Családos nők! Miért vágatjátok le a hajatokat?
Szia!
Nem olvastam végig minden hozzászólást, mert késő van.
Én mindig hosszú hajat szerettem volna, de nem szeret megnőni csak váll alá érőre, mert kevés, vékony, és töredezik. Viszont nem vágatnám le ha babám lenne.
Mert: ha copfban hordom, akkor ha szemből van a baba szerintem nehezebb belekapaszkodni, hátra nem nyúl a copfhoz, oldalról meg el van véve a hajam. Ha le lenne engedve, bármennyire is rövid lenne, oldalt is lenne belőle.
Persze ez elmélet, nincs még gyerekem.
Mondjuk mivel nincs dús loboncom, ezért én gyorsan helyreteszem (mosás, balzsam, szárítás), és a hajápolásra nem költök sokat. Nagytégelyes hajpakolás párszáz forintból, de a kedvencem: tojássárgája mézzel összekeverve. Erre még a legdrágább luxusbabakocsi és szuperpelenka mellett is futja szerintem a kismamáknak is... Tehát a drága kencék nem kifogás.
24/L
En nem tapasztalom a kornyezetemben hogy a nok ferjhez menetel utan rogton levagatnak a hajukat.Sok baratnomnek van hosszu haja akik felesegek es anyukak.Az enyem rovid mert nekem ez elonyosebb es a ferjem igy szereti.20-as eveimben nekem is hosszu hajam volt eveken keresztul .Az nem igaz hogy a rovid hajjal kevesebb a gond mert azt ket havonta vagatni kell ,es beszaritani hogy formaja legyen.
Nekem a hosszu hajjal kevesebb bajom volt. Szerintem a 30 koruli nokben mar nincs az a megfelelesi vagy mint a fiatalabbakban es batrabban vagnak bele a drasztikus valtozasokba.Egyebkent a haj hossza nem kor fuggo Demi Moore jol nez ki hosszu hajjal,de Halley Berry is sexi roviddel.
Nekem fenekem közepéig érő, sötétbarna göndör hajam van. Már jópárszor rámjött, hogy marhára unom, levágatom vállig érőre, elegem van, stb. Rólam tudni kell, hogy nagyon hamar ráunok a dolgokra, ezért nem is rsztáznám be, mert 2 hét után már elegem lenne belőle. Egyedül azért tartom meg, mert még mindig ez tetszik a legjobban, mert jó érzés, hogy súrolja a fenekemet, mert az utcán minden nap legalább egy idegen jön oda hozzám, hogy mennyire gyönyörű a hajam és mert a pasik bolondulnak érte.
El nem tudom képzelni, hogy a kérdezőnek hogy szárad meg 10 perc alatt :D:D:D Én 10 percig szárítom a tövét, mert korpás és ha nem szárítom meg, akkor előjön a sok korpa (ami amúgy nem látszik, ha megszárítom), de a hajam többi része durván vizes marad és legalább 1 óra mire magától megszárad. Ha az egészet szárítom meg, (ami nagyon ritkán fordul elő, mert úgy nézek ki utána, mint egy banya) akkor az minimum fél óra, de lehet 40 perc is...Ja és a hajmosás 20 perc nekem. Arról meg nem is beszélve, hogy télen frissen mosott-szárított hajjal nem is mehetek ki utcára min. 1,5 órán át, mert a forró fejbőr jól megfázik a hidegben...igen, még sapkával is!
Én már előre eldöntöttem, hogy ha terhes leszek, levágatom. 2 okból: töredezni fog a vége, elvékonyodik...egyszóval megváltozik a textúrája olyan irányba, hogy az már hosszú hajon nagyon gáz lesz. A másik oka meg az, hogy mint már mondtam, bármennyire is szép, nagyon unom :D Új élet, új haj!! Meg már kitaláltam pár frizurát, amik nagyon cukik terhesen. Én terhesen cuki akarok lenni :D Meg anyukaként is egy ideig...
Szerencsére (vagy nem) kifogtam egy olyan pasit, akinek annyira mindegy, milyen hosszú, hogy az már szinte fáj :D Ő nem bomlik a hosszú hajamért, de nem is zavarja. Kérdeztem, mi lenne ha levágnám. Megvonta a vállát. Mi lenne, ha befesteném? Megvonta a vállát. Mi lenne, ha így hagynám? Megvonta a vállát...egyedül az vadítja be - de az nagyon nagyon - ha kiegyenesítem, de azt szökőévente egyszer teszem, mert rosszat tesz a hajamnak.
Viszont csak akkor kell többet foglalkoznom vele, amikor megmosom. Ugyanis mivel göndör, elég ha nedvesen fésülöm csak ki (nem is szabad szárazon, mert jobban töredezik a hosszú haj), és reggelente én nem foglalkozok fésülködéssel :D Csak feltűzöm elöl, vagy felfogom copfba és már mehetek is!
Nem olvastam el az egész feleletsort, úgyhogy bocs, ha ismételek.
Nekem soha nem volt érthető az, hogy a fiatalok, férfiak és nők egyaránt adnak magukra, aztán ahogy "megkomolyodnak" aztán "felelősségvállalóssá" válnak. Egyből el is slamposodnak. Ismeret olyan srácot is, aki hosszú hajú zenész volt, western csizmával, bőrnadrággal stb stb, aztán ahogy gyereke lett, hajat levágatott és elkezdett konformista snasszul öltözködni.
Nem értettem. És ugyanezt a csajoknál sem. A házasság és a család biztonságában elengedik magukat, slamposság, elhízás stb stb.
volt derékig érő hajam (emellett dús is) kb. 12-13 éves koromig. Anyukám ragaszkodott hozzá, csak épp nem neki kellett viselnie. utáltam a hajmosást, hogy sokáig kell szárítani. a reggeli fésülködést, kínszendvedés volt a gubancokat kiszedni belőle, stb.
nyilván praktikussági okokból vágatják le, pl. a gyereket vállalók. de én nem figyeltem meg ilyen szoros összefüggést, szerintem nem törvényszerű. a férfiak többsége persze szereti a hosszú női hajat, afféle szexszimbólum ez. de sok példát látok arra is, amikor rövid hajjal is szexis és nőies lehet egy nő.
Nem olvastam végig a 8 oldalnyi hsz-t, így lehet, hogy valaki már írt előttem hasonlót.
30 éves leszek, világéletemben hosszú hajam volt különböző formában (derékig, lapockáig, vállig érő), de iszonyatosan meguntam!
Amíg nem voltak gyerekeim, addig is szinte állandóan (80%-ban) össze volt fogva, mert idegesített, ha az arcomba lóg, amikor pl. lehajolok, mióta kisgyerekeim vannak, meg az idegesít, hogy a kezükből és a ruhájukról szedegetem a 20 cm-es hajszálaimat, de találtam már a pelenkájukban is :)
Szóval nem hiszem, hogy a gyerekek miatt van-e, de én most rövid hajat szeretnék, ilyet: [link]
Tudja vki, miért ilyen hosszú a link????????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!