Anyósom rászólt a fiamra, mert nem tetszett neki, ahogyan eszik. Jogos a kiakadásom?
Szwrintem nekik van igazuk. Attól, hogy te nem tudsz kulturáltan enni, a gyerekedet még meg lehetne tanítani.
Elbírom képzelni étteremben milyen égők lehettek. A tirpák család, akik nem tudják rendeltetés szerűen használni az evőeszközöket. Elég ciki.
Suliban is saját magát járatja le a gyerek, ha mindenki más normálisan tud enni, csak ő ilyen "egyedi"
Itt nem is abban látom a legfőbb problémát, hogy ki hogy eszik, vagy kinek mi a neveltetése vagy etikett-tudása, hanem a tiszteletlenségben.
Szóval: anyós lehet, hogy jólnevelt családból származik, megtanították késsel-villával enni, bocsánat étkezni, két könyvvel a hóna alatt és egy könyvvel a fejtetőn és ezek nem eshetnek le. Semmi baj ezzel, minden tiszteletem a nagypolgári értékek követőié. A kissrác oda megy, ha nem úgy eszik, mint egy sertés, tehát nem röfögve, a füle meg a haja tányérba lógva, csámcsogva, mellépotyogtatva és hatalmasak büfizve, csak másképp használja az evőeszközt, akkor ha már ennyire úrinő a nagyanyó, akkor finoman, szeretettel is figyelmeztetheti, hogy "Karcsika, akarsz igazi úriemberként enni? Gyere, megmutatom, tetszeni fog." és játékosan Karcsikát bele lehet vinni a jómodorba, hogy még élvezettel is fogja tanulni és büszke lesz rá, hogy "Nézd Nagyi, sikerült, már jobb vagyok, mint a múltkor!". De mennyire úrinős az, hogy valaki ráförmed az unokára, hogy "NE LEGYÉL PARASZT!"? Még egy bazdmeggel is megtoldhatta volna a jóságos úrilányból avanzsált szofisztikált nagyanyó. Mindenki tudja és tisztában van vele, hogy: (kiemelem)
ARROGANCIÁVAL NEM TUDUNK SEMMIT SEM ELÉRNI, SEM MEGKEDVELTETNI!!!!!
Direkt, kiabatív írtam nagybetűkkel. Ha valaki arrogáns, alázó, gyalázó, negatív, utálatos, ellenséges azaz ily módon tiszteletlen:
-Önmagával, mert pont hogy szemenköpte úrinői mivoltát
-Saját gyerekével, akinek a nevelését kritizálja
-Menyével, aki bekerült a családba
-A kisgyerekkel, aki az unoka, akinek szeretnie kellene a nagyihoz menni.
Szóval ez így kontraproduktív. A jóindulat, kedvesség, játszva tanítás sokkal jobb és hatásosabb, csak szegény úri nagymama nem éri fel ezt a szintet.
Miért nem adod meg a gyerekednek a döntés lehetőségét?
Tanítsd meg az illem szerinti evőeszköz használatra és legyen lehetősége eldönteni, hogy alkalmazza-e vagy sem.
Nem szép dolog ha ettől megfosztod, lehet hogy később szégyenkeznie kell emiatt.
"Elbírom képzelni étteremben milyen égők lehettek"
Ki nèzi az étteremben, hogy a másik mikor vágja fel a húst vagy mivel eszi a rizset?
Szerintem túltolják itt a kommentelők, a kutya nem foglalkozik ilyennel sem étteremben, de vendégségben, nem is érdekel a francot sem, hogy más mit és mivel eszik.
Hát kérdező!Otthon ehetsz úgy ,ahogy komfortos,máshol nem.
Én itthon simán beülök a kanapéra egy tálcával az ölembe,egy jó film elé,mert így szeretem.De bárhol máshol tudok viselkedni.
Vagy pl utálok vasalni.Utálok öltözködni, nincs is más ruhám kizárólag 5db fekete pólóm,egy fekete farmer ,egy kék farmer, és 2 cipzáras kapucnis fekete pulóver.
De a gyereket tanítom vasalni, tanítom, hogy milyen ruha mivel illik színben,hogy mindig csinosan elegánsan öltözünk suliba,mert ez már nem dühöngő,mint az ovi.Hogy nem nyújtjuk gyűrjük a ruhát,mert tönkremegy.Hogy itthon nem fetrengünk/zabálunk utcai/sulis ruhában.
De szerintem itt nem az a baj, hogy te nem tudsz, hanem olyan nagyra tartod magad, hogy azt hiszed, neked már mindent szabad.(lóf@szt)
A gyereket a férjed tanítsa meg enni, hogy legyen választása,te meg úgy eszel ahogy akarsz.
De még mindig nem írta le senki, mi olyan iszonyatosan borzasztóan zavaró abban, ha valaki felvágja a húst először, és nem evés közben vágja fel?
Merthogy valakj böfög, csámcsog, szörcsög kaja közben, az érthetően zavaró, de titeket mi zabsr abban, ha eljön hozzátok látogatóba pl. a gyereketek, unokátok és ezt csinálja? Ez valami negatív érzést valt ki belőletek ott az asztalnál, hogy a Juli felvágta a húst előre és nem két falat krumpli között tette?
Komolyan, írja már le valaki, ebben mi zavaró, gusztustalan nektek, esküszöm, kíváncsi vagyok, mert nem értem. Meg se tudnám mondani, nálunk ki hogy eszik, mert sose figyeltem még meg. Ti ezt nézitek?
Kérdező!
Igazad van!
2024-et írunk, nem számít, hogy:
- hogyan eszel
- hogyan iszol
- hogyan jelensz meg egy esküvőn, egy diplomaosztón, egy ballagáson (gondolom te is az a tipikus fiús anyuka vagy, hogy ünneplőnek jó a fekete farmer, sportcipő)
- hogyan/kinek/mikor köszönsz (szóban és kézfogásra is igaz)
Semmi nem számít. Elvégre mi is csak állatok vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!