Miért van az, hogy mi bármit teszünk is "véleményt" mondanak, kb felül bírálják mit, hogyan teszünk, de ha más ugyanazt teszi a családban azt elfogadják, sőt szinte úgy állítják be, hogy ezt kellene követni mindenkinek. Mi ennek az oka?
Amióta a férjemmel együtt vagyunk, látom, hogy náluk ez megy a családban. Ha a férjem akár vmit azt anyósék mindig véleményezik, (előttem is pl barátnők, nyaralás) de ha más teszi ugyanazt, az alap hogy lehet.
Nagyon szoros a viszony anyós tesójáékkal meg azok gyerekeivel akik pár évvel fiatalabbak mint mi. Mióta gyerek lett ott is, borzasztóbb a helyzet.
Folyton hasonlítani kell minket meg őket. A nevelést,a gyerekek viselkedését, ki milyen anya stb.
Minket kb folyton szeretnék ha otthon maradnánk, nem utaznánk, buliznánk, mert hát gyerekeink vannak, míg más ha elmegy dicsérik hogy így kell.
Tanulni akarok gyerek mellett, megkaptam pl hogy karrierista vagyok, (pedig nem egy orvosi diplomát akartam szerezni), meg hogy anno anyósnak se volt lehetősége arra, hogy azt tanulja, amit akar. Sőt, ha mi nem követjük a családi szokást, hogy minden névnapot szülinapot 30+ fős vendégségben tartunk akkor én vagyok a rossz. Ami 2 gyerekkel, most született tavasszal a 2.gyerek, nagyon nehéz. Férjem sokat dolgozik, sajnos nem mindig tud segíteni. Az életünkre mivel mind egy kis városban élünk eléggé rá látnak, de ez akkor sem indok erre a viselkedésre.
A múltkor én azért is szóba kerültem hogy mennyi időt töltök a szüleimmel, mert heti 3x délután eljöttünk hozzájuk, vigyáztak a gyerekekre, mert nekem hivatalos dolgom volt. De ha mi pl koncertre mentünk volna tegnap gyerek nélkül az egész családban ez lett volna a téma.
Mi nem vagyunk ilyenek a férjemmel hogy másokat így hasonlítunk, pletykálunk.
Kapcsolat megszakítása lehetetlen, hiszen közel élünk egymáshoz, meg a férjem ezt nem szeretné, csak a szülei, tesoi, de sajnos mindig minket "tárgyalnak ki" holott mi dolgozunk, nem szórjuk a pénzt minden szarra, jól nevelt, ügyes gyerekeink vannak.
Aki hasonló szituációban van mit lehet tenni? Van erre bármi megoldás? Vagy csak szimplán hagyjuk figyelmen kívül amit mondanak? Köszi szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!