Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egy jó szót nem mondanak az...

Egy jó szót nem mondanak az új házra?

Figyelt kérdés
Lakásból házba költöztünk. Már több mint 1 hónapja itt laktunk amikor eljöttek anyósom. Egy jó szó nem hagyta el a szájukat. Elkezdtem mutogatni a konyhabutort de anyósom továbbment. Mondtam h milyen szépen idesüt a nap alig kell fűteni most erre az volt a válasz h nyáron meg fogunk dögleni. CsaK a kritizálás ment. Szörnyen rosszul esik. Egyszerűen nem értem h nem örülnék h a fiúknak es az unokáiknak jó élete van? A legjobb h az emeletre fel sem mentek. Annak tudtam be h anyosomnak faj a lába de 2 nap múlva sogornőmekhez vidáman szaladgált fel az emeletre. Irigy lenne? Nem volt kíváncsi még a gyerekszobába sem.
2022. márc. 21. 23:09
 11/95 A kérdező kommentje:
Nem volt itt ferjem amikor jöttek, még dolgozott. Később ért haza
2022. márc. 21. 23:55
 12/95 anonim ***** válasza:
68%
Igen, az egész házat leszarja. Ez miért hihetetlen? Én is megjátszott mosollyal mondogatnám, hogy uhhh meg ahhh, de nem tud érdekelni egy ház.
2022. márc. 21. 23:58
 13/95 anonim ***** válasza:
75%
Lehet, hogy sajnálja tőled a jólétet. Mert pl. ő úgy gondolja, hogy nem érdemled meg valamiért. Ez nem pont ugyanaz, mint az irigység. Lehet, hogy úgy gondolja, nem dolgoztál meg elég keményen érte, vagy csak úgy az öledbe hullott családi támogatás révén pl.
2022. márc. 21. 23:59
 14/95 anonim ***** válasza:
78%
Én is az irigységre tippelnék, de eszembe jutott még valami. Nincs részük a hàzban anyagilag, nem segítettek nektek?Akkor szoktak még így fanyalogni bizonyos emberek, mert nem az ő stílusuk szerint van berendezve a hàz.
2022. márc. 22. 01:12
 15/95 A kérdező kommentje:

Nem dolgoztam meg? 25 évesen több volt a fizetésem mint neki most 60 évesen! Nem segítettek. Meg nincs berendezve igazából mert teljesen új építésű. Nagyon sok minden hiányzik.

Előző lakásunkat abból vettük h ferjem eladta az ő lakását ill nekem volt spórolt pénzem meg fundamentám. Utána a hitelt 5 év alatt kifizettük. 60 millióért adtuk el a lakast. Most 120 millióért vettük a házat. Azért 120 millió mellett remélem nem komolyan ez a baja h ferjem lakását ők vették az elején mert annak többszörösét már kifizettük. És 2 gyereket is szultem. Nemsokára a 3kat.

2022. márc. 22. 01:29
 16/95 A kérdező kommentje:
Ha ezt nézzük neki semmilye nem volt amikor apósom elvette őt feleségül. Tanyán lakott. Apósom adta a lakását én legalább sportoltam egész egyetem alatt meg volt fundamentám és nagyon jó fizetéssel mentem szülni.
2022. márc. 22. 01:32
 17/95 anonim ***** válasza:
27%
Szóval az ő fiuknak adott lakás volt az egyik alap, és van rajta 60 millió adósságotok. Ez nem teljesítmény az öregek szemében. Ti nem tettetek sokat bele, miért dicsérjék a bank tulajdonát?
2022. márc. 22. 02:05
 18/95 anonim ***** válasza:
83%
Anyósod irigy arra, amije nincs, te pedig szeretsz dicsekedni azzal, amid van.
2022. márc. 22. 03:34
 19/95 anonim ***** válasza:
89%

Számtalan oka lehet, amiért nem szólt semmit, nem feltétlenül az irigység, pl. félthet Titeket a nagy adósság miatt, esetleg bele sem fér az értékrendjébe egy ekkora kölcsön, vagy nem ért egyet azzal sem, hogy 120M Ft-ot érdemes kifizetni egy új építésű családi házért, nem tetszett neki a konyhabútor ár/érték aránya, nem tetszett neki a helyiségek elosztása, stb, stb. Sajnos nem ritka az sem manapság, hogy az új építésű házak kivitelezése nem a legjobb minőség, de tény, hogy az áruk az egekben van. Az is lehet, hogy anyósod látott valamilyen hibákat, csak nem akarta szóvátenni, pl erre utal az a mondata is, hogy nagyon meleg lesz benne nyáron.

Egy biztos, nem anyósodnak kell örülni az új házatoknak, hanem Nektek és a sok hitelt sem neki kell majd kifizetni, hanem Nektek, így azért felesleges megbántódni, mert anyósod nem dicsérte meg a házatokat.

Nekem is idős szüleim vannak, hetente megjegyezték, őrültség olyan sok millióért felújítani a házamat, mint amibe került, de tudom, nem bántani akartak, csak egész egyszerűen felfoghatatlanok nekik azok a számok, amiket elkértek a mesterek. Pár éve ezért a pénzért komplett házat lehetett kapni, a nyugdíjuk viszont nem emelkedett annyit, hogy elfogadják, most ilyen árakat vagyunk kénytelenek kifizetni egy mezei felújításért.

2022. márc. 22. 05:00
 20/95 anonim ***** válasza:
72%
lehet, hogy irígy, de te meg a sógornődékre vagy az, mert velük kedvesebbek
2022. márc. 22. 05:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!