Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom rászólt a fiamra,...

Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan eszik. Jogos a kiakadásom?

Figyelt kérdés
Velem is ezt csinálta, mert villával eszem meg a főételeket és a kést csak akkor használom, ha húst vágom fel illetve a rizst inkább kanalazom. Nekem ez így konfortos. Amíg meg nem született a fiúnk, addig nem is jöhettem hozzájuk enni, mert nála ez kiverte a biztosítékot, hogy "egy vasárnapi ebédet nem lehet velem normálisan megenni". Meg az se tetszik neki, hogy a boros poharat úgy fogom mint a brandyset és ez neki tényleg nem mindegy😃. Már megszokotam, hogy a hátam mögött mindenféle prolinak hív. De azt már nem hagyom, hogy a fiammal is így bánjon. Rákiabált, hogy "JOBB KÉZBEN A KÉS, BAL KÉZBEN A VILLA, NE LEGYÉL PARASZT", könyörgöm egy kilenc éves gyerekről beszélünk. A férjem eleinte hosszas próbálkozás után elfogadta, hogy engem nem lehet megváltoztatni, a fiúnkat is megvédte és mondta, hogy ne kiabáljon vele. De otthon megmondta, hogy lehet, hogy anyuka nem egy szent, de a gyerekünknek igenis illemet kell tanulnia, különben sok nehézségbe fog ütközni. Na ezzel nem értettem egyet és jól össze is vesztünk.

okt. 9. 13:22
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/120 anonim ***** válasza:
84%
Tanuljátok már meg leírni... FIUNK. UUUUU. NEM fiÚnk...
okt. 9. 16:41
 52/120 anonim ***** válasza:
77%
Kiabálni nem kell a gyerekkel, de amúgy igaza van. Tanuljon meg normálisan enni. Főleg 9 évesen. Mi 6-7 évesen késsel villával ettünk, és senkinek nem jutna eszébe a családban kanalazni a rizst. Elég proli szokás. Mégis hol szedted ezt fel, mert ugye nem anyádtól láttad.
okt. 9. 16:43
 53/120 anonim ***** válasza:
69%

52. Vagyok.

Félrenéztem. Nem anyád, hanem anyósod szól rá. SZóval mégis otthonról szedted ezt össze. Viszont ideje lenne felnőttként kulturáltan enni.

okt. 9. 16:45
 54/120 anonim ***** válasza:
okt. 9. 16:45
 55/120 anonim ***** válasza:
50%

"Viszont ideje lenne felnőttként kulturáltan enni."

És kulturáltan tenni szóvá valamit, ha nem megfelelőnek ítéljük. (Az úrinő nagyi, aki enni tud szépen, de kommunikálni nem.)

okt. 9. 16:47
 56/120 anonim ***** válasza:
50%

"Hát nem tudom, most őszintén, ha eljön hozzátok anyátok, a gyereketek, unokátok, akkor ti ezt nézitek, ki mikor vágja össze a húst?"

Nálunk szerencsére senkinek sem jutna eszébe először kaszabolni, utána lapátolni.

okt. 9. 16:50
 57/120 anonim ***** válasza:
63%

55

Igen, ebben igazad van, de ez már a sokadik kör volt és felcsszte az agyát.

okt. 9. 16:53
 58/120 anonim ***** válasza:
57%

"Nálunk szerencsére senkinek sem jutna eszébe először kaszabolni, utána lapátolni."

Nem ez volt a kérdés.

A kérdés az volt, hogy a) ti családi ebéd közben stírölitek-e, ki hogy eszik, b) ha így enne a gyereketek/unokátok, azzal tulajdonképpen mi a baj, mi kárt okoz?

okt. 9. 17:17
 59/120 anonim ***** válasza:
64%
Anyósod egy bunkó és fasz-kalap, de egyébként igaza van, tessék szépen enni, ne légy már proli. Egyébként mi még azt sem toreláljuk, hogy ha valaki a koszos szalvétát az asztalra gyűri és úgy hagyja, a mi családunkban az a minimum, hogy az ember szépen összehajtja és a tányér alá helyezi. Nem is tudom mit szólnál hozza...
okt. 9. 17:26
 60/120 anonim ***** válasza:
79%
Nekem amúgy van egy olyan érzésem, hogy anyuka más tekintetben is hasonlóan igénytelen lehet, nem csak az evőeszköz használatban.
okt. 9. 17:30
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!