Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/128 anonim ***** válasza:
2010. szept. 29. 23:20
 52/128 A kérdező kommentje:

Nézzétek, ezt találtam nektek:

[link]

Remélem azért segíteni fog :)

Egyébként nyugi, visszanő a hajatok, mind :)

2010. szept. 29. 23:21
 53/128 A kérdező kommentje:
Zuhanysapit bárhol kapsz :) ABC-ben, 100-asban, Tescoban :) Legalábbis én eddig mindenhol láttam :) Merre laksz? Nekem van egy felesleges, ha esetleg szomszédok vagyunk szívesen neked adom :) Bár erősen kétlem, hogy a szomszéd utcában élnél, mert itt egy iszonyú csúnya fogatlan nő lakik, aki rettentő rosszindulatú és sosem volt hosszú haja :D
2010. szept. 29. 23:24
 54/128 anonim ***** válasza:
37%

Azt szokták mondani, hogy "gyerekszülés után hullani kezdett". Amit annyiból nem értek, hogy a rövid haj is ugyanúgy hullik...

Egy barátnőm pl. a közel derékig érő, csodaszép haját tüsire vágatta (a fodrász először le sem akarta vágni neki), indok: "Csak a gond volt vele, most csak megmosom, zselé, és kész." Aztán ahogy meglett a gyerek, azt mondta, hogy azért nem növeszti vissza, mert a gyerek mellett úgysem lenne ideje a hajával foglalkozni. Aha...

Én azt gondolom, hogy a nők a házasságban, vagy gyerekszülés után azért vágatják le a hajukat, mert úgy érzik, hogy most már nem kell szépnek lenniük a pasi előtt, hiszen az már egy életre "meg van fogva". Esküvő után sokan elkezdenek szépen lassan hízni, a sminket, ruhát sem veszik már komolyan, a sportot is abbahagyják. Azt hiszik, hogy csak az esküvőig vagy a gyerekvállalásig kell szépnek és kívánatosnak maradniuk, pedig a férfiak továbbra is azt a nőt szeretnék látni, akit elvettek, nem pedig "Anyut", aki a terhesség során hízott vagy húsz kilót, aztán meg meg sem kísérli azt leadni, mert "úgysem lenne képes".

Hogy a pocakot eresztő és eltunyuló "Apukról" már ne is essék szó itt...

Szóval összefoglalva: lustaság, kényelem, túlzott magabiztosság, a tetszeni vágyás eltűnése az ok. Szerintem.

2010. szept. 29. 23:24
 55/128 A kérdező kommentje:
Veled is egyetértek. A legtöbb válásnak szerintem ez is az oka az anyagiak és a nemi szerepek felcserélése mellett. Nem tudom ez miért terjedt el ennyire, de valóban baromi sokszor látok meg hallok ilyen sztorikat, hogy baba után nem adtak magukra és elhidegültek, hát úgy nem csodálom. Bár azért a rövid haj nem elhanyagoltság, szóval azért nem egy kategória a sörhassal, de a mondandódban nagyon sok igazság van.
2010. szept. 29. 23:26
 56/128 A kérdező kommentje:
Na most alszom, köszönök minden választ és természetesen várom még illetve köszönöm mindenkinek, hogy nem durvult el a lepontozás, számomra mindenki hasznos választ adott :) Jó éjt mindenkinek!
2010. szept. 29. 23:29
 57/128 anonim ***** válasza:
100%

Én pont akkor kezdtem el növeszteni, amikor a fiam született :D De igazából úgy vagyok vele, hogy ha megnő mondjuk vállig, akkor rohanok fodrászhoz, hogy csináljon belőle valami vagányos frizurát, mert már úgy unom hogy hosszú. Na mondjuk nekem ilyen hajaim szoktak lenni kb.:

[link]

[link]

[link]

Na most (talán a harmadikat leszámítva) én ezekkel többet szuttyogok reggelente, hogy tökéletesen álljon, mint az, akinek hosszú haja van. Bár a harmadik, ami kb. fél éve volt, azzal is volt dolgom reggelente, hogy pont így álljon. Viszont ha hosszú a hajam, akkor azzal sokszor nem tudok mit kezdeni, azt nem lehet úgy beállítgatni. Fonogatni, feltűzni meg ilyesmik, azt nem szeretem. Bár mindig eldöntöm, hogy megnövesztem, mert megtetszik valakinek a hosszú haja, de ha már váll alá ér, akkor mindig levágatom.

Hiába hogy gyerekem van, akkor is sokkal jobban szeretem a munkaigényes hajakat.

2010. szept. 29. 23:35
 58/128 anonim ***** válasza:
92%
Nem olvastam el a válaszokat, valószínűleg már többen leírták. Azért, mert szoptatáskor bazira hullik az ember haja. Takarítani sem semmi, meg a megritkult hosszú haj kissé kínos. Ezek a tények. Kielégítő válasz volt?
2010. szept. 29. 23:43
 59/128 anonim ***** válasza:
38%

Én is megfigyeltem a környezetemben ezt a hajrövidülési tendenciát...

Nagy általánosságban a 23:24-es válaszával értek egyet: sok férfi és nő az esküvő után elbízza magát, és már nem érdekli, mennyire vonzó a külseje, nem pazarol már rá annyi energiát. Aztán válás után beindul a "nagygenerál" :))

Én már két esküvőn vagyok túl, de még mindig hosszú a hajam, sőt megfogadtam, hogy a szülés után sem fogom levágatni. Most két hónapos a babám, és iszonyúan hullik a hajam, pedig szedek vitamint :(( Azzal vigasztalom magam, hogy csak azért tűnik olyan soknak, ami kihullik, mert hosszúak a hajszálak... Szerintem a hosszú hajjal sincs több gond, mint a röviddel: én csak megmosom, és sokszor hagyom magától megszáradni, összekötöm vagy feltűzöm 2 perc alatt, néha kiengedem. A rövid hajat be kell szárítani, könnyebb elfeküdni.

Ja a fodrászokkal vigyázni kell, nekem mindig kétszer annyit vágnak, mint amit mondok, ez a mániájuk :))

2010. szept. 29. 23:49
 60/128 anonim ***** válasza:
39%
Midneki a szoptatásra, meg a kisgyerekre fogja, hát az én korosztályom szülei rég túlvannak az ilyesmin és mégis mindnek rövid a haja. Na miért? Ezen már én is agyaltam, egy tuti, én nem fogom levágatni.
2010. szept. 29. 23:49
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!