Ha egy üzletben levásárolhatsz egy adott összeget, azt minek lehet nevezni? Vásárlási utalvány, pontgyűjtőrendszer, stb. mind így működik, de az "apeh" nem szól bele, hogy mennyit vásárolhatok...
Abba már igen, hogy magánszemélyként mekkora értékben adhatok el árut, vállalkozói nélkül, annak valóban 600.000 Ft a mértéke. (bár ez sem feltétlenül igaz őstermelők esetén) De olyat nem hallottam még, hogy a NAV arra hozna szabályt, hogy egy évben ki mennyit vásárolhat kedvezmény formájában...
Nem ezzel van ez összekeverve egy kicsit?
Vagy ennek a 600.000-es szabálynak, milyen adójogszabály az alapja?
Igazából, akkor aki ezen az éves 600.000-es összegen mozog, annak akkor ki kell váltania a vállalkozóit?
Ott viszont akkor bejön minimum a KATA + fenntartási ktg-ek, akkor azon a szinten nem nagyon éri meg. Másodállásban is marad kb. havi 10-15 ezer.. Főállásban meg mínuszos lenne.
Nem olvastam el az összes választ, csak az első 2 oldalon egy párat, de remélem, leírta valaki érthetően, hogy mi az MLM.
Az elején kialakult egy vita arról, hogy lehet-e ezzel pénzt keresni. Erre annyit mondanék, hogy emberfüggő. Írták páran, hogy próbálgatták pér hónapig és nem jött össze, aztán ez alapján levonták a következtetést, hogy nem lehet vele keresni. Ez elég beszűkölt, általánosító gondolkodásmód. Én pl. fordító vagyok. Lehet a fordítással pénzt keresni? Vegyünk egy embert, akinek semmi nyelvérzéke, a magyar helyesírás se megy neki, de magánvállalkozóként fordításokat vállal. Fog ezzel pénzt keresni? Nagyon kétlem. Rögtön mondhatja is ez az illető, hogy a fordítás egy nagy csalás, nem lehet vele pénzhez jutni. Érdekes módon én mégis egészen jól megélek belőle. Miért? Mert én rendelkezem a szükséges adottságokkal (nyelvérzék, nyelvszakos diploma). Ugyanígy van ez bármilyen más tevékenység esetében is. Aki nem tud az MLM-mel pénzt keresni, az nem azért nem tud, mert ez egy hű de hatalmas átverés meg lehúzás, hanem mert hiányoznak nála bizonyos dolgok, amik ehhez szükségesek. Pl. szervezőkészség, jó kommunikációs készség. Szóval az MLM-hez ugyanúgy érteni kell, mint bármelyik szakmához.
A fentiekhez még hozzátenném, hogy én soha életemben nem MLM-eztem éppen a leírt okok miatt, nekem ugyanis nem tetszene, mert nem túl jó a beszélőkém. Anyukám még gyerekkoromban von tanácsadónő volt, de csak mellékkeresetet szerzett vele, a barátnői rendeltek tőle a munkahelyén termékeket. Jött be valamennyi pénz, de nem tudtunk volna megélni belőle. Ezzel szemben ismerek olyan embereket, akik konkrétan ebből élnek. Pl. egyik barátnőm a Zepternél dolgozik, a minimálbér kb. dupláját keresi vele, amiért sokan boldogan ott hagynák a jelenlegi munkahelyüket. Egy másik ismerős család pedig Amwayezik, ők három kiskorú gyereket tartanak el úgy, hogy nincs más munkahelyük ezen kívül. Igaz, az utóbbi család külföldi, ott kicsit másképp működnek talán a dolgok. A lényeg, hogy butaság kijelenteni, hogy nem hoz pénzt, csak azért, mert neked nem jött össze.
Fontos tudnivalók az MLM rendszerről:
Kérdező: próbáld ki, fektess bele energiát, és meglátod! Ha összejön, és keresel vele, akkor ügyes vagy, ha nem, akkor népesíted azt a tábort, akik csak buktak rajta, mint én is, bár nekem nincs türelmem az ilyenekhez, nem is értek hozzá. Minek kell az ismerőseimet mindenféle rendezvényre hurcolni, ahol elmondják, hogy ki milyen fokozatú, mennyit keres (példák, amiket te nem érsz el), a végén még terméket is vehetnek, és azért szóljanak az ismerősöknek! Multi Level Marketing=Pyramid Game.....:) bár az ilyet a legtöbb országban büntetik, nálunk legális!
Még mielőtt leszólnátok, van az a pár cég, ami világszinten évtizedek óta működik jól, nem véletlenül, de ott már telített az értékesítői kör!
Amúgy meg nem értek hozzá, csak divatból pofázok bele olyanba, amihez nem értek, ez a weboldal erről szól!...:)
tegnap 23:54
Te tényleg nem értesz hozzá. Persze így is lehet hülyeségeket írogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!