Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?
Ezt már én is megfigyeltem,amit írsz kérdező,én sem értem az okát,pedig én voltam férjnél,van gyerekem is,de ezek miatt sosem éreztem hajvágási kényszert.Annak idején,mikor férjnél voltam és kicsi volt a gyerekem,rövidebb hajam volt(nem az a nagyon rövid,de nem is vállig érő),DE!nekem már az előtt is volt olyan a frizurám,tehát nem a férj és gyerek miatt volt ilyenre vágva.
Már harmincas éveimben vagyok,most hosszú,vállon alul érő hajam van.Jobban szeretem a hosszú hajat,mert nőiesebbnek tartom és jobban variálható.
Gondolom,Te arra a tipikus "nagymama frizurára"vagy "öcsifrizurára gondolsz"?Na,olyat semmiképp nem csináltatnék magamnak,még 80 éves koromban sem,azt hiszem
Ha már témánál vagyunk, a véleményeteket kérném: Egy 40 körüli nőnek jól állhat ez a haj? Nem kellene inkább levágatni? Természetes a hullám, és nem törik, csak kicsit kóc-móc, mert nem olyan igazi göndör.
Húúú köszönöm ezt a rengeteg választ :):)
Utolsó válaszolónak: Persze, hogy jól állhat :) Anyukám 43 éves, születése óta göndör haja van és most váll alá ér neki egy kicsit, szóval nem is hosszú de nem is rövid és ennél egy fél árnyalatnyit van sötétebb színe :) Szóval jól állhat nyugi, szerintem nagyon fiatalos! Anyukámról senki nem mondja meg, hogy 43, pedig ő nem az a típus, aki fiatalodni akar és irigy a huszonévesekre, ő jól érzi magát a bőrében :) Szóval ha ilyen a hajad szerintem az csak előny! :)
Egyébként nagyon érdekes, apunak is göndör haja van (igaz az övé rövid, szép is lenne hosszú hajjal :D) anyué is göndör, az enyém meg az egyik oldalon egyenes a másik oldalon hullámos :) Illetve én apu szőkeségét örököltem, hugom meg anyu barna haját. Sokszor el sem hitték, hogy testvérek vagyunk, mert az én szemem kék, az övé barna, és ugye a hajszínkülönbség:)
A többieknek pedig: Higgyétek el kevesebb meló van a hosszú hajjal, mint a röviddel, nekem egyszer volt rövid hajam, apa ki is akart tagadni érte :D és naponta kétszer 20 percig szenvedtem vele, hogy álljon valahogy, ráadásul az enyém nagyon gyorsan nő és kevesebb, mint 4 hetente vágatni kellett. Vasalást egyébként tartósan tényleg nem szabad, nekem unokatesóm fodrász, ő mondta, hogy csak rögtön hajmosás után szabad kivasalni és mindig kell használni valamilyen hővédőt, vagy krémet vagy sprayt (nekem spray-m van), de tényleg nagyon jó, 1 hétig egyenes marad :)
Szia!
Írták itt korábban, hogy azért vágatják le a nők a hajukat, mert eligénytelenednek, elkényelmesednek a párkapcsolatban. Ezzel szeretnék szembeszállni.
5 éve vágattam le a mell alá érő hajamat, állig érőre. Ekkor két párkapcsolat között voltam. Hogy miért? Meguntam, hogy akárhogy bűvölöm, simítom pödörítem, fonogatom, kreppelem, melírozom, festem, sehogy sem tetszik, nem áll jól. Pedig hidd el voltam göndör, egyenes, padlizsán, szőke, ergo minden. Próbáltam simító krémet, eredmény: olyan zsíros lett tőle a fejem, hogy valami hihetetlen. Próbáltam habbal kicsit hullámosítani, eredmény: a fejemre lapult az egész és még hülyébben néztem ki. Ezért vágattam le.
Nagyon szép tud lenni egy nő, ha hosszú haja van és mellette igényes is. De lássuk be: nem mindenkinek áll jól a hosszú haj, nem tud vele bánni, nincs ideje rá, hogy naponta fél órát csak a hajával bíbelődjön. A hosszú haj kiemelheti az ember szépségét, de az arcba lógó haj működhet éppen ellenkezőleg is: takarhatja a szép részeket (a nyakat, az arcot, a szemeket).
Amúgy hidd el a rövid hajnál is igényesnek kell lenne az embernek: szép bőr kell hozzá, (nem tudok egy pattanást egy laza oldalrafésüléssel elfedni) szép szemöldök kell (mert ezt sem lehet kitakarni), ugyanúgy vasalni kell, zselézni, waxolni. Mellette gyakrabban kell fodrászhoz járni, mert látszik a növés nagyon. Mondjuk ez utóbbi nem minden frizurára igaz, de nekem pl. géppel van hátul nyírva és eléggé látszik, ha nő.
Szóval a rövid haj nem jelent feltétlenül eligénytelenedést. Nekem sokkal jobban áll a rövid haj, kiemeli a szememet és nyújtja a nyakamat. (Megjegyzés: A párom imádja. :) Volt kicsit megnövesztve a hajam, mert nem jutottam el a fodrászomhoz és amikor levágattam mondta, hogy már alig várta, hogy megszabaduljak a fürtjeimtől, mert neki így tetszem. Fiúsan, röviden. :) )
Mikor meglett a babám örültem, ha fogat mosni el tudtam menni egyszer egy nap :) Nekem csípőmön túl ért a hajam. Eléggé vastag, sok. Szóval enyhén szólva is sok ápolást és időt igényelt. Amit egy kisbaba mellett nem tudtam megengedni magamnak.
Aztán később a gyerkőc találta érdekesnek és rendszeresen megtépett.
Most már nő vissza, a hátam közepénél túl ér. De már kényelmetlen, megszoktam a vállig érőt. Nekem az a rövid :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!