Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan eszik. Jogos a kiakadásom?
Az, ahogyan ezt szóvátette tényleg nem túl kultúrált, de szerintem ez áttételesen neked szólt. Az anyósok néha ilyenek. Az alap problémában pedig igaza van. Attól, hogy te nem tanultál meg étkezés közben a nyugati kultúrának megfelelően viselkedni egy dolog, de azért a fiadat nem feltétlenül kell szándékosan ugyanígy nevelni.
Nem az a baj, ha valaki tudatlan, hanem az, ha nem hajlandó fejlődni, és még a gyerekét is szándékosan visszafogja.
És csak hogy egy kicsit én is baszogassalak:
- komfortos (m-el és nem n-el)
- fiunk (rövid u-val)
4.
Igen, meg van olyan kultúra, ahol bal kéz a "popsi" kéz, meg olyan ahol a tehénpisiben mosakodnak.
Mégiscsak Európában élünk.
Szakmájában elismert, a magánéletében viszont utált nő vagy. A férjed sem szeret. Tudd.
Érdemes lenne egy családterápiára benevezni. A valóság nyilván nagyon fájdalmas és lehet nem most, de pár év múlva emlékezz a kommentekre.
Mellesleg miért kellenek idegen emberek nézőpontjai? Nem elég a saját magad és a közvetlen környezeted véleménye? (Főnököd, szüleid, férjed, anyósod, gyereked, barátod?) Milyen indíttatásból született a kérdés, ha te annyira biztos vagy, hogy jól csinálod?
Aki tudja, az nem kérdőjelezi meg magát egy anyós miatt.
A kivitelezés nem volt jó anyós részéről, de igaza van.
9 éves a lányom, már az iskolában is elvárás, hogy normálisan késsel-villával egyenek.
Nem mondom, hogy otthon mindig úgy eszik, de már tudja, hogy kell szépen, kulturáltan enni.
Anyóstól és saját megszokástól függetlenül tanítsd meg a fiadnak a helyes evőeszköz használatot, ha később társaságban eszik, ne kelljen szégyenkeznie. (Otthon ehet úgy ahogy kényelmes, de tanulja meg, hogy hogy illik.)
"A kivitelezés nem volt jó anyós részéről, de igaza van."
. Az evés kivitelezése sem volt jó, de végül jóllakott a gyerek, nem?
Érdekes ez a kettős mérce...
20 "😂😂😂 Ne hülyeskedj már, hogy nem mehettél oda, mert nem píszín eszel?"
Pedig így volt. Első közös étkezésnél úgy nézett rám mint egy marslakóra. Másodiknál a férjemnek (akkor még baratom) mondta hogy szépen egyél (ezzel próbált utalgatni 😅)… majd harmadik étkezés után megmondta, hogy addig nem jöhetsz ide míg meg nem tanulsz normálisan enni. Ez esküvőnkre nászajándékba egy etikett könyvet kaptam az első oldalra pedi gyönbetűkkel leírta :"Üdv a családban. Szeretett anyósod, Anna"...mia...🤣
Nagyon komoly. Persze miutan megszületett a gyerek nem volt kérdés hogy ebédekre én is jövök, mert ő nem szakítaná el az unokáját az anyjától de azért nagyon nehezen viseli, hogy nem tanitok neki "polgári értékeket". Meg anyós alapból lenéz engem, mert a szüleim hirtelen felemelkedett emberek (nem vagyunk gazdagok)és szerinte prolis a stílusunk.Nem szereti az anyukámat mert szerinte túl közvetlen-tolakodó a stílusa, pedig nem is csak anyum így próbál másokkal szimpatizálni apámat meg egyenesen utálja, mert szerinte folyton csak okoskodik és kapzsi. Ez szintén nem igaz, csak nagy tudású ember, sokat tett azért hogy nekem és a testvéreimnek mindenünk meglegyen és nagyon üzleti beallítottságú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!