Mit tennél egy kis cég vezetőjeként, ha egy alkalmazottadról megtudnád, hogy homoszexuális?
Sokkal inkább bomlasztja a közösséget az, aki ezen csámcsog, mint akármelyik meleg. Ennyi.
NEkem se kell olyan alkalmazott, akinek az a szórakozás, ha a többiekről pofázik. NEm tűröm. Mindenki pótolható.
Egyébként nem titkolta, volt, hogy kint várta a párja, senkit nem érdekelt.
Nem értem, ennek milyen köze lehetne a céghez. A munkája alapján ítélném meg továbbra is, mint ahogy korábban is - gondolom.
Ha eddig is gond volt vele, elküldeném. A gond miatt, nem a szexuális beállítottsága miatt.
Ha nem volt gond, semmit sem tennék. Minek kellene?
"Sokkal inkább bomlasztja a közösséget az, aki ezen csámcsog, mint akármelyik meleg. Ennyi.
NEkem se kell olyan alkalmazott, akinek az a szórakozás, ha a többiekről pofázik. NEm tűröm. Mindenki pótolható."
Én nem erre gondolok. Amikor ennyire nyílt a probléma akkor egyértelmű.
Hanem arra amikor valaki nem vállalja fel a homofóbságát s burkoltan áskálódik, netán máskép viszonyul a meleghez - más üzleti döntések születnek ha a meleg kolléga is részese, megtörik a cégen belül az információáramlás, s ki se derül az ilyesmi.
Tennél valamit ez ellen s ha igen mit?
Hisz nem tudhatod ki a burkolt homofób.
Az jó ha a te céged nem ilyen de bízhatunk abban, hogy egyik cégben sincs rejtett homofób alkalmazott?
12:02:
...
Te is azok közé tartozol akik azt hiszik, hogy cégvezetőnek valaki születik, nem pedig megtanulja?
Én nem hiszek az ilyesmiben hogy valamit nem megtanulni kell, hanem születni rá.
És abban se hiszek, hogy jó gazdasági szakembernek jó egyéb szakembernek ilyesmihez is értenie kell.
Sokkal inkább a szakosodás híve vagyok.
Szerintem egy jó vezető attól jó, hogy képes jó szakemberekből felépíteni a cégét.
Olyanokból akik nem feltétlenül jó szakembernek születtek, hanem jó szakemberré képezték magukat, sokszor fáradtságos tanulás és munka során.
Ép ezért nem szívesen vesztenék el sem homofób sem homoszexuális szakembert.
Csakhogy igazán jó szakember kevés van.
Szerintem egy cég akkor igazán jó ha nehezen pótolható szakemberekből épül fel. Olyan cég amiben az emberek csak könnyen pótolható kellékek nem képes eléggé kihasználni a lehetőségeket.
Kétségkívül hátránya is van annak ha egy cég csak nehezen pótolható emberekből épül fel, ép ezért mert minden kényszerű pótlás sokkal nagyobb nehézség lesz.
Kérdező azt próbáld már a piciri agyaddal felfogni, hogy TÖKMINDEGY, valaki meleg-e vagy sem, azzal van a baj, ha valaki gyűlölködik. Ennyi erővel az "áldozat" lehet kövér, roma, néger, kínai, indiai, jobboldali, baloldani, zsidó, ateista, AKÁRMI, teljesen mindegy, hogy mi. Ha a másik alkalmazott annyira ostoba, hogy nyíltan gyűlölködik és rosszindulatú a kollégájával, annak ott semmi keresnivalója.
normális embert pont nem érdekli, hogy más mit szeret az ágyban meg általánosságban milyen nézetei vannak MAGÁNEMBERKÉNT, a munkahelyre dolgozni jár az ember. Legyen kész a munka időre és a megfelelő minőségben, a csapatbeli nézeteltéréseket meg rendezzék le, akár vezetői beavatkozással is, de gyorsan. Semmi szükség az ilyen kicsinyes viselkedésre egy munkahelyen.
na most ha vezetőként te ennyivel se vagy tisztában (már ha tényleg vezeető vagy), akkor semmi keresnivalód az adott pozíción. Ez józan paraszti ész.
Ha emiatt kirúgod (még ha nyilván nem is ez az indoklás) simán beperel és elég sokat fizethetsz neki, és igaza lesz.
A te nézőpontodat is megértem. Ha mondjuk intellektuálisan nem túlfejlett kőművesekről van szó, akkor nem biztos, hogy túl tudnak lépni ezen a tényen a kollégák, és ez kihathat a munkájukra. Előbb utóbb a homoszexuális kolléga felmond magától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!