Megértem és elfogadom az álláspontját.
Azonban megint csak a csúsztatások elkerülése érdekében nem fluktuációra vetítve értettem a 95%-ot,-visszaolvasom az előző hozzászólásomat, ha mégis így volt, akkor megkövetem magam - hanem azokra akik nem érik el a már láthatóan sok helyen megjelenő 3 hónap alatt 5-600 ezer nettót, vagy 2-3 év alatt fix havi 10 milliót.
Másolódásnál úgy gondolom, minimum azt a szintet kell ezen elmélet alapján elérni, amit a felettünk álló elér. Hiszen őt másoljuk, az ő utasításai szerint.
Az egykori szponzoraim mindegyike ugyanazt a munkát végzi hosszú évek óta. Úgy gondolom, ha én alattuk bent maradtam volna, akkor a másolódásból adódóan joggal feltételezhetem, hogy 5 év után is ugyanúgy másodállásban kellene végeznem, és tartoznék velük együtt abba a 95%-ba,akik nem érik el a 3 hónap alatti 5-600 ezret?
Magasabb szinten pedig ugye, már említettük a Brókernetes Kútvölgyi Pált is. (Ő talán nem KMD kategória) De őt hányan tudták eddig lemásolni?
Továbbá a másolódás olyan kérdéseket vet fel bennem, amióta találkoztam szintén ezzel az érveléssel, hogy ha én egy piacon végzek x termékkörrel, szabott árakon egy értékesítői tevékenységet, akkor igazából mi biztosítja a versenyképességet? Ergo, mint új belépő, piaci kihívóként milyen pozitívumok és lehetőségek jelennek meg? Illetve vice versa, ha új tagok jelennek meg a piacon, akár szomszédom is belép a piacra, milyen veszélyt jelent az számomra?
Nagy vonalakban egy Amwaybe belépni 25.001-ik tagként milyen lehetőségem van azon felül,hogy másoljam az előttem állót?
Persze, ha ezt csak üzleti oldalról nézzük.. És nem mint törzsvásárló, termékhasználó regisztrálunk.
Nem akarom magamnak bizonygatni, de hozzászólások alapján ez már a sokadik fórum, ahol azt látni, hogy xyz MLM, az nem tekinthető MLM-nek.
Pedig mégis azt állítják magukról. Épp emiatt is kérdezem most már sok éve, hogy miért nincs erre egy egységes irányadó szabályozás, standardizálás?
Úgy látom fölösleges volt leírnom amit írtam. Ön nem értette meg mi a másolódás és továbbra is általánosít.
"Úgy gondolom, ha valaki azt állítja, hogy ismer olyan embereket, akik megtehetik, hogy 2-3 hónapra elmehetnek nyaralni, és ha nem dolgoznak x hónapig, évekig, akkor se lenne, baj, akkor az már eléggé magában hordozza ezt a látszatot, hogy erről ne is beszéljünk:"
A látszat és a valóság nem ugyanaz. Sőt eddig ahogy olvasgattam az MLM fórumokat mindenhol leírták az értelmesebb emberek, hogy ehhez az eredményhez keményen kell dolgozni több éven keresztül. Nem 2 hónap munka után megy el az ember 4 hónapot nyaralni.
"hanem azokra akik nem érik el a már láthatóan sok helyen megjelenő 3 hónap alatt 5-600 ezer nettót"
Ezt megincsak honnan vette? Ez ismét csak erős általánosítás. "sok helyen megjelenő" Mi az a sok hely, konkrétan hol, főleg hol van írva, hogy nettó összegről beszélünk?
Ismét csak általánosításokba bocsátkozott és ebből von le következtetéseket.
A kérdéseire is megkapná a választ, hogyha elolvasna pár könyvet és megértené végre a rendszer működését. Ezt a monitor mögül nehéz lesz.
Azt én írtam, hogy 500e Ft-os jövedelmet el lehet érni 3 hónap alatt legalábbis volt már rá példa. De azt nem írtam, hogy ez a jellemző és azt meg pláne nem, hogy kevés munka kell hozzá.
Azt nem tudom, hogy ezt honnan szedte: "vagy 2-3 év alatt fix havi 10 milliót". Ilyet én biztos nem írtam, de nem is nagyon láttam vagy hallottam még sehol sem ilyet.
Szóval ezekből lett általánoítva az, hogy "sok helyen" és, hogy "nettó" meg, hogy "kevés munka", meg hogy "fix milliós jövedelmek".
Az összegek az MLM tagok által prezentál összegek, amit írásos formában mutattak be. Tehát nem találkozókon elhangzó összegek.(Igaz nem saját példájukon)
"ÚÚÚristen, na mi is van a költségek között..?
A telefonszámla, üzemanyagköltség, képzési költség. Majd kérdezd meg a hagyományos vállalkozókat, akik minimum 10 milliót profitálnak egy hónapban, mennyi is a kiadási oldaluk."
"Egy hagyományos vállalkozásban egy rakás olyan dolgot nem tudsz megtenni amit az MLM-ben igen. És sokan ezekért az egyéb dolgokért csinálják hosszútávon nem a pénzért. Aki már keres havi 3-4 milliót azt már nem lehet pénzzel motíválni. Max csak kevés embert. De sokan már akkor leállnak amikor elérik a manager szintet."
"zárójel nyit de hogy ne csak a matematikai minimumot lássátok, egy ekkora forgalmú (évi 600 Mill) Amway hálózat tulajdonosa alsó hangon 3-3,5 Milliót keres havi szinten zárójel bezárva."
Most matematikai minimum számok következnek:
Az a Platina aki egy ilyen fogyasztói rendszert felépít. havi szinten min. 450eFt+áfa jutalékot keres.
Hogy a többiek akik alatta vannak mennyit keresnek az is kiszámítható, hiszen jutalékként az összforgalom 21%-a kerül visszaosztásra.
Vagyis egy 4 milliót fogyasztó hálózatba visszaosztott jutalék/kedvezmény az 820.000Ft
"Ebből a Platina kap hozzávetőlegesen 250eFt-ot + további 4%-ot a csoport összforgalma után az kb. 170eFt+áfa (azonban ez a 4% a 820.000Ft-on felül fizeti ki a cég közvetlenül a platinának.
Szóval a platina alatt havonta egy 570.000Ft+áfa jövedelmet/kedvezményt) oszt ki a cég.
Ezek a tények."
"Akkor elmondom az ismerősömét..
A hálózata forgalma után havonta 30M ft-ot kap passzívan és az öszes üzleti költsége, képzésekkel, telefonokkal és mindennel együtt, nincs 200K ft/hó."
És ez már a legújabb variáció (egyenesen álláshirdetésnek álcázva):
Azért arra kíváncsi lennék, hogy a másolódás, akkor voltaképpen kinek a másolódását jelenti?
Hiszen pl. én ajánlottam konkrétan egy nehéz sorsú miskolci családot egy MLM tagnak.
Ő azzal a kifogással élt, hogy nem tudja a rendszerbe történő integrálásukat vállalni, mert szerinte az nem lenne másolható...Ugyanakkor itt a Gy.K.-n is sok olyan van,aki nehéz anyagi helyzetben van (segélyesek, közunkások, munkanélküliek. Van idejük, gondolom pénzzel motiválhatók is). Számukra nem lehetne jó megoldás az MLM?
Igazából ezért is érdekes, hogy pl. az Amway esetében. Nálam ugye az történt,hogy megkeresett egy szponzor. Akkor elvileg nekem őt kellett volna másolnom? Vagy aki miatt érdekesnek találtam a dolgot, az a Vértes András volt akkoriban. Ha a másolódásól indulok ki, akkor mi lehetett volna az utam? A heti 40 órás munkavállaló, aki adatlapján megjeleníti, hogy most még az álmaimat építem, de két év múlva már megélem azokat, vagy a Gazdasági Kutató Intézet vezetőjét, a maga potenciáljával, amit a gazdasági életben betölt?de a heti 40 órás alkalmazott, ma is ugyanott dolgozik, és ugyanaz van kiírva az adatlapjára..
A 95%-os "sikertelenséget" ( leszámítva a pozitív externáliákat, hiszen sok olyat rejt magában minden egyes tevékenység, amire nem is számít sok esetben az ember) egyébként nem reprezentatív mintán keresztül, hanem személyes tapasztalatokból a környezetemből merítettem. ( Pl. ha ezt csak az Avonra, agy Oriflame-re nézném, akkor 0-5% körüli lenne a ténylegesen MLM-ből kiválók aránya.)
Jó ez a szamaras kép, de egyáltalán nem ezt (a kötekedést), sokkal inkább ezt próbálom képviselni (már csak hogy legyen benne MLM vonzat is):
http://www.youtube.com/watch?v=3vhHE9ibYYg
Felhívnám a Kútvölgyi végszavaira a figyelmet!
Illetve a prezentáló érvelései technikájára.
Kicsit ugyanezt érzem sok éve az MLM-nél is. És erre keresném a közérthető és logikus választ a tagoktól,ki mástól? Csak azoktól, akik ténylegesen is benne vannak. De az általános "tanult" szövegeken és kifogásokon kívül, pláne alsóbb szinten nem jutunk előre évek óta.
Pedig valamiért biztos beléptek ők is?!
Mondom még egyszer az MLM-el mint struktúrával semmi bajom, csak nem látom benne azt a nagy üzleti potenciált és összegeket aránylag rövid időn belül (3-5 év) amit az egymástól független mlm tagok prezentálnak évről-évre példálózva, és bizonygatva a rendszer sikerességét.
"És erre keresném a közérthető és logikus választ a tagoktól,ki mástól? Csak azoktól, akik ténylegesen is benne vannak. De az általános "tanult" szövegeken és kifogásokon kívül, pláne alsóbb szinten nem jutunk előre évek óta. "
És a keresésed kimerül abban, hogy évek óta ugyanezen a fórumon keresed a választ? Hosszú órákat ölsz bele, hogy itt olvasgass meg írogass? És csodálkozol, hogy még mindig nincs megoldás? Mert akkor nagyon nehezen tanulsz. Esetleg próbálj meg egy másik módszert, és keress meg személyesen tagokat. Hátha előbbre jutsz, mint tetted ezt az utóbbi években. Sok sikert!
Ééééés megint ugyan azon a ponton reked meg a vita, mint mindig. A másik általánosít, nem érti, stb.
Pártoskodástól függetlenül, Bak Norbert egész egyszerűen többet érvelt, összetettebb dolgokat hozott fel. Kicsit fura mindezt tudatlanságnak tekinteni...
Az általánosítás attól még általánosítás marad. A hozzá nem értés pedig hozzá nem értés.
Bárkinek lehetősége van elmenni bármelyik cég rendezvényére és a saját szemével és fülével megtapasztalni, hogy hónapról-hónapra újabb és újabb emberek minősülnek.
Ott lehetősége van beszélgetni is az emberekkel a legalsó szinttől kezdve a legmagasabb üzleti szinten lévő személyekkel.
Nem a monitor mögül kellene tájékozódni, ezt én is írtam korábban.
Sőt még csak fel sem kell kelni a monitor mögül. Ott van egyrészt az FLP TV azon minden hónapban megtekinthetők az aktuális minősültek meg egyéb előadások.
Én nem koptatom tovább fölöslegesen a billentyűzetet aki arra akar kifogást vagy magyarázatot találni, hogy ez nem működik az úgyis fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!