Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/128 anonim ***** válasza:
81%

"30as anyuka slampos, kialvatlan, mondhatnám igénytelen... "

Megis mitol kialvatlan a szerencsetlen? Mert a gyerek fenn van 4-szer ejjel? Hu, de igenytelen, hogy nem dobja be a gyereket a sarokba es megy aludni napi 9 orat egyfolytaban, hogy ne tunjon kialvatlannak es igenytelennek. Az agyam eldobom az ilyen emberektol. Neked amikor gyereked lesz, azt hiszed, hogy nem igy lesz? Nem a penz miatt van, ennek semmi koze a penzhez. Egy gyerekhez fel kell kelni, folyamatosan szemmel tartani, amikor 2-3 evesen futkos, persze, hogy az ember nem ugy el, mint gyerek elott. Ezzel jar a gyerek. Nem kellene ezt ilyen negativan latni. Egyszeruen mas az elete egy gyerekes embernek es persze, hogy nem tud allandoan magaval foglalkozni. Az amugy sem egeszseges...

2010. szept. 29. 22:38
 22/128 anonim ***** válasza:
91%

Terhesség+szoptatás---->hajhullás.

Akármit tettem rá, akármilyen vitamint szedtem, csak a hajat szedegettem folyton össze, a gyerek hozzáért már hullott is ki, még ha össze is volt fogva.

Mióta levágattam azóta jobb valamivel a helyzet.

2010. szept. 29. 22:40
 23/128 A kérdező kommentje:
Ez igaz, bár szerintem a kialvatlanság abszolút nem igénytelenség. Jó, látszik az embernek az arcán, de nem csak a 21. századi anyukáknak (30-as első gyerekesek), hanem mindenkinek, aki gyakran éjszakázik. Én is elég sokszor fogok, szóval ebbe is bele kell rázódni. Mindenért meg csak nem kenhet krémeket magára az ember. Idővel majd helyreállnak. Anyu is sokáig nagyon kialvatlan volt, ő beteg volt ezért nem tudott aludni, pajzsmirigybetegsége lett amikor a testvérem született még kisbaba volt, agyon stresszelte magát, hogy mi lesz a gyerekekkel ha ő beteg és nagyon sokáig nem aludt, de utána ahogy megtudta, hogy meggyógyul pár nap alatt elmúlt róla a kialvatlanság, szóval nem tartós :)
2010. szept. 29. 22:41
 24/128 A kérdező kommentje:
Jajj, a hajhullást sajnálom nagyon :( Orvos semmit nem tudott rá adni?
2010. szept. 29. 22:42
 25/128 anonim ***** válasza:
34%

na mondom én, hogy már jönnek az elégedetlenkedők...

:D

érdekes mindig azok, akikre igaz ez... :)

az anyám napi 14-16órát dolgozott egy elég magas beosztásban, de sosem láttam kialvatlannak vagy slamposnak.

persze sokkal egyszerűbb nyűgösnek, hisztisnek lenni...

2010. szept. 29. 22:42
 26/128 anonim ***** válasza:
94%
Vitaminok javítanak valamit, de ez a szülés utáni időszak velejárója általában. Sok anyuka írta ezen a fórumon is már. Tehát ez is lehet egy magyarázat szerintem
2010. szept. 29. 22:44
 27/128 anonim ***** válasza:
93%

Ja, azt elfelejtettem, hogy amíg rövid (viszonylag, mert vállig érőnél sosem volt rövidebb) volt a hajam, heti 1x elég volt hajat mosnom, amióta hosszú 2-3 naponta kell, hogy olyan állapotban legyen, amivel kimehetek az utcára.

Ahogy többen írták már, az a nap sem ritka, hogy csak látszatfésülködésre van idő, kibogozni nem igazán..

ma 22:36

28/128 anonim ***** válasza:
94%

1. Kevés idő marad a frizurával való vacakolásra, gyerkőc, munka + házimunka mellett.

2. Ha nem is mindenkinél, de idővel romlik a haj minősége, ami, ha rövidet hordasz kevésbé feltűnő. Gondolj bele, egy tök vékony szálú hosszú hajú nő sem túl szép látvány. Nem elég ha hosszú, elvárják, hogy némileg dús is legyen.

3. Ez inkább csak tipp : sok nőnek kicsit megvastagszik a nyaka (a hízással pl.). Így már nem feltétlenül esztétikus hosszú haj, még férfiaknál sem.

Bizonyos kor felett a rövid haj fiatalít. Persze ez nem mindenkire érvényes.

29/128 A kérdező kommentje:

Én a nyűgösséget a terhességgel szoktam magyarázni. Akkor azért mások a hormonok, néha olyanok miatt üvöltöznek, hogy az elképesztő, de nem az ő hibájuk feltétlenül, szóval majd szülés után, ha a gyerek is beilleszkedett akkor helyreáll :)

Egyébként mit értettél slampos alatt? Ismerem a szót, csak nem tudom nálad mit takar :)

30/128 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek azért ezt a kevés időt nem igazán tudom elhinni. Szóval, akinek nincs gyereke és éjt nappallá téve dolgozik az is talpon van ugyanennyit és mégis jut ideje a hajára. A haj minőségének a romlását megértem, de ez is szerintem 35-40 között és valóban van akit fiatalít :) De az még mindig nem stimm,hogy rögtön férjhez menés után miért jelentkeznek be hajvágásra :)
2010. szept. 29. 22:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!