Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/128 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a lapockáig érővel még semmi gáz,sőt! De a derékig érő mióta szép? Semmi tartás, semmi stílus...nekem mindig a középkori parasztok jutnak eszembe erről.
2010. szept. 29. 22:47
 32/128 anonim ***** válasza:
71%

butaság azt gondolni, hogy azért vágatják le a hajukat, mert férjhez mennek, vagy mert gyerekük lesz.

és az általánosítás amúgy sem vezet sehova.

én például azért vágattam le a hajam, mert már nem vagyok tinilány, akinek nincs más dolga, mint az extrahosszú haját ápolgatni. sokkal kényelmesebb, és praktikusabb a rövid. és különben is rájöttem, hogy sokkal jobban tetszik röviden.

2010. szept. 29. 22:48
 33/128 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne tartása? Nem áll ezer fele :) Ha becsavarom akkor kicsit összébbugrik és csigákban van, ha kivasalom akkor ugye egyenes, de pedig beszárítom, akkor pedig vagy befelé vagy vagy kifelé áll a vége, szóval van formája. Az tényleg csúnya, amikor csak van és látszik, hogy nincs karban tartva, de ha valaki ápolja a haját, akkor szerintem semmi baj a derékig érővel, az enyém tényleg nem áll csak arra, amerre szeretném :)
2010. szept. 29. 22:49
 34/128 A kérdező kommentje:
Na ez a válasz meggyőzött, jobban tetszik röviden :):) Szerintem ez állja meg legjobban a helyét, mert ellenkező esetben azt feltételezik, hogy azért vágatják le, mert eddig is nyűg volt és csak a nő+hosszú haj általánosítás miatt volt hosszú, pedig szerintem ez azért nem igaz.
2010. szept. 29. 22:50
 35/128 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is derékig ért a hajam. Aztán megszültem a lányom, és a 9 hónapig gyülemlett víz izzadás formájában távozott. Naponta 2x mostam hajat. Aki a derékig érő haját napi 2x beszárítja egy baba mellett (de baba nélkül is), azt én pénzjutalomban részesítem. Nem beszélve arról, hogy hullott, mint az állat. Szerintem egy haj nemcsak attól szép, hopgy hosszú (sőt, ez önmagában szinte semmit sem jelent), hanem attól, hogy ápolt.

Levágattam állig érőre, 10 perc alatt gyönyörűen beszárítom, egyik nap egyenes, másik nap hullámos, tökjól néz ki, és ami a lényeg, hogy ápolt. Szóval nem feltétlenül rossz, ha valaki levágatja a haját. Az, hogy nem ér derékig, még nem jelenti, hogy sz*rul néz ki. Inkább egy ápolt rövidebb haj, mint egy gusztustalan igénytelen lobonc.

2010. szept. 29. 22:53
 36/128 anonim ***** válasza:
64%
Oké, hogy nem áll ezer felé, de akkor is olyan "nomád". Én pasi vagyok, tetszik a hosszú haj, de ez már nem.
2010. szept. 29. 22:53
 37/128 anonim ***** válasza:
85%
Én egy három gyermekes anya vagyok. Nem járok slamposan, de szoliba sem, viszont hátközépig érő festett sötét vörös hajam van. Nem tart sokból feltűzni, befonni, összefogni hajgumival, esetleg kontyot is szoktam magamnak csinálni, de szívesen hordom leengedve is. Én is gondolkodtam rajta, miért vágatják le a nők a hajukat, mikor férjhez mennek, vagy gyerekük lesz, de nem jöttem rá. Én nem szeretném, és a férjem is szereti a hosszú hajamat. DE! A szomszdéunknak 18 éves nagylánya van, a szomszédasszonynak meg derékig érő gyönyörű haja van, és bizony igen csinosan is öltözködik, és ő sem jár szoliba, de így is a lánya nővérének néz ki! Ez szerintem mindenkinek a aját ízlésén múlik, milyen haja van. De a házasság meg a gyerek nem áll a hosszú haj útjában!
2010. szept. 29. 22:56
 38/128 anonim ***** válasza:
95%

Szia, nah hát én pont ellenpélda leszek. :) 35 éves koromig rövid hajam volt, sose volt türelmem a hosszú hajhoz, és állítólag (szinte minden ismerősöm szerint) a rövid haj nagyon jól áll nekem, mert hosszú, vékony és karakteres arcom van, a rövid haj jó keretet ad hozzá.

Megszületett az első gyerekem, 34 éves koromban, és nem volt időm fodrászhoz menni. Aztán két év múlva a második gyerekem is.. a hajam meg csak nőtt, nőtt, és rácsodálkoztunk, hogy milyen dús, hullámos, fényes, szóval tényleg gyönyörű lett, mikor megnőtt :) Úgyhogy én azóta vagyok hosszú hajú.. és lehet, hogy 70 éves koromig az is maradok, mert most meg ez tetszik.

2010. szept. 29. 22:59
 39/128 A kérdező kommentje:

Hát, ez a te véleményed, ha neked nem tetszik nem tetszik, de hidd el nekem nem néz ki nomád módon :) Ha olyan lenne én is inkább rövid hajat viselnék, szerintem is az ápoltság a lényeg.

Én csak azért csodálkozom ezen, mert hogy mindenki mondja, hogy jajj milyen jó lenne ha neki is ilyen hosszú lenne, meghogy ezer meg egy férfitől hallottam, hogy a hosszú haj mennyire jó dolog, nem azt mondom, van olyan, akinek a rövid tetszik, de ezt kevesebbszer hallom, ezért nem tudom megérteni miért vágatják le rögtön.

Ja és ezt senki ne vegye kritikának, nekem nincs bajom a rövid hajúakkal, sőt, engem baromira nem izgat kinek milyen, csak egyszerűen ezt nem értem :)

A sötérvörös hajú hölgynek pedig: Milyen hajfestéket használsz? Vagy fodrász festi? Az én hajam szőke, természetesen is, de mindig is vágytam egy vörös hajszínre, de a világosvörös nekem nagyon nem tetszik, a sötétet meg még sosem mertem kipróbálni :)

2010. szept. 29. 23:01
 40/128 anonim ***** válasza:
92%

Szőke, göndör, vállig érő hajam van, eszem ágában sincs levágatni. De nem vagyok agyonszolizott műkörmös sem. :-D

30/L

2010. szept. 29. 23:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!