Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom rászólt a fiamra,...

Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan eszik. Jogos a kiakadásom?

Figyelt kérdés
Velem is ezt csinálta, mert villával eszem meg a főételeket és a kést csak akkor használom, ha húst vágom fel illetve a rizst inkább kanalazom. Nekem ez így konfortos. Amíg meg nem született a fiúnk, addig nem is jöhettem hozzájuk enni, mert nála ez kiverte a biztosítékot, hogy "egy vasárnapi ebédet nem lehet velem normálisan megenni". Meg az se tetszik neki, hogy a boros poharat úgy fogom mint a brandyset és ez neki tényleg nem mindegy😃. Már megszokotam, hogy a hátam mögött mindenféle prolinak hív. De azt már nem hagyom, hogy a fiammal is így bánjon. Rákiabált, hogy "JOBB KÉZBEN A KÉS, BAL KÉZBEN A VILLA, NE LEGYÉL PARASZT", könyörgöm egy kilenc éves gyerekről beszélünk. A férjem eleinte hosszas próbálkozás után elfogadta, hogy engem nem lehet megváltoztatni, a fiúnkat is megvédte és mondta, hogy ne kiabáljon vele. De otthon megmondta, hogy lehet, hogy anyuka nem egy szent, de a gyerekünknek igenis illemet kell tanulnia, különben sok nehézségbe fog ütközni. Na ezzel nem értettem egyet és jól össze is vesztünk.

okt. 9. 13:22
 81/120 anonim ***** válasza:
4%
Na, az én gyerekemre csak és kizárólag az apja és én szólhatok rá. Ha valakinek nem tetszik valami a gyerekem viselkedésében vagy tetteiben, az max félre hív és elmondja négyszemközt, hogy beszélgessek el vele. Ha egyetértek az illetővel, akkor kérdés nélkül leülök a gyerekemmel és átbeszéljük a szituációt. De az én gyerekemnek nem diktálja a tempót senki, még a családtagok sem! Azért vagyunk mi szülők, hogy neveljük. Te is majd megtanítod neki az evőeszközök használatát, ne görcsöljön az öregasszony! Ő inkább tanulja meg, hogy hogyan kell normálisan kommunikálni egy másik emberrel!
okt. 9. 22:00
 82/120 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem pedig normális hangnemben bárkire rá lehet szólni, akár felnőttre, akár gyerekre. Az udvariasság a gyereknek is kijár, de ez a "csak én szólhatok rá" ellenszenves, pökhendi hozzáállás. Az ilyenekből lesznek az elkényeztetett, követelőző kis hópelyhek, akik aztán mindenkinek beszólnak, de az ő kis viráglelkük nem sérülhet, aztán gátlástalanul bármit megengedték maguknak. Iskolában dolgozom, tudom, milyenek. Ja, és akkor az óvónő, tanárnő, majd később a főnöke sem szólhat rá? Ha mégis megteszi, majd balhézol helyette egy sort? A gyerek nem hal bele, ha kap a társadalomtól is visszajelzést. Azzal egyetértek, hogy felesleges dologért ne legyen rászólva, de amit helytelenül csinál, azt miért ne mondhatná meg neki bárki? Ha sáros cipőben felugrál pl a vendéglátó fehér kanapéjára, akkor a vendéglátó nem szólhat rá? Ha nem mos kezet evés előtt, ha belenyúl kézzel az ételekbe vagy más tányérjába, ha csúnyán beszél, csúfol vagy bánt mást, akkor senki sem szólhat rá, csak te? Nevetséges!
okt. 9. 22:17
 83/120 anonim ***** válasza:
86%

"De az én gyerekemnek nem diktálja a tempót senki, még a családtagok sem! Azért vagyunk mi szülők, hogy neveljük."

Ezért van annyi neveletlen, magukat kiskirálynak képzelő gyerek az óvodákban, iskolákban, mert szent és sérthetetlen, bármit megtehet bárkivel, mert senki nem szólhat hozzá.

okt. 9. 22:22
 84/120 anonim ***** válasza:
100%

"

Na, az én gyerekemre csak és kizárólag az apja és én szólhatok rá."

Ha a kölyköd pl. elkezdi rugdosni a térdem a buszon, akkor én rá fogok szólni, személyesen A Szent Gyermekre, és leszrom, hogy te mit vársz el másoktól.

okt. 9. 22:25
 85/120 anonim ***** válasza:
87%

"az apa szerint sem ártana, ha megtanulná"

Az apa miért nem tanítja meg?

okt. 10. 00:00
 86/120 Hova gondolsz ***** válasza:
84%

Bocs az off-ért kérdező, de senki nem válaszolt eddig az egyik hozzászólónak. A kérdésedre pedig már mindenki elmondta a helyes választ, hogy meg kell tanítani a kisfiad az alapvető asztali illemre (is).

#80-as, először is nem rizset, hanem rizst.

Amit meg párszor megkérdeztél:

Egyszerűen azért, mert tiszteljük már meg a vendéglátót vagy akár azt a személyt, aki számunkra az ételt elkészítette azzal, hogy normálisan fogyasszuk el.

Azok az emberek, akik már gyerekkoruk óta késsel-villával esznek otthon is, ők el sem tudják képzelni máshogy az étkezést. Azért, mert ezt szokták meg, ezt hozták magukkal otthonról. Aki pedig ezt szokta meg, annak nem kell meredten figyelni a másikat, hogy észrevegye, hogy valami nem stimmel a mellette vagy a vele szemben ülővel.

Képzeld el azt a szituációt, hogy vendégségben feltálalnának neked mondjuk borsólevest, aztán ugyanabba a tányérba szednék a tejszínes - gombás csirkeragut, majd a végén "Egy helyre megy!" felkiáltással két darab almás pitét.

Te erre mit reagálnál? Az nem ér, hogy nem szereted a borsólevest vagy a többi ételt, amit felsoroltam.:D

okt. 10. 02:49
 87/120 Hova gondolsz ***** válasza:
79%

Na, én sem tudok már írni...

szóval helyesen ez a mondat: Egyszerűen azért, mert tiszteljük már meg a vendéglátót -vagy akár azt a személyt, aki számunkra az ételt elkészítette- azzal, hogy normálisan fogyasszuk el.

okt. 10. 02:53
 88/120 anonim ***** válasza:
90%
78, nálunk papírtányérból is normálisan tudunk enni. Szerencsére nálunk divat, hogy megtanítják az illemre a gyerekeket, nem kis ősembereket nevelnek.
okt. 10. 06:01
 89/120 anonim ***** válasza:
88%

82es gratulálok aztán majd látogathatod a kölköd a börtönben mert jaaj a kis édes Döncikére rá na szóljon senki joga van állatokat kínozni meg megverni másokat hiszen olyan ééédess kisfiúúúú, és majd mi megpuszilgatjuk a szép kis éveres arcát a gyilkosságok után de ne aggódjatok a rendőrség elől is rejtegetjük majd az ártatlan kis lelkét míg le nem szúr minket is.

Gratulálok így lehet mindenki által gyűlölt embereket nevelni akikkel a saját családtagjai se tartják a kapcsolatot mert akkora teher. De ne aggódj párkapcsolata úgyse lesz mert kéne a fenének egy ilyen így életetek végéig élvezhetitek.

okt. 10. 06:06
 90/120 anonim ***** válasza:
88%
86-os, hogy tanítsa meg, ha anyuka kiakadt rá is, mert elmondta, hogy szerinte is megkéne tanulnia? Szerinted mi lesz, ha otthon rászól a gyerekre vagy megakarja tanítani? Ugyan ez. Anyuka szerint nincs erre szüksége, meg csak 9 éves". Így nehéz. Mert a "mi vagyunk a szülei" az sokszor azt takarja, hogy az apának se sok beleszólása van. Már lefutotta ezt a kört a feleségével, neki is próbálta megtanítani, de feladta. A gyereknek se fogja tudni, ha közben az anya ellenzi.
okt. 10. 06:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!