Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egy jó szót nem mondanak az...

Egy jó szót nem mondanak az új házra?

Figyelt kérdés
Lakásból házba költöztünk. Már több mint 1 hónapja itt laktunk amikor eljöttek anyósom. Egy jó szó nem hagyta el a szájukat. Elkezdtem mutogatni a konyhabutort de anyósom továbbment. Mondtam h milyen szépen idesüt a nap alig kell fűteni most erre az volt a válasz h nyáron meg fogunk dögleni. CsaK a kritizálás ment. Szörnyen rosszul esik. Egyszerűen nem értem h nem örülnék h a fiúknak es az unokáiknak jó élete van? A legjobb h az emeletre fel sem mentek. Annak tudtam be h anyosomnak faj a lába de 2 nap múlva sogornőmekhez vidáman szaladgált fel az emeletre. Irigy lenne? Nem volt kíváncsi még a gyerekszobába sem.
2022. márc. 21. 23:09
 51/95 Morzsi007 ***** válasza:
57%
Persze ilyenkor a tulaj elvárna szép szavakat a házát illetően, ha megmutatja valakinek, ha már egy valag pénzbe került és egész élete munkája van benne. Én is olyan vagyok, hogy megnézem és max annyit mondok jó lett, nem biztos, hogy egy az izlésünk. Van aki szereti mutogatni a házát, ezzel, hogy van pénz sz@rásig, de itt kicsit más a helyzet. Itt a saját gyerekéről van szó. Arra kiváncsi lennék, hogy az anyós kérte, hogy körbevezesd vagy Te magad mondtad “ gyere drága mama megmutatom házat milyen komoly lett”.
2022. márc. 22. 10:17
 52/95 anonim ***** válasza:
30%
Lehet, hogy te sem dicsérted meg az ő házukat, mikor náluk jártál.
2022. márc. 22. 10:27
 53/95 anonim ***** válasza:
61%
Irigykednek, kész.
2022. márc. 22. 10:44
 54/95 anonim ***** válasza:
56%
Atyaég, mennyi itt az alulfizetett, frusztrált, végtelenül irigy ember itt...
2022. márc. 22. 10:49
 55/95 anonim ***** válasza:
76%

Lehet, hogy csak abszolút sz.rik az ilyen esztétikai dolgolra mint pl lakberendezés.

Anyámat sem tudnám ezzel lenyűgözni, mert ugy van vele, hogy a bútor az bútor, beleteszed a tányérokat, működik, oszt jónapot.

Nem mindenki irigy, aki nem vágódik hanyatt ezektől.

2022. márc. 22. 10:53
 56/95 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem a válaszolókat!

Nekem a gyerekem az nem “senki”, nem egy vadidegen, és igenis érdekelne az új házuk, büszke lennék rá, hogy ezt elérték, hogy ilyen színvonalon tudnak élni és örömmel nézném végig az egész házat a spájztól a wc-ig!!!! Nem a szomszéd mutogatja az új házát, hanem a gyerekem felesége, az unokáim anyja bakker! És valószínű itt mindenki más is örömmel mutogatná a vadi új házát! Én is!

Írod, hogy az unokákra sem kíváncsi annyira. Ez így akkor már elég egyértelmű, hogy valószínűleg nem ti vagytok a kedvencei. Lehet, hogy veled van baja. Ki tudja?!

Nyilván a másik gyerek felé jobban húz. Van ilyen sajnos.

2022. márc. 22. 10:57
 57/95 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező a válaszaid alapján nem vagy egy túl szimpatikus ember
2022. márc. 22. 11:26
 58/95 anonim ***** válasza:
87%
Egy jó szülő annak örül, ha a gyermeke úgymond (férjed anyja?) "túlnövi". Mivel nekik lakásra futotta de te megtehetted hogy elérd azt, hogy házban éljetek, örülni kéne, hogy neked, a gyermekének sikerült többre vinnie.
2022. márc. 22. 11:37
 59/95 anonim ***** válasza:
70%

Vannak ám olyan fizetések, pl. tanítói, mentős, adminisztrátor, és még lehetne sorolni, akik még egy 30 milliós házról/lakásról is csak álmodhatnak, még 1 gyerekkel sem fognak soha az életben összehozni ennyi pénzt, nemhogy hárommal 120-at.

Nem is értem, Kérdező, miért kellett kiírnod az árát a háznak meg a korábbi lakásnak? A kérdésed szempontjából mindegy lett volna. Azért írtad ki, hogy ezzel is kérkedj, hogy ki vagyok, mi vagyok.

Nekem is roppant ellenszenves vagy.

2022. márc. 22. 11:44
 60/95 anonim ***** válasza:
83%

Hát én is irigykedek kicsit, mi 2 szobás kis lakásban lakunk hárman, olyan jó lenne majd gyerekszoba meg egy kis kert... szép nagy konyha... szóval érzem én is ezt, hogy a fene egye meg, miért mindig valaki más az, aki megengedheti magának a kertes házat, a szép, luxus dolgokat. Pedig mi is sokat dolgozunk, spórolunk. DE! Ez nem azt jelenti, hogy ne tudnék egyúttal vele örülni. Ha a kérdező, aki nekem idegen, csak úgy megmutatná a házát, vele örülnék, és talán elmondanám, hogy kicsit bizony irigy vagyok, mert én is szeretnék szép házat, de ez nem akadályozna meg abban, hogy megcsodáljam és vele örüljek. hát még ha a saját rokonomról van szó! 2 tesóm van, mindketten jobb anyagi körülmények között, mint mi, plusz a szüleim is. Nyilván van bennem egy kis irigység, de sokkal több öröm az örömüknek. mit húzzam a számat, nekem is megvan mindenem, hitelmentes kis lakás, imádott férj, egészséges, okos, csupa vidámság gyerek. Boldog vagyok, és tudok örülni más örömének. Na, szerintem ez hiányzik anyósodnál. Nem boldog, és a keserű érzéseket, az irigységet nem tudja ellensúlyozni semmi. Oké, te meg anyagias vagy és versenyzel a sógornőddel, hogy kinek van nagyobb nappalija, ez nem túl szimpatikus. De attól még az anyósod veletek örülhetne...

Lehet, hogy tényleg nem kedvel. Talán máshogy viselkedett volna, ha a férjed is ott lett volna.

2022. márc. 22. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!