Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan
eszik. Jogos a kiakadásom?
Figyelt kérdés
Velem is ezt csinálta, mert villával eszem meg a főételeket és a kést csak akkor használom, ha húst vágom fel illetve a rizst inkább kanalazom. Nekem ez így konfortos. Amíg meg nem született a fiúnk, addig nem is jöhettem hozzájuk enni, mert nála ez kiverte a biztosítékot, hogy "egy vasárnapi ebédet nem lehet velem normálisan megenni". Meg az se tetszik neki, hogy a boros poharat úgy fogom mint a brandyset és ez neki tényleg nem mindegy😃. Már megszokotam, hogy a hátam mögött mindenféle prolinak hív. De azt már nem hagyom, hogy a fiammal is így bánjon. Rákiabált, hogy "JOBB KÉZBEN A KÉS, BAL KÉZBEN A VILLA, NE LEGYÉL PARASZT", könyörgöm egy kilenc éves gyerekről beszélünk. A férjem eleinte hosszas próbálkozás után elfogadta, hogy engem nem lehet megváltoztatni, a fiúnkat is megvédte és mondta, hogy ne kiabáljon vele. De otthon megmondta, hogy lehet, hogy anyuka nem egy szent, de a gyerekünknek igenis illemet kell tanulnia, különben sok nehézségbe fog ütközni. Na ezzel nem értettem egyet és jól össze is vesztünk.
58as, egy átlagos, értelmileg nem sérült 9 éves képes késsel villával enni. Vagy te még pelenkázod a 9 éves pici babádat?
okt. 9. 17:48
62/120 anonim válasza:
59es nem, náluk 6 év felett mindenki képes a kulturált étkezésre, a kérdezővel ellentétben.
Amúgy meg kérdező, el tudom képzelni milyen elismert lehetsz a szakmádban hiszem még egy pár sornyi szöveget se sikerült helyesen leírnod. Valami utcaseprő vagy hasonló lehetsz.
okt. 9. 17:50
63/120 anonim válasza:
Milyen érdekes, hogy a "szépen evés" mennyivel túlértékeltebb, mint a "szépen kérés". A nagyonak nem azzal nincs igaza, hogy szeretné, ha az unoka megtanulna szépen enni, hanem azzal, de azzal nagyon, hogy ordenáré fejhangot és lekezelő stílust enged meg magának.
Ha az én anyám csinált volna ilyet, én, mint az unokája apja, a menye férje, mint családfő, erősen leugattam volna mindenki előtt muttert, hogy vegyen vissza az arcából, mert nem kötelező összejárnunk hétvégente.
okt. 9. 18:06
64/120 anonim válasza:
Az utolsó mondatod a legérdekesebb. Lehet, hogy valóban, ha egyébként jól tudsz értékeket átadni a gyerekeknek (pl. a gyengébb, kiszolgáltatottabb emberek tisztelete), akkor az etikett közvetlen tanítása kevésbé hangsúlyos maradhat. Most attól célzottan tartani, hogy a gyereket ne csúfolják, kicsit önmegvalósító jóslat lenne. Ha a gyerek képes jól reagálni a vendéglátók, étteremben a pincérek, utcán a hajléktlanok, cigányok jelenlétére, nem tekinti őket szolgáknak vagy alja népnek, érzelmileg jól fejlődik, akkor alapvetően jó irányban áll a nevelése.
okt. 9. 18:08
65/120 anonim válasza:
64 én meg anyádként mondanám oké legalább nem fog forogni a belem a bunkó feleséged meg fiad étkezési kulturálatlansága miatt menjetek vissza a barlangotokba nyugodtan, még ajtót is nyitok.
okt. 9. 18:09
66/120 anonim válasza:
Sajnos kettéhasadt a magyar társadalom, valószinűeg több ízben is történelme során, és az elmúlt évtizedek nem begyógyították, hanem konzerválták, sőt, sokszor még tovább is mélyítették ezeket.
okt. 9. 18:15
67/120 anonim válasza:
A te dolgod lenne megtanítani neki, hogy otthon ehet, ahogyan akar, de társaságban nem illik mindent, amit otthon lehet.
És jó ha tudod, jobb, ha a nagyi szól be, és ebből tanul, mintha a tanító néni a suliban, és emiatt cikizik majd a többiek évekig.
okt. 9. 18:51
68/120 anonim válasza:
fogadjunk, hogy egy hét múlva nem tudtok privit írni a kérdezőnek :D
okt. 9. 18:53
69/120 anonim válasza:
"de a gyerekünknek igenis illemet kell tanulnia, különben sok nehézségbe fog ütközni. Na ezzel nem értettem egyet és jól össze is vesztünk."
És miért nem értettél egyet?
okt. 9. 18:56
70/120 anonim válasza:
66-os, magadat minősítetén, hogy az alaki dolgok ennyire sokkal fontosabbak, mint a normális családi légkör. Ugyanolyan megfeleléskomplexus, felszínes, alakoskodó és álszent, besavanyodott vénasszony lehetsz, mint a kérdésben szereplő nagyanyó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!