Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egy jó szót nem mondanak az...

Egy jó szót nem mondanak az új házra?

Figyelt kérdés
Lakásból házba költöztünk. Már több mint 1 hónapja itt laktunk amikor eljöttek anyósom. Egy jó szó nem hagyta el a szájukat. Elkezdtem mutogatni a konyhabutort de anyósom továbbment. Mondtam h milyen szépen idesüt a nap alig kell fűteni most erre az volt a válasz h nyáron meg fogunk dögleni. CsaK a kritizálás ment. Szörnyen rosszul esik. Egyszerűen nem értem h nem örülnék h a fiúknak es az unokáiknak jó élete van? A legjobb h az emeletre fel sem mentek. Annak tudtam be h anyosomnak faj a lába de 2 nap múlva sogornőmekhez vidáman szaladgált fel az emeletre. Irigy lenne? Nem volt kíváncsi még a gyerekszobába sem.
2022. márc. 21. 23:09
 81/95 anonim ***** válasza:
79%

#80: a kérdezőék valószínűleg jobban tudják, mi fér bele nekik. A ház 5 év múlva ér majd 150 milliót, a hitel meg folyamatosan inflálódik el. Teljesen jó döntést hoztak. Plusz a hiteleket előtörleszteni is szokás, ritkán fizetik 25 évig.

Az utóbbi 10 évben borzalmasan megszívta az, aki úgy volt vele, hogy majd ő összespórolgatja hitel nélkül a házat, ez nem tűnt fel?

És ez Pesten nem is számít kiugróan drágának, egy Budai kertvárosi részen már nem kapni ennyiért értelmezhető méretű házat.

2022. márc. 23. 08:19
 82/95 Morzsi007 ***** válasza:
21%

#81, 82 Ne magadból indulj ki. Nem Budapesten élünk, hanem, ahogy mondani szokták a prolik VIDÉKEN.

Kb 80 Nm2 es a ház, de 2 szintes, vagyis 160nm2 hasznos terület. 0 Ft hitellel. Teljesen egyetértek, hogy ha valakinek kell, szüksége van egy házra, lakásra és nincs annyi pénze, akkor kell felvenni hitelt, máshogy nem megy, valahol ez a normális. DE, ha van 60M + kb 20-30M megtakarítása vagyis összesen 80-90M, akkor értelmes lenne abból venni házat, azért ennyiért már lehet egy tisztességeset kapni, nem pedig még arra felvenni 25 évre (rohadt hosszú idő) és így az összes pénz ment a levesbe. Úgy hogy nincs teljesen berendezve, mert gondolom elfogyott a gempa. Szerintetek ez így rendben van, ti is ezt a lépést hoznátok? Amúgy meg ne velem foglalkozzatok, hanem a kérdező problémájával.

2022. márc. 23. 08:46
 83/95 Morzsi007 ***** válasza:
69%
El tudom képzelni anyóst, mikor bement a házba, biztos számolgatta a milliókat. :-)))
2022. márc. 23. 08:49
 84/95 anonim ***** válasza:
75%
#83: Engedd már el, hogy pénzügyi tanácsadónak hiszed magad. Nagyon rosszul áll. Kínos.
2022. márc. 23. 09:49
 85/95 Morzsi007 ***** válasza:
16%
Én nem hiszem annak magamat, ellenben azzal, aki azt állítja hitelre jobb házat venni, megfejelni egy jelzáloggal. Ezt még komolyan is gondolja.
2022. márc. 23. 10:15
 86/95 anonim ***** válasza:
41%
#86: Engedd már el, hogy pénzügyi tanácsadónak hiszed magad. Nagyon rosszul áll. Kínos.
2022. márc. 23. 10:37
 87/95 A kérdező kommentje:
Kedves 80-as! Előző lakásra is 25 évre vettünk fel hitelt és 5 év alatt kifizettük. Plusz most is van fundamentánk amit szintén bele fogunk törleszteni. Szerintem hitel nélkül nem lehet hazat venni vagy ahhoz nagyon vagyonosnak kell lenni. Annak nem láttuk értelmét h kisebbet vegyünk a plusz költségekkel együtt rosszabbul járunk hosszútávon. Ügyvéd, adó stb. Mi ezt kiszamoltuk eléggé. Igazából itt az egész életünk h berendezzük, hova siessünk?
2022. márc. 23. 11:05
 88/95 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nem tetszett neki. Mások házát is kritizálta volna akkor ha ilyen.

Nálunk ugyanígy volt annyira nagy örömmel mutattam anyósomnak a házunkat mert nekem tetszett ő meg szó nélkül csak nézett. Végül a szomszédtól tudtam meg hogy nem tetszett neki az elrendezés.

Nem szabad azt gondolni hogy mindenkinek tetszik a házatok

2022. márc. 25. 15:14
 89/95 anonim ***** válasza:
87%

Lehet irigy vagy nem szeret téged. Meg a fiát sem annyira?

Ez olyan mint az én anyósom. Ő sem dicsérte, csak ühüm... Ühüm. Na a wc-re mondta, hogy na az tetszik, az fajin lett. Vettünk autót, arra sem fog semmit mondani. De a lányét azt le is fotózta, szerintem mutogatta mindenkinek milyen ügyes a lánya, hogy olyan drága autót vett, jaaaj mennyit dolgozik meg milyen jó keres, de ügyes. A mi dolgainkra nem szól semmit, csak ühüm. De mindenre! Ha mesélünk neki valamit magunkról, arra is! Teljesen érdektelen felénk. Néha úgy tesz, mint akit mégis, de szerintem akkor sem érdekli. Azért mert mi vagyunk.

Engem nem szeretnek, csak elviselnek, szóval gondolhatod mennyire fogja a dolgaimat megdícsérni. Meg a fia sem számít. De a lááánya, a minden! Annak a dolgait annyira nagy becsben tartja, hogy a lánya autóját el nem kérné, mert az "túl nagy". A fia kocsija 20 cm-rel hosszabb és hónapokig használta, mintha az övé lett volna. Ja, túl nagy....

2022. márc. 25. 20:32
 90/95 A kérdező kommentje:
Az igen ;( sajnálom akkor nálatok is hasonló. Én nem akarok ilyen anyós lenni;( szörnyű de tényleg!
2022. márc. 27. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!