Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért van az, hogy mi bármit...

Miért van az, hogy mi bármit teszünk is "véleményt" mondanak, kb felül bírálják mit, hogyan teszünk, de ha más ugyanazt teszi a családban azt elfogadják, sőt szinte úgy állítják be, hogy ezt kellene követni mindenkinek. Mi ennek az oka?

Figyelt kérdés

Amióta a férjemmel együtt vagyunk, látom, hogy náluk ez megy a családban. Ha a férjem akár vmit azt anyósék mindig véleményezik, (előttem is pl barátnők, nyaralás) de ha más teszi ugyanazt, az alap hogy lehet.

Nagyon szoros a viszony anyós tesójáékkal meg azok gyerekeivel akik pár évvel fiatalabbak mint mi. Mióta gyerek lett ott is, borzasztóbb a helyzet.

Folyton hasonlítani kell minket meg őket. A nevelést,a gyerekek viselkedését, ki milyen anya stb.

Minket kb folyton szeretnék ha otthon maradnánk, nem utaznánk, buliznánk, mert hát gyerekeink vannak, míg más ha elmegy dicsérik hogy így kell.

Tanulni akarok gyerek mellett, megkaptam pl hogy karrierista vagyok, (pedig nem egy orvosi diplomát akartam szerezni), meg hogy anno anyósnak se volt lehetősége arra, hogy azt tanulja, amit akar. Sőt, ha mi nem követjük a családi szokást, hogy minden névnapot szülinapot 30+ fős vendégségben tartunk akkor én vagyok a rossz. Ami 2 gyerekkel, most született tavasszal a 2.gyerek, nagyon nehéz. Férjem sokat dolgozik, sajnos nem mindig tud segíteni. Az életünkre mivel mind egy kis városban élünk eléggé rá látnak, de ez akkor sem indok erre a viselkedésre.

A múltkor én azért is szóba kerültem hogy mennyi időt töltök a szüleimmel, mert heti 3x délután eljöttünk hozzájuk, vigyáztak a gyerekekre, mert nekem hivatalos dolgom volt. De ha mi pl koncertre mentünk volna tegnap gyerek nélkül az egész családban ez lett volna a téma.

Mi nem vagyunk ilyenek a férjemmel hogy másokat így hasonlítunk, pletykálunk.

Kapcsolat megszakítása lehetetlen, hiszen közel élünk egymáshoz, meg a férjem ezt nem szeretné, csak a szülei, tesoi, de sajnos mindig minket "tárgyalnak ki" holott mi dolgozunk, nem szórjuk a pénzt minden szarra, jól nevelt, ügyes gyerekeink vannak.

Aki hasonló szituációban van mit lehet tenni? Van erre bármi megoldás? Vagy csak szimplán hagyjuk figyelmen kívül amit mondanak? Köszi szépen.

2020. aug. 21. 06:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%
"Aha, aha, jól van anyuka." Aztán csinálod ugyanúgy tovább az életed, ahogy neked tetszik, nem törődve a károgásukkal.
2020. aug. 21. 06:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem nekik kell megfelelni. Párszorhúzd meg a határaidat.
2020. aug. 21. 07:04
 3/14 A kérdező kommentje:
Igazából már mindezt megtettem.nem figyelünk ezekre amiket mondanak, meg mondjuk mit hogy teszünk és hogy ez a mi dolgunk, de igazán semmi se változik. Mi valamiért mindig másként vagyunk kezelve.. Csak őszintén nem értem ennek az okát
2020. aug. 21. 07:22
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Az az oka, hogy utál téged, mint a szart. Pont ezért kell azt csinálni, amit az 1-es javasol, bólogatni és azt csinálni, amit te akarsz.
2020. aug. 21. 07:25
 5/14 anonim ***** válasza:
87%

Változni nem fog. Ezt mégis miből gondoltad?

Az egyetlen, amit tehetsz, hogy a saját hozzáállasodat változtatod meg. Magyarulugyanolyan bunkó leszel, mint ők veled. Te is ember vagy, hahó!

Ha a férjednek nem tetszik, ha felszólalsz, hogy nem vagy lábtörlő,akkor gyanús, hogy ő is lapátérett. De valszeg ehhez még kell neked pár év és egy jó pszichológus.

2020. aug. 21. 07:35
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem a kedvenc gyerekhez mentél feleségül, hanem az ugráltatóshoz. Így aztán hallgathatod a bezzeg család mi mindent csinál jól és szépen, és hiába csinálnám pontosan ugyanúgy, akkor sem lenne jó nekik.
2020. aug. 21. 07:50
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen anyóst ignorálni kell sürgős ütemben. Jó hogy nem már ő fog nektek dirigálni, nehogy elmenjetek egy koncertre vagy kikapcsolódni kettesben akárhol. Semmi köze továbbá ahhoz sem, hogy te hányszor látogatod meg a szüleidet, gondolom, hogy anyósodékhoz is ugyanúgy jártok.?
2020. aug. 21. 08:25
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell nekik mindent elmondani. Közük nincs hozzá, hogy pl. hol voltatok tegnap este (pl. ha koncertre mentetek volna, gyerekeiteket szüleidre bízva). Próbáld ki úgy, hogy most egy ideig hírzárlat.
2020. aug. 21. 09:37
 9/14 anonim ***** válasza:
80%
8: kis helyen élnek, ha nem ők mondják el, akkor sajnos majd vmilyen térfigyelő rendszer (szomszéd vénasszony) fogja kiszínezve átadni az anyósnak az infót... Tényleg a leszarom tabletta a leghatásosabb.
2020. aug. 21. 09:52
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

‘Oszt anyuka, ki nem szarja le a maga véleményét?

Tudja Mari néni, a vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki nem kiváncsi rá.

...

2020. aug. 21. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!