, a kopasz is menő lesz egyszer :D De isten ments, hogy válásra buzdítsalak :D

Azt tudom, hogy a terhesség "mellékhatása" a hajhullás, de azt azért nem feltételeztem, hogy ilyen sok nőt érint.

2010. szept. 29. 23:17
 50/128 anonim ***** válasza:
100%
23.01-s vagyok. Azért egyeztem bele mert már több mint fél éve ment a huzavona és én akkor úgy gondoltam, hogy legyen már vége engedek egy kicsit. De az a baj, hogy akihez jártam fodrászhoz az most éppen babázik és ennek az új fodrásznak sajnos eljárt a keze. Én olyan hónaljig érőt szerettem volna de süket fülekre talált és nem az én kezemben volt az olló. A fodrászt egyébként a férjem fizette. Póthajra sajnos nincs pénzem, meg itt ahol én élek nincs is. De köszi a zuhanysapi ötletét holnap körülnézek hátha találok valahol. Bízom benne hogy hamar megnő, már el is kezdtem kenni hajnövekedést serkentő szesszel azt időnként használtam és így lett derékig érő.
2010. szept. 29. 23:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!