Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan eszik. Jogos a kiakadásom?
Nem jogos, ez a "bal kéz és jobb kéz" effektus ennyire szigorúan pont egy őrültség. Az az eredeti etikett valóban, de én is fordítva használom és soha senki nem cikizett! Márpedig pont az én generációm lett volna rosszabb ilyen szempontból és sok más szempontból nagyon-nagyon rossz is volt. Elmondva meg lehet neki tanítani, de minimum családi körben ehessen nyugodtan kényelme szerint és ne cirkuszoljon ilyet egy nagymama!
Étteremben is jobb kezemben van a villa és senkitől nicns egy rossz pillantás sem! Sőt: nem egy ilyen ember van így! Mert jobb kezesek többsége képtelen máshogyan enni.
Amúgy nem értem, nem írod, mi az illetlen abban, ahogy eszel. Azt írod, a húst késsel vágod, a többit eszed villával, ebben mi az illetlen? Más sem vágja fel a rizset, tört krumlit.
A kommentelőket se erten, eddig semmi egetrengetően illetlen, prolit nem tudtunk meg.
"A férjem (...) otthon megmondta, hogy lehet, hogy anyuka nem egy szent, de a gyerekünknek igenis illemet kell tanulnia, különben sok nehézségbe fog ütközni. Na ezzel nem értettem egyet és jól össze is vesztünk."
Pedig ebben igaza van a férjednek. A leírásból legalábbis az jön le, hogy a fiad nem azért eszik úgy, ahogy te, mert neki is úgy a komfortos, hanem mert nem is tud késsel-villával enni, azaz meg sem tanítottátok neki.
Én azért megtanítanám, mert tényleg lehetnek a jövőben olyan szituációk, ahol hátrányára fog válni, ha nem tudja az illemet. Aztán felőlem otthon ehetné kanállal a rizst és villával a főételeket, a nagymamának sem kellene ebből ügyet csinálnia. De igenis tanulja meg a kés-villa használatát.
"hanem mert nem is tud késsel-villával enni, azaz meg sem tanítottátok neki.".
A kérdező azt írta, használ kést.
14# Az a baj, hogy úgy eszik mint egy óvodás, szépen összevágja előre a husikát a késsel aztán kés letesz és villával felcsipegeti. Ha rizs van azt meg kanalazza. Egyáltalán nem tud késsel-villával enni és a gyerekének sem hajlandó megtanítani.
Szegény gyerek.
Én nem szoktam trollt kiálltani, de ez? Mi ez? 😂😂😂
Ne hülyeskedj már, hogy nem mehettél oda, mert nem píszín eszel?
Ugye ez valami poénos kérdés?
Tegyük fel mégis így van, akkor nagyon nagy társadalmi különbség van közted és a férjed között.
Persze anyós is egy proli, ahogy viselkedik az unokájával, biztos azért, mert utál téged és a gyerekeden veri le.
Abban viszont neki és a férjednek is igaza van, hogy az étkezési kultúra, a mindennapokban a viselkedés betol egy kasztba.
Ha suttyó valaki, ezt nem veszi észre, aki kifinomultabb, jól nevelt, az azonnal levágja honnan jöttél, milyen neveltetést kaptál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!