Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan
eszik. Jogos a kiakadásom?
Figyelt kérdés
Velem is ezt csinálta, mert villával eszem meg a főételeket és a kést csak akkor használom, ha húst vágom fel illetve a rizst inkább kanalazom. Nekem ez így konfortos. Amíg meg nem született a fiúnk, addig nem is jöhettem hozzájuk enni, mert nála ez kiverte a biztosítékot, hogy "egy vasárnapi ebédet nem lehet velem normálisan megenni". Meg az se tetszik neki, hogy a boros poharat úgy fogom mint a brandyset és ez neki tényleg nem mindegy😃. Már megszokotam, hogy a hátam mögött mindenféle prolinak hív. De azt már nem hagyom, hogy a fiammal is így bánjon. Rákiabált, hogy "JOBB KÉZBEN A KÉS, BAL KÉZBEN A VILLA, NE LEGYÉL PARASZT", könyörgöm egy kilenc éves gyerekről beszélünk. A férjem eleinte hosszas próbálkozás után elfogadta, hogy engem nem lehet megváltoztatni, a fiúnkat is megvédte és mondta, hogy ne kiabáljon vele. De otthon megmondta, hogy lehet, hogy anyuka nem egy szent, de a gyerekünknek igenis illemet kell tanulnia, különben sok nehézségbe fog ütközni. Na ezzel nem értettem egyet és jól össze is vesztünk.
Attól, hogy te nem vagy hajlandó legalább másnál normálisan étkezni, a gyereket megtaníthatnád.
Szegényt majd kinézik az étteremből vagy megy randizni és a nő feláll és ott hagyja.
okt. 9. 13:25
2/120 anonim válasza:
Nem jogos, hogy rászólt a gyerekedre, és el kéne fogadja, hogy ti így esztek. De akkor is úgy kultúrált, hogy ha illedelmesen esztek, ezt úgy mondom, hogy én is pontosan olyan módon eszem mint te, csak ezt nem szeretem magamban (nekem is így is kényelmes). De az sem valami kultúrált, hogy ráförmed a gyerekedre.
okt. 9. 13:26
3/120 anonim válasza:
Figyelj, tök mindegy, jogos-e, akkor akadsz ki, amikor akarsz.
Viszont a férjed is a gyerek szülője, ha neki megfelel, hogy az anyja rászól a gyerekre, be kell nyelned. Neki meg azt kell benyelnie, ha a te szüleid csinálnak olyat, ami neki nem tetdzik.
Mondjuk abból kiindulva, hogy te nem mehettél emiatt vasárnapi ebédre, a férjednek meg ez rendben volt és elment nelküled és neked is rendben volt, hogy a férjednek ez okés, ti egy baromi diszfunkcionális család vagytok.
okt. 9. 13:27
4/120 A kérdező kommentje:
#Szerintem addig míg nem böfögünk, nem nyalogatjuk az ujjunkat, nem szürcsölünk-csámcsogunk addig szerintem igenis kultúráltak vagyunk. Máshol tök elfogadott kanalazni a rizst vagy csak villával enni
okt. 9. 13:29
5/120 anonim válasza:
Egyetértek az egyessel. Fenenagy önazonosság, meg "nekem senki ne mondja meg, mit csináljak" van, amit pártolok. De csak azért, mert ha nem jön semmi, és átmegyek a piroson, még senkinek nem tanítom így. A gyereked a te felelősséged. Garantált a trauma, ki fogják nézni, csúfolni fogják. A te lelkeden szárad.
Az meg külön téma, hogy anyósodnak nem mersz hápogni, asztalra b@szni, és nem menni oda. Ezt is a gyerekre fogva nyilván. Anyósod nem szeret benneteket. Téged sem, a gyerekedet sem, a fiát sem és magát sem.
okt. 9. 13:30
6/120 anonim válasza:
Nem kellene azzal dicsekedned, hogy gyerekkorodban még az alapvető illemszabályokat sem tanultad meg. Anyósodnak van igaza! 9 éves gyereknek már illene tudnia szépen, helyesen étkeznie. Kés-villa használata alap. A férjed sem lehet különb, ha egy ilyen nő mellé le tud ülni egy asztalhoz napi szinten. Látszik, hogy Őt (se) nézed semmibe, ha az alapvető tiszteletet sem adod meg otthon (se).
okt. 9. 13:30
7/120 anonim válasza:
"Garantált a trauma, ki fogják nézni, csúfolni fogják. A te lelkeden szárad."
Ezt mondjuk túlzásnak érzem, hogy traumatizálódik meg amiatt a gyerek, hogy kinézik, mert kanállal eszi meg a rizset.
okt. 9. 13:32
8/120 A kérdező kommentje:
#5 azért az túlzás hogy nem szereti a fiát és az unokáját. Összességében jó anya és nagymama de vannak nála ilyen vesszőparipák. Elitista én meg nem és engem ezért nem nagyon szeret.
okt. 9. 13:32
9/120 anonim válasza:
Komfortos. KoMfort.
okt. 9. 13:34
10/120 anonim válasza:
Nyilvan az anyós is jó nagy paraszt ha kiabál a gyerekkel, de neked meg illett volna megtanítani az evőeszközök helyes használatára
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!