Nem tudom mit lovagolsz rajtam, komolyan... Semmi köze a kérdéshez, de igazából annak sem amiket itt több hozzászólásba írogatsz. Szerintem kreálj új kérdést ebből.
Már tényleg nem azért, de hol hallottál ilyeneket, hogy nekem van vállalkozásom? Megint rávetődtél a munkanélkülis árnyékodra..?:-))
Szerinted ki vesz még komolyan?
Már te is ITK-t játszol???
Idézek tőled:
"Ez még nem feltétlen sikertelenség, mert pl. a Lyonessel szélesebb vevőkört kaptam a cégemhez,"
Nem tudom, de te most ezzel mit is szeretnél mondani?
"És a 12-16 órás melót minden nap nyomni kellett még hétvégén is?"
Bizony-bizony... hétfőtől péntekig 12 órák, előtte-utána vállalkozás neten, hétvégén vállalkozás +fősuli, (már ha jutott rá időm)
"Tudod van egy hölgy aki szintén így dolgozik és mégis hálózatot épít. Ha megtalálom az előadását akkor belinkelem ide. Sosincs szabadnapja (szó szerint szinte egész évben dolgozik), de mégis talál időt erre. "
Na, látod,pont ezt nem vállaltam be. Minek dolgozzak egész évben napi 12-16 órát+ hajtsam fel a fel nem mért piacomon éjszaka,az elém tolt "ász" számok alapján, az embereket?
Minek,ha ahhoz az életszinvonalhoz, amin jelenleg élek,elegendő fél évet dolgoznom egy évben és van félév szabadságom, még sincsenek olyan jellegű anyagi és ebből adódóan családi gondjaim, amik voltak akkor amikor mókuskerékben voltam?
Tehát vele ellentétben az éves 0 helyett van 120-180 szabadnapom egy évben, amit a családommal és egyéb olyan tevékenységgel töltök, amit élvezek és ha dolgozok is, akkor sem okoz gondot,hogy azt önkéntesen teszem.
Nem tudom mennyit keres a hölgy,de ha még ezt mindig, ahogy írtad ugyanúgy ahogy én voltam: fő és mellékállás + tanulmányok mellett vállalja, gondolom nem sokat. Mármint hogy még nem éri meg átváltania és helyette dolgozik most már az MLM-el együtt 3 helyen és tanul.
Ha pedig csak ezzel foglalkozik, akkor vagy nagyon jól keres,csak épp sok értelme nincs,mert gondolom komoly családi gondjai lehetnek ebből.És ő pl. nem jut el az általad említett 2-3 hónapos utazásokra, vagy nem keres annyira jól és muszáj neki hajtani a boltot, de bármerről nézem, sehogysem teljesül a sok idő, sok pénz elmélet..
Nem minden a pénz...Legalábbis nekem. Bár én úgy gondolom, ha valaki megéli azt, hogy elér egy bizonyos szintet, ahol már a pénznek motivációs ereje elég gyenge, akkor tudja, hogy létezik más is a világon. Új célok amik nem a pénzről szólnak. Az hogy kinek mi az elég ehhez, az eléggé egyén függő. Épp látom, hogy valakik nem hogy autó nélkül nem tudnak élni, de még abból presztizs kérdést is csinálnak.
Hogy ti azért rommá hajtjátok magatokat és kergetitek a nem létező üzleti terv alapján az 500-ik embert is, és ezt miért jó hangoztatni + szinpadokon fizetős rendezvényeken a sikerembereket bemutatni és előadásokat tartani? Abban nyilván ti belsősök látjátok a rációt. Én speciel nem igazán.
Még a komolyabb szakmai szervezetek is évente maximum egy alkalommal osztanak ki díjat, és nem csak azok számára, akik kimondottan a hálózatuk és bevételeik alapján értek el bármit is, lásd pl. az idei évben Cserpest. Már persze ha ez a név mond neked egyáltalán bármit is.
A magyar nyelvtanban a múlt idő jele a "t" vagy "tt".
Ez a "kapni" igénél úgy jelenik meg, rendhagyó módon,hogy
kapok - jelen idő
fogok kapni - jövő idő
kaptam - múlt idő
Remélem találsz még pár ilyen komoly érveket a lejáratásomra..
Na, de most már tényleg elköszönnék, mert elég késő van ahhoz hogy veled bohóckodjak. Meg különben is, valahogy nem "jön át", hogy veled komolyan lehetne bármiről is érvelni, ahogy a másik hitelesebb, névtelen hozzászólónk írta.
Ezt pl. az MLM szakma nagyjai, amit képviselsz szintén nem értem miért nem szűrik?(ugye a felhígultság kérdésköre) Kinek jó ez?
Még jó, hogy te nem gyártasz saját elméleteket másokkal vagyis főleg az MLM-el kapcsolatban.
Ismét sikerült a saját elméleteddel a saját igazadat bizonyítani saját magadnak. Kár, hogy a valóság más.
Kedves jó géza! Hozzád fordulok a kérésemmel, talán értő fülekre találok: Mint láthattad, napok óta futjátok -kisebb, nagyobb kitérőkkel- ugyanazokat a köröket. Eredmény tekintetében te érzel előrelépést? Mert én nem. Ennek okán felmerülő kérdés bennem, hogy mi értelme van a fekália szorgalmas pofozásának? Mi értelme van annak, hogy naponta megismétled; a vitapartnered nem tudja, mi az az MLM? Nem tételezem fel rólad, hogy rosszat akarsz, de ha megengeded, elmondom, hogy a kommunikációdból mi olvasható ki külső szemlélőként: amikor azt hangoztatod, hogy a vitapartnered nem tudja, mi az az MLM, egyfajta felsőbb rendű gőg árad belőled, hogy te kis hülye tudatlan, csak az eszedet játszod, bezzeg én...
Az, hogy képtelen(ek) vagy(tok) pontot tenni egy végtelen vita végére, hogy némi képzavarral éljek, nem sugall egyebet, mint hogy nehéz elfogadni, ha az utolsó szót a másik mondja ki. Végiggondolva ezt a folyamatot, próbáld meg elképzelni, mennyire válik szimpatikussá az MLM egy olyan ember szemében, aki nyitott érdeklődőként idetéved és azt látja, hogy egy nyilvánvalóan elhivatott MLM-es "csépeli" a vitapartnereit, és a cséplés fő irányvonala az, hogy az MLM-hez mindenki hülye, bezzeg én...
Ahogy korábban írtam, jómagam igen közelről vagyok érdekelt MLM témában, de ez a fajta kommunikáció számomra nagyon ellenszenves és értelmetlen. A reagálásodból az érződik, hogy minden, az MLM-et érő kritika révén személyedben érzed magad sértve. Ez egy roppant tipikus, ámde roppant amatőr hiba is, amely főleg a lelkes kezdőknél fordul elő. Gondolj bele, ha nekem, mint a vita külső, ámde MLM-ben mélyen érintett szemlélőjének ilyen kép jön le, vajon mit láthat az, aki a témában teljesen vakon van, de érdeklődő? Szerinted jó hírét fogja vinni az MLM rendszernek? A magam részéről nem hiszem. Higgy nekem, nem fogsz mindenkit meggyőzni az MLM előnyeiről és nem is kell, hogy ezt megtedd! Ha egy focipályán mindenki játékos, ki lesz a szurkoló? Bármiről is legyen szó, mindennek vannak elenzői és pártolói. Ha valaki teljes tudatlanságban él az MLM kapcsán, ámde ezeket a nézeteit terjeszti, akkor mii van? Elárulom; semmi. Ugyanis van, akinek ez kell a boldogságához. Olyan is van, aki az utolsó kételyeit szeretné eloszlatni. Gondolod, hogy ezt a kommunikációt látva ez fog történni? Netán attól tartasz, hogy amíg egyetlen ember is él a földön, aki rosszat mond az MLM-re, addig a te üzleti esélyeid fognak romlani általa? Remélem nem tartasz ilyentől, mert ha mégis, akkor hosszú és gyötrelmes munka vár rád. Nem fogsz tudni mindenkit "megtéríteni", viszont fontos dolgoktól veszed el az energiádat egy szélmalomharcért cserébe. Meg kell tanulni ráhagyni a másikra, ha érdemtelen a vita. Mert tudod minden megnyert vita egy elveszett tárgyalás. Márpedig mi, MLM-ben érdekeltek ugye tárgyalást (általa pedig elégedett partnereket) és nem vitát akarunk nyerni?
Az a kérésem tehát, hogy gondold végig a saját kommunikációdat, gondold végig annak célját, értelmét, másokra gyakorolt hatását és tanulj meg hallgatni, elengedni egy vitát! Amennyiben pedig mégis ragaszkodsz mindehhez, kérlek, legalább ne nyilvánosan tedd, annál is inkább, mert a feltett kérdéshez már nyomokban sincs köze. Nem kell, hogy mindig a tied legyen az utolsó szó.
Üdvözlettel: Dr. Lázár Csaba
Igen. Teljesen igazat adok neked. Komolyan.
Én több, mint 7 éve egyéni véleményt fogalmazok meg az MLM-el kapcsolatban, melyben elismerem a rendszer felépítését, a marketingben beöltött szerepét. Továbbra sem fűződik érdekem ahhoz, hogy meghívott csoportok felé,vagy csoportba rendeződve egy előre meghatározott sémát kommunikáljak. Miért erőltessem rá másokra a saját véleményem?
Ugyanez felveti azt a kérdést is a másik oldalon, hogy miért tanítanak kifogáskezelést? Ha valaki nem akarja, nem csinálja. Miért kell faggatni,hogy miért nem? És miért kell megpróbálni meggyőzni az igazunkról? Mindeközben pedig azt állítjuk, hogy elfogadom a másik álláspontját és nem zavar, ha nem lép be az üzletbe, hanem keresek tovább.
Amennyire lehet a mérsékelt kritikai álláspontot juttatom érvényre és csak akkor radikalizálódok, ha az MLM oldaláról hasonló állásponttal szembesülök.És valljuk be nem kevés esetben van ez így, azoknál a tagoknál akik még az elején járnak az MLM karrierjüknek, de rózsaszín ködben sokszor túlzó állításokat , vagy forrás nélküli hivatkozásokat fogalmaznak meg. ( láthatatlan felső vonali példák, aki nyomorból indultak és mára azt se tudják hova tegyék a pénzüket, csodaszernek beállított termékek, stb.)
De ugyanez igaz az újdonsült rendszerekre is.Lásd például a halom számra kapott, "van egy nagyon jó üzleti ajánlatom Neked" típusú spameket..
Én maximum csak a rendelkezésre álló adatokból tudok levonni racionális és logikus következtetéseket,amik sokszor nem indokolják, hogy belépjek egy-egy rendszerbe. Ugyanakkor,mint mondtam is lehet van olyan pozitív vonzata, amiből lehet profitálni. (pl. A cégemmel 2 éves szerződést kötött egy ganodermás "üzletember". Igaz hogy semmit nem adott el, de nekem havi fix összeget fizetett a webtartalom technikai szolgáltatásért.Vagy mivel tőzsdén is van befektetésem, vehetek bármikor Avon részvényt is. Nem kell ahhoz belépnem,hogy profitálhassak az MLM-ből.)
Általánosítás kapcsán:
"Az elmúlt napokban nagyon sokan kérdezték tőlünk, hogy vajon két sikeres vállalkozó miért vág bele egy ilyen témájú honlapba. Tudod, ennek egyetlen egy fontos oka van: szeretnénk egy olyan élettapasztalatot és anyagi függetlenséget átadni Neked, ami ma, csak nagyon keveseknek adatik meg."
Ha végigolvasod ezt a sorozatot, és azt a rengeteg kiegészítő anyagot, amivel készültünk Neked, gondolkodj el a mondanivalóján, és kívánom, hogy ennek megfelelően éld az életed!"
"Azt már valószínűleg Te is hallottad, hogy az embereket pénzügyi gondolkodásuk alapján két fő csoportra lehet sorolni: fogyasztókra és befektetőkre. A fogyasztók (vagyis pl. az alkalmazottak) azok, akik a munkahelyükön rendszeresen megkeresik a havi fix fizetésüket, majd ezt mások befektetéseinek növelésére elköltik. Például Te is havi rendszerességgel vásárolsz valamilyen termékeket vagy szolgáltatást, amennyiben anyagi forrásod (fizetésed, vagy bevételed) ezt megengedi.
János, csak egy gyors példa, hogy mindent érts: Tegyük fel, hogy alkalmazott vagy vállalkozó vagy, és bérként keresel havi 150.000 Ft-ot, amiből 70.000 Ft a lakáshiteled. Ezt a hitelt ugye rendszeresen fizeted a banknak, akik mögött befektetők állnak. Így Te vagy a bank és a befektetők fogyasztója. Érted már? Vannak, akik "csak költenek", ők a fogyasztók, és vannak "akiknek a javára költesz", ők pedig a befektetők.
Az alkalmazottak (és egyre több vállalkozó is) bár sokan gyűlölik a munkahelyüket (főleg azért, mert nagyon rosszul keresnek), mégsem mondanak fel, hiszen azt gondolják, hogy a biztonságot csak munkahelyük megléte esetén kaphatják meg. De ezen ne is csodálkozz, hisz míg itthon az embereknek általában nincs semmilyen megtakarítása, létfontosságú, hogy legyen minden hónapban jövedelme."
Forrás: KMD Holding hírlevél tanfolyam
( A név ne tévesszen meg, Arany János, nagyszalontai költő sem tűnt fel a rendszernek,mint regisztrált tag...)
És itt van "ász" nagyszámok törvénye (lottóra is igaz egyébként) példa:
http://www.youtube.com/watch?v=RAagmwyZ4R8
Hogyhogy mindkettő "MLM nagyágyú" azt mondja,(amit te is kifogásoltál az első hozzászólásod egyikében) hogy az alkalmazott nem lehet olyan sikeres,mint aki MLM-es "kártyaforgató" ? (1:46)
Pedig Tamás előző cégének a napokban zárult le a felszámolása, de ezzel egyidőben már többszörös végrehajtás alatt áll az új cége, annak ellenére, hogy Leventével együtt a felső vonalban vannak. Lehet nem mondok ekkorákat és sajnos lássuk be valótlant mint ők, de amit mondok, abban 7 éve nehéz lenne ellentmondásokat találni...És tekintve, hogy nincs gondom a Nav-val, akkor én már joggal mondhatnám, hogy sikeresebb vagyok, mint egy MLM rendszert alapító sikeres üzletember?
Ezek szerint az általánosítás a másik oldalon jelen van.Nemde?
Hogy miért foglalkozok az MLM-el ennyit? Mert nem ítélem el ezt az értékesítési struktúrát. Még mai napig is megtalálnak az "életem üzleti ajánlatával", és érezhetően egyre többen akarnak önzetlenül engem milliomossá tenni.. Ilyenkor mindig ránézek, hátha van benne fantázia, de valahogy nem változik vagy maga a cég (értsd ugyanaz az Amway 3-szor is elért), vagy a kínálat minősége. Vagy inkább csak a fent sikeres vállalkozóként bemutatott "élettapasztalatot átadó", de valójában inkább kóklerek számának növekedésével romlik a megítélés helyzete.
És ez összességben miért nem bántja a valóban sikeres és érdekelt MLM-es cégek szemét? miért nem indul, vagy indult már egy piactisztulás,mint sok más téren a gazdaságnak?
Nem kell "Ha.." dolgokban gondolkodni, igazad van. Nem lenne Neked könnyebb egy olyan területen tevékenykedned,aminek a megítélési és elfogadottsági potenciálja nem csökken, hanem inkább növekszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!