Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom rászólt a fiamra,...

Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan eszik. Jogos a kiakadásom?

Figyelt kérdés
Velem is ezt csinálta, mert villával eszem meg a főételeket és a kést csak akkor használom, ha húst vágom fel illetve a rizst inkább kanalazom. Nekem ez így konfortos. Amíg meg nem született a fiúnk, addig nem is jöhettem hozzájuk enni, mert nála ez kiverte a biztosítékot, hogy "egy vasárnapi ebédet nem lehet velem normálisan megenni". Meg az se tetszik neki, hogy a boros poharat úgy fogom mint a brandyset és ez neki tényleg nem mindegy😃. Már megszokotam, hogy a hátam mögött mindenféle prolinak hív. De azt már nem hagyom, hogy a fiammal is így bánjon. Rákiabált, hogy "JOBB KÉZBEN A KÉS, BAL KÉZBEN A VILLA, NE LEGYÉL PARASZT", könyörgöm egy kilenc éves gyerekről beszélünk. A férjem eleinte hosszas próbálkozás után elfogadta, hogy engem nem lehet megváltoztatni, a fiúnkat is megvédte és mondta, hogy ne kiabáljon vele. De otthon megmondta, hogy lehet, hogy anyuka nem egy szent, de a gyerekünknek igenis illemet kell tanulnia, különben sok nehézségbe fog ütközni. Na ezzel nem értettem egyet és jól össze is vesztünk.

okt. 9. 13:22
 71/120 anonim ***** válasza:
72%
Én huszonéves vagyok, lány, de olyan prolikkal biztos nem jönnék össze, akik nem tudnak enni, és égés velük emberek között megjelenni.
okt. 9. 19:06
 72/120 anonim ***** válasza:
33%
Az miért nem téma, hogy a nagyanyó undorító stílusban, minősítgető hangnemben beszél? Ha normálisan felajánlaná a segítségét, vagy korrektül kérné a gyerek szüleit, hogy tanítsák meg, azzal nem lenne baj, de ez az okádék kommunikáció nem méltó egy állítólag "nem proli" emberhez. Vagy mivel különb a proliknál az, aki még őket is alulmúlja kommunikációban?
okt. 9. 19:14
 73/120 anonim ***** válasza:
85%

73

Azért nem téma, mert a kérdezőt sem az zavarja. A férje elmondta neki normális formában is, akkor is hisztizett,

okt. 9. 19:16
 74/120 anonim ***** válasza:
84%
71es, 35 éves vagyok, de én elsüllyednék ha a családtagjaim képtelenek lennének olyan elemi dolgokra mint a normális étkezés. Bizonyos IQ és társadalmi helyzet (érettségi) felett már szánalmas.
okt. 9. 19:24
 75/120 anonim ***** válasza:
46%

Kérdező!

A fiad ugye tud azért enni késsel villával?

A nagyanyónál mindenki megadja a módját a kultúrált étkezésnek?

Szépen terített asztal, finom porcelán, kristálypoharak, minden ételhez a megfelelő szervíz?

Már csak ezért is érdemes "viselkedni" és késsel villával enni.

Engem magával ragadna egy ilyen közeg, akkor is, ha itthon kevésbé formális, ahogy étkezem.

okt. 9. 19:24
 76/120 anonim ***** válasza:
77%

"Szépen terített asztal, finom porcelán, kristálypoharak, minden ételhez a megfelelő szervíz?"

Mi az ikeás étkészlet és poharak használatával is normálisan eszünk.

okt. 9. 19:44
 77/120 anonim ***** válasza:
85%

77.

Jóvanna...

Értsed már mit akartam ezzel mondani.

okt. 9. 20:19
 78/120 anonim ***** válasza:
87%
35-ös vagyok. Többen is leírtuk, hogy az anyós viselkedése sem volt helyénvaló, ebben a kérdezőnek 100% igaza van, hogy ezt nem szabad hagyni és igen is védje meg a gyerekét attól, hogy így beszéljenek vele. De az apa szerint sem ártana, ha megtanulná. Hiába nem fog felnőttként "fehér abroszos" éttermekben vacsorázni, ártani nem árt. Gyerekkorban meg könnyebb is megtanulni, mert ez rögzül be, hogy így viselkedünk, így eszünk. Felnőttkorban már nehezebben áll rá az ember, mert nem azt szokta meg, nem természetes neki (ha gyerekként ezt tanulja akkor ez lesz a természetes). Alap etikett szabályok, nem a vaskalapos szigorú változat még ez. Ráadásul nagyon kontrasztos, ha olyannal ebédel/vacsorázik, aki ismeri az alapokat. Sok ilyen szabálynak praktikus okai is vannak. Pl a borospoharat sem (csak) azért fogjuk úgy, mert illik, hanem vékony falú pohár, a kéz melegétől felmelegszik ha valaki markolja (egy vastagfalú pohár nehezebben melegszik át (meg sok röviditalban jég is van. A borba nem teszünk, plusz vékony, hamar átmelegszik)). Ahogy a kést sem azért tartjuk, mert csak. Ha a tányérba teszi akkor evés közben útban van (ha a tányér szélére támasztja akár bele is nyúlhat), a tányér mellé letéve meg koszol (nem tesszük a szalvétára sem, ha szájat kell törölnie útban van, pakolászhatja ide-oda) és az illetlenség a vendéglátóval szemben, ha nem figyel oda erre, hogy az asztal tiszta maradjon. Ártani nem fog, ha tudja. Később majd eldönti mennyit tart meg ezekből, meg otthon lehet lazább, de attól még semmi baja sem lesz, ha ezeket ismeri.
okt. 9. 20:54
 79/120 anonim ***** válasza:
30%

Még mindig nem válaszolt senki, hogy tulajdonképpen mi van akoor, ha a kérdezoʻ először felvágja a húst, nem két kanál tört krumpli között? Vagy kanallal eszi meg a rizset?

Ez gusztustalan, megbotránkoztató, kárt, fájdalmat okoz valakknek?

Mert toljátok itt folyamatosan, milyen paraszt, miközben le merem fogadno, hogy az ott kommentelők is megszegnek más etikett-szabályokat, csak mert felesleges hülyeségnek tartják. Pampognak itt olyanok ezen, akik leirják, hogy ők meg képesek ágyban és kanapén enni.

okt. 9. 21:23
 80/120 anonim ***** válasza:
89%

Az anyós hangneme kifogásolható egyedül. Az, hogy illemre tanítja a fiút, jogos.

Egyébként meg "komfortos", "fiunk". Az a meglátása, hogy prolinak tart, szintén jogos.

okt. 9. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!