Ezek a rendezvények egyébként még mindig fizetősek?
Vagyis fizetnem kellene azért, hogy tájékozódjak, arról amit egyébként őszintén 3-4 mondatban is le lehetne írni? Ez így kicsit sem vonzó.."fizess, hogy dolgozhass felállás" ( adott tag miért kezdett az adott üzletbe, mióta és mennyit keres vele, mennyit és mit tesz érte?)
Egy ilyen rendezvényen, akkor azokat kellene úgy másolni, akik fent állnak a színpadon? Vagy tényleg nem értem...
Ha nem lenne őszinte az érdeklődésem, akkor nem foglalkoztatna a kérdés évek óta.
Egyszerűen amit eddig láttam, hogy sokszor közeli munkatársak beszállnak egy-egy bizniszbe. Ezt igazából csak akkor tudtam meg, amikor elkezdték ilyen, vagy olyan formán a témát, hogy nem-e érdekel ilyen vagy olyan termék, majd miután nekem is másodállásban induló vállalkozásom volt már volt hogy nem is a termékkel, hanem az üzleti lehetőséggel nyitottak. Lásd első Amway belépésem esete. Amit például arra alapoztam, hogy az akkori partnercégek ( Coop, Vodafone) termékeit forgalmazhassam, beépítve a webáruházam kínálatába.Sajnos az Amway termékek ahhoz túl prémium kategóriásak lettek volna, és az áruk sem az én célpiacomat szolgálta.
Én kérdeztem őket, hogy miért is lenne nekem ez jó? 95%-a az egyszer szabad ember leszek ezáltal, és nem éhbéréért kell majd alkalmazottként dolgozni + gondolj a gyerekedre összefüggésekből világította meg. Ez egy teljesen logikus, jól kivitelezhető, ámbár igen melós, hajtós út. Abban igazat adok, és úgy néz ki ez feltűnt mindkét oldalnak, hogy nem egyszerűségekben (és végképp nem egyoldalú közlés elfogadásában) gondolkodok sok esetben. Hogy ez miért van így, abba ne menjünk most bele. Amit a linkelt Ecopoly-s videón is látható, de nem arra alapozva a szakmaiságomat, ahhoz, hogy a sokat cáfolt és kritizált objektivitás érvényesüljön, ezáltal a valós Swot felvázolható legyen, szükséges, hogy más aspektusból is megközelítve az üzletet, (tehát nem a klasszikus út, belépek valaki alá és 0-ról építem a saját hálózatom szorgos dolgozó módjára) reális képet kapjunk a lehetőségről, ha már a legfőbb indok, az maga a megélhetés, illetve rövidebb-hosszabb távon viszonylag egybehangzóan a minél magasabb fizetés elérése.
Azonban tényleg azt tapasztalom ma is, ahogy évekkel ezelőtt személyes kérdések alapján, is, hogy különböző feltett kérdésekre, vagy nem érkezik válasz, vagy volt aki szintén már 5 éves is azt javasolta, hogy menjek el rendezvényre, mert ott lesz a szponzora és a régiómenedzser, meg a nem tudom pontosan milyen titulusú ember és ő talán jobban tud arra válaszolni, hogy pl. Milyen marketingmix mentén tudnám bevonni ezt a tevékenységet a már meglévő vállalkozásomba?.
Az hogy miért nem jelentem meg még egy ily rendezvényen sem, annak nemes egyszerűséggel az az oka, ha valaki engem megkeres azzal, hogy van egy jó üzleti ajánlatom, akkor ő szeretne nekem bemutatni és eladni valamit, nem pedig fordítva. De ehelyett adva lenne az a lehetőség, hogy valóban leülünk és átbeszéljük az egészet, megnézve több szempontból,ahogy azt egy induló vállalkozásnál, vagy egy fejlesztési iránynál szokás, annak érdekében, hogy csökkentsük a kockázatot. De erre ezidáig sehogy nem került sor, se személyesen, sem fórumon, sem facebook oldalon, sem chaten. De szinte mindig ezzel zárul a kérdéskör, hogy én nem értek hozzá, nem értem meg, általánosítok, vagy nemes egyszerűséggel hosszú órákon át, "maszatolós" válaszok érkeznek a konkrét kérdésre, ami teljesen más irányba viszi a dolgokat. Újdonság a személyeskedés egyébiránt..
Ugyanakkor az általánosítás, sem kötekedésképpen, de ugye elég univerzális elérhetőségű dologról beszélünk, az MLM kapcsán. Azonban, ha másolódásról van szó, akkor az általános érvényű mindenkire nézve, hiszen ha valaki azt nem érti meg, akkor nem s lehet sikeres. Ha viszont példálózni vagy bizonygatni kell, akkor egyének vannak kiemelve, akár színpadon, akár említés címén.
Bennem ez is elég ellentmondásos, és nem tudom feloldani, amire utaltam is korábban, hogy mivel sem az én, sem ITK, sem k.géza, sem Véres András,sem a Kútvölgyi Pá, sem pedig a kedves névtelen hozzászóló indulóhelyzete nem egyforma. akkor hogyan lehetne igazából általános dolgokról beszélni? Hogyan lehet egy nagy többségben Amerikában , ha lehet hinni a cikknek, fizetéskiegészítés céljára kidolgozott üzleti modellt, változások nélkül adoptálva általánosan "ráhúzni" ezekre az emberekre egyenként? És ha az egyik kevésbé sikeres, és nem éri el, az ajánlat során prezentált főálláshoz szükséges szintet, majd emiatt inaktívvá válik (ez hagyományos vállalkozások esetén sincs másképp), akkor lehurrogni, hogy benne van a hiba?
Minden cégnek van ingyenes rendezvénye sőt többségében ilyenek vannak.
Ha meg szerinted csak annyiról szól amit leírtál akkor csak sajnálni tudlak.
"Célozgatunk valamire? Mikor és mit ígértem én neked?"
Visszakérdéssel lehet időt nyerni, de végleges kibúvót nem jelent. Tudod te pontosan, mit és mikor ígértél.
Okos mondat, egy okos embertől: "Közgazdász lehet bárki, aki akar. Marketingszakember meg pláne."
Igen, ez így megy. Reggel felébredek, na én közgazdász leszek És lőn...
Bocs, ha kissé indiszkrét vagyok, de pl ügyvéd, mérnök, klozettakarító, rendőr, atomfizikus, keramikus, orvos, stb. nem az lehet, aki akar? Csak van, amelyikhez többet kell tanulni, van, amihez kevesebbet.
Félelmetes az a gőg, ahogy lenézel másokat. Istenképzőt végeztél?
Ja, sorry, a kérésem ITK-nak szól.
ma 11:17
Ezt már más is írta neki, hogy túlokoskodja ezt, de akkor sem értette meg.
5 éve foglalkozik azzal, hogy miért ne csinálja. Van rosszabb is aki már több, mint 10 éve.
Az Amwayhez is eleve rossz volt a hozzáállása amikor az az ötlete támadt, hogy majd a webáruházban értékesíti a temékeket. Ebből is látni, hogy nem érti az MLM lényegét. Könyvet nem hajlandó elolvasni, eleve lenézi azokat az embereket meg a rendezvényeket és úgy az egész szakmát.
Ő még 10 év múlva is ott lesz a fórumokon és még akkor is ott fog tartani, hogy miért nincs swot analízis, meg miért nem mérik fel a piacot azok akik belevágnak és nem érti, hogy erre miért nincs szükség. Vagyis van, mert kvázi az is a munka része, hogy fel kell mérni a piacot, hogy ki hajlandó megvásárolni a termékeket és azok meg is vásárolják meg, hogy ki hajlandó ebbe munkát fektetni.
Géza bácsi, nem nézem le az MLM-et. De valóban másképp tervezem az üzletet. Anno az Amway talált meg, nem én őt.. Én elmondtam, hogy én webáruházakkal foglalkozok, erre jött a felajánlás, hogy van Coop és Vodafone , meg Amway termék is, amivel lehetne bővíteni a portfóliót. Utóbbit kilőttem magas árak miatt, mivel az összmarketingem az Árgépre épült. Nem mutatott volna jól a top 10-es árkategóriákban a prémium kategóriás árak. Ennyi volt röviden. Csak utóbb kiderült, hogy amit még a tagdíj befizetésig állítottak, az valójában a kapott mappában már nincs benne. Igaz, nekem könnyebb gép elől napi pár óra melóval értékesíteni, mint bemutatókat szervezni. Viszont pont amiatt is jó példa ez, mert ugye akkor ott is elhangzott, hogy majd 2 év múlva ebből él a szponzorom. Én lehet nem értékesítettem és leginkább vásároltam úgy mint ő otthonra víztisztítót, de annyi történt, hogy 1 évvel rá, én már főállásban voltam otthon (gyakorlatilag egyik szobából sétáltam át a másikba dolgozni), míg ő a mai napig is ugyanott dolgozik. Szóval én ezért is gondolom, hogy nem biztos, hogy elértem volna azt az anyagi függetlenséget, amiről ő akkor beszélt.
Üzletet nem évekig, hanem fenntartható módon évekre tervezek(már amennyire a hazai gazdasági viszonyok és jogszabályváltozások is engedik). Igaz lehet ez így időigényesebb,mint döntetni egy rendezvény alatt, vagy egy bemutató alatt,de pár hónapnál többet így sem vesz igénybe, de elég jó lehetőségeket ki lehet vele használni a pályázati lehetőségek mentén.(Most épp 300.000 Ft-ból próbálok egy 3 milliós vállalkozást megvalósítani)
"1 évvel rá, én már főállásban voltam otthon [...], míg ő a mai napig is ugyanott dolgozik"
Nagyon ügyes vagy, fogadj tőlem egy őszinte virtuális vállveregetést! Sokkal ügyesebb vagy, mint az egykori szponzorod! Képzeld el, mire lennél képes, ha megértenéd végre az MLM-et, és ebbe tennéd az energiádat! Mennyi embernek segíthetnél! Most meg egyelőre csak azon agyalsz, hogyan vedd el a közösség pénzét (2.7mFt), hogy azt a saját javadra fordítsd! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!