Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?
Tetszik a téma és egész jó kis beszélgetés alakult ki :)
Örülök, hogy tetszik, én is nagyon érdekes témának tartom ezt, elég sokféle válasz is érkezett,úgyhogy elég sokan másképp látják :)
Annak is örülök, hogy ilyen sok válasz érkezett és hogy mindenki tudott normálisan válaszolni, ritkaság, jó volt olvasni :)
Először is: nekem nincs gyerekem, de volt már totál rövid hajam is és hosszú is, most már majdnem mellig ér.
Nem tudom, ki mondja, hogy a rövid hajat könnyebb gondozni, nálam nem így van. Mikor rövid volt, sehogy sem állt, mindig elfeküdtem, és olyankor kezelhetetlen volt. Én nem vagyok ilyen hajdolgokban ügyes, nem tudtam kezelni. a hosszú hajamat sem vasalgatom, mert csak tönkretenné. Így is hullott eleget... egy fiatal kollégámnak fele haja elment, mert állandóan vasalja. sok helyütt kivillan a fejbőre.
nekem zsírosodik a hajam, volt, h naponta mostam, most kétnaponta, illetve ha itthon vagyok, akkor nem, az új munkarendem miatt szerencsére lement a heti mosások száma 2-3-ra. Nem sokat tökölök vele. ráfújom a kifésülőbalzsamot, megszárítom. nem áll csudajól, de nekem megfelel. nem vágatnám le, mert 14 évesen csókolomot köszöntek nekem, mikor rövid hajam volt... úgy néztem ki, mint egy öregnő... teszem hozzá, teltebb alkat vagyok, minden nőiességemet elveszteném rövid hajjal.
ha lesz gyerekem, ha kell összegumizom, vagy akármi, de nem fogom levágatni.
Kérdező: Kíváncsi vagyok azóta van-e gyereked.
Most nekem már van saját tapasztalatom:
A hosszú vastagszálú hajam csomókban hullik a szoptatástól. Melyik jobb: hosszúra hagyni (ami már kezd elég gázul kinézni)és szedni a lakásban a hajat, vagy levágatni rövidre? Utóbbit fogom tenni. Lehet, hogy egyszer te is meg tapasztalod ezt.
Nekem nagyon rövid hajam volt, amikor a fiam született, akkor kezdtem el növeszteni. Másfél év alatt megnőtt lapockáig érőre, amikor sajnos le kellett vágatnom, de ennek köze nem volt ahhoz, hogy van-e gyerekem vagy sem, csak a saját hülyeségem volt az oka, mert agyon lett vasalva, meg feketéből kiszőkíttettem, ezzel gyakorlatilag tönkre tettem. Most négy éves a csemete, és most van megint jó hosszú hajam végre. Hullik ugyan, ez tagadhatatlan, de mindig is nagyon sok hajam volt, most sincs kevés, hiába potyog rendíthetetlenül. Na mondjuk szedegetni utálom, ezért volt szempont a legutóbbi költözéskor, hogy nehogy padlószőnyeg legyen.
De amúgy szerintem a rövid hajjal több a munka, ha az ember azt akarja, hogy ki is nézzen valahogy. A hosszú hajamat csak megmosom, még szárítani sem szoktam, reggel megfésülöm, és teljesen rendesen néz ki. Ha el kell mennem itthonról, csak összecoffozom, és csinálok hozzá egy ennyit: [link] Ez kb. két perc :) Ha nagyon van kedvem vacakolni vele, akkor még ilyeneket szoktam alkotni: [link]
Na ezekkel tényleg van munka, de szeretem az ilyen pin-up frizurákat, és némi rutinnal már nem olyan nehéz megcsinálni. És tényleg ha nincs időm/kedvem vacakolni, akkor az első verziót pillanatok alatt megcsinálom, és máris emberi fejem van :) Amikor rövid hajam volt, azzal sokkal többet kellett szórakoznom, hogy úgy álljon, ahogy kell.
Sziasztok! :)
Nem, nincs gyerekem, és férjnél sem vagyok, de a hajam még hosszú:)
Megkérdeztem azóta egy másik barátnőmet, ő is akkor vágatta le, amikor gyereke lett, azt mondta, hogy nem a gyerek miatt, hanem a kényelem miatt, viszont rájött, hogy a hosszút csak hátrakötötte és nem húzta a csemete, ezt meg nem tudja most meggátolni, mert örökké rajta csüng :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!