Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családos nők! Miért vágatjátok...

Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kérem valaki magyarázza ezt el nekem, mert én nem értem. Ahogy férjhez megy valaki, azonnal levágatja a haját, vagy ha akkor nem, akkor ahogy gyereke lesz. Azt megértem, hogy egy idős nő levágatja, mert szerintem sem szép egy öreg embernek a hosszú ősz haj, na de egy huszonévesnek? Még a 40-eseket is megértem, hogy komolytalan és fiatalos és nem való nekik, de máskor meg azon problémáznak, hogy már nem 20 évesek. Én ezt képtelen vagyok felfogni, semmi pénzért nem vágatnám le a hajam, nem kis ideig növesztettem derékig érőre, igaz én még nem vagyok férjnél és gyerekem sincs, meg még csak 21 múltam, de szerintem ki fogom jelenteni, hogy térítsenek észhez, ha a férjhez menéstől hajvágási reflexem lesz :) Szóval valaki tudja a magyarázatot? Köszi előre is minden választ!
2010. szept. 29. 22:20
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/128 anonim ***** válasza:
67%
Én pedig azt nem tudnám elképzelni hogy 10 évig ugyan olyan legyen a hajam. Volt már rövid, hosszú, szõke, padlizsán, sötétbarna, most sötétszõke. Imádom változtatni!!! Ja és nem értem miért gáz ha egy 30 éves anyuka szolizik és mükörme is van??? Persze normális határokon belül. Számomra ez is az ápoltsághoz tartozik. Sött, póthajam is van, és ha hosszabbat szeretnék felvarratom. Szeretem magma nõnek érezni ennyi az egész!
2011. febr. 18. 14:55
 112/128 A kérdező kommentje:
Hát, az a válaszoló szerintem azokra gondolt, akiknek kisebbségi komplexusuk van és mindent bevetnek, hogy fiatalabbnak látszanak a koruknál. Szerintem szép tud lenni a műköröm, én is szeretem, a szoláriummal addig semmi bajom, ameddig nem nekem kell ott lennem, mert nagyon egészségtelen és szörnyen büdös szerintem, én nem bírom a szagát, a szín, amit ad nem tetszik, másokon sem, de ha valaki így érzi jól magát, én nem ítélkezem soha, olyan legyen mindenki, amilyen akar.
2011. febr. 18. 15:01
 113/128 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig is hebehurgya voltam ilyen téren.

Amióta az eszemet tudom, derékig ír hajat szerettem volna, hát még sosem volt. :(

Már majdnem elértem a célom, csak megvolt töredezve a vége és akartam volna belőle vágatni pár cm-t.Elmentem fodrászhoz de csak egy hónap múlvára kaptam volna időpontot, fogtam magam össze fogtam és a gumi mentén levágtam. :(

Majd terhesen amikor egy huzamba folyamatosan rossz napjaim voltak, rosz kedvem volt bánatomba 1cm-esre vágattam, az addigra megint csak hosszú hajam.

Most mire megint megnőtt, levágattam vállig érőre, mert főzés-mosogatás közben utáltam, hogy hiába össze kötöttem, akkor is ahogy kicsit előre hajoltam, már az arcomba volt a copf, ha meg felkontyoltam egy idő után húzódott a fejbőröm vagy szétcsúszott 2 percenként.

Így én úgy gondolom, hogy a családos nők, mint én is praktikussági okokból vágatják a hajukat.

2011. febr. 18. 15:29
 114/128 anonim ***** válasza:
100%

Én simán megértem azokat, akik levágatják akkor a hajukat, mert látom az okait (de ettől függetlenül nem hiszem, hogy mindenki levágatná, és nem is a nagy többség... aki meg igen, annak meg sztem szíve joga)... ettől függetlenül én nem vágatnám le, mert az én arcom nem olyan, amihez jól állna (volt már, mert hullott, és esztétikai okokból muszáj voltam levágatni, és utáltam...).

De a rövid haj sokkal praktikusabb. Ha az ember gyereket nevel, akkor sokkal, de sokkal kevesebb ideje lesz mindenre, nem tudni, mikor gondolja úgy a lurkó, hogy be akarja rakni a G.I. Joe-t a mikróba, hányszor kel fel bőgve éjszaka stb. :). Szval a rövid hajat könnyebb és gyorsabb mosni és beállítani, nem vagy nem olyan könnyen ragad bele a kaja meg akármi, amit a gyerek bele akar kenni.

Ja, és sztem nem minden pasi van csak és kizárólag a hosszú hajért oda. Ha meg már együtt vannak, és elvileg szeretik egymást, akkor az illető csak nem fog kiszeretni a párjából egy hajvágás miatt. Egyébként egy csomó nőt ismerek, akik pont azért vágatják le a hajukat pont házasság után, mert annyira beléjük lett nevelve, hogy értelmes/normális pasi csak akkor fog leállni velük, ha "nőies", hosszú hajuk van, pedig világéletükben rövid hajat akartak, és most érzik magukat biztonságban ahhoz, hogy kipróbálják (mondjuk sztem az is gáz, ha vki ennyire kapcsolatfüggő).

2011. febr. 18. 16:26
 115/128 anonim ***** válasza:
7%

A magyarázatot nem tudom, csak tapasztalatot tudok írni. Férjnél is vagyok, van egy 2 éves lányom is és soha az életben nem zavart az, hogy hosszú a hajam. Azt sem értem, hogy miről beszél itt pár válaszoló, hogy kisgyerek mellett kín a hosszú haj. Mikor a gyerekkel játszol, össze kell fogni, ennyi. Sosem kapaszkodott a hajamba a lányom és más kisgyerek se.

Nem törvényszerű, hogy le kell vágni, én tuti nem fogom még jó pár évig. Nagyon ritkán látni olyan nőt akinek jól áll a rövid haj.

26/N

2011. febr. 18. 18:05
 116/128 anonim ***** válasza:
33%

Sztem és kár levágatni a szép hosszú hajat.

26F

2011. febr. 18. 18:25
 117/128 anonim ***** válasza:
73%
szerintem azért vágatják le a hajukat, mert kopaszodik/ritkul, és a rövidebbet könnyebb feltupírozni vagy akármi, hogy dúsabbnak hasson. legalábbis én ezért vágattam le, pedig csak 18 éves vagyok.
2011. febr. 18. 20:31
 118/128 anonim ***** válasza:
84%

Nekem egyszer a nagyim azt mondta, hogy o azért vágatta le férjhezmenés után, mert már nem volt rá szuksége.

Nem kérdeztem rá, mindenki értse ahogy akarja, de én azt vontam le belole, hogy ha már becserkészte a papát akkor feleslegessé vált a szép hosszú haja, mert már elejtette a kiszemelt vadat.

2011. febr. 18. 20:51
 119/128 anonim ***** válasza:
50%

Tetszik a téma és egész jó kis beszélgetés alakult ki :)

Szóval: fél éves a fiam, és hosszú a hajam, hátközépig érő szőke és eszembe nem jutna levágatni, mert imádom :) A hajammal foglakozni nekem öröm és kikapcsolódás, amikor a fiam alszik vagy játszik, szeretem becsavarni, formázgatni, stb.

És ha csak mosom, szárítom, nem hosszú idő, egyáltalán nem! Amikor rövid hajam volt (régen, gimiben) azzal több volt a gond.....mert a rövid haj önmagában nem szép, azt emelni kell, szárítani kell, főleg ha lépcsős, vagy vasalni, stb. De a hoszzú akkor is nagyon szép (nálam legalábbis így van) ha csak megmosom és megszárítom egy körkefés hajszárítóval, összesen 35 percet vesz igéybe, ennyi ideje MINDENKINEK van magára szerintem.

Aki a hosszú hajat időhiány miatt vágatta le az valamit rosszul csinált vagy épp nem akar időt fordítani erre.

Én fiam is húzza a hajamat de következetesen mondom neki hogy nem szabad, elveszem a kis kezét, stb. Ne azért ne húzgálja mert nincs mit, hanem azért mert tanulja meg hogy nem szabad :)

2011. febr. 18. 23:41
 120/128 anonim ***** válasza:

Az első két gyereknél még én is levágattam, mert húzták, néha annyira, hogy a hajszál ott maradt a kezükben, és nem szerettem volna, ha a szájukba kerül.

A harmadiknál meghagytam, de a fiam rászokott, hogy csavargatta a hajam, néha annyira, hogy csak segítséggel tudtam kiszedni az ujjacskáit,volt, hogy tincseket kellett kivágni a hajamból, hogy kiszabadítsuk (ez elalvás előtti játék volt neki). Most a sajátját csavargatja, de annyira, hogy időnként kopasz foltok vannak a fején.

Most már nagyok, úgyhogy az én hajam is hosszú és nem vágatnám le.

2011. febr. 19. 05:40
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!