kellyboy:
Kérdezte bárki is, hogy kikkel dolgoztál együtt? Nem, de te eldicsekedtél vele pedig nem ez volt a kérdés és kb nem sok köze van a témához.
Leírtad, hogy legalább 12 órát melóztál amire leírtam egy másik esetet. Magamat nem írhatom le mivel én nem így kezdtem el ezt a munkát.
Előző, a kívülállók mindig jobban tudják mi a dörgés. :) Amit nem értek, hogy egyes emberek évek óta olyan dologgal foglalkoznak ami egyébként őket nem érintené csak éppen "jól" érzik magukat, hogyha beleköthetnek. Furcsa ellentét ez.
Sok dologban adnék az előző hozzászólónk igazat, jó néhány dologba bele lehetne kötni, de ami lényeg, az az hogy örök meddő vita tárgya marad ez a kérdés,legalábbis Magyarországon, ahogy az már azóta amióta az Amway megjelent itthon.
A kérdésre kb. az a válasz adható,amit Vadmeggy is megfogalmazott, hogy igen lehet vele pénzt keresni, dehogy kinek hogy éri meg, azt mindenkinek magának kell eldönteni.
Voltam több mlm-ben benne, pozitív externáliákat adott esetben ki tudtam benne használni, de anyagi függetlenséget nem hozott se nekem, sem a szponzoraimnak, vagy azoknak akik az első kettő után még próbáltak volna győzködni az említett terhelt időszakomban. Ez még nem feltétlen sikertelenség, mert pl. a Lyonessel szélesebb vevőkört kaptam a cégemhez, kivülállóként a Ganodermával (DXN)pedig egy 2 éves szolgáltatás rendelést. Így, ahogy évek óta stabilan képviselem az álláspontom, magával az MLM-el, mint marketing eszközzel nincs bajom, csak a rendszerek felhígulása mentén kialakult olyan élethelyzetekkel, és szituációkkal, különös tekintettel a termék reklámozás és üzleti lehetőség bemutatása során, amik sok esetben túlmennek az ésszerűség határán, rosszabb esetben a Gazdasági és Versenyhivatal hatáskörébe tartozó vonatkozó jogszabályokat sértve történik.
Továbbá sajnálatosnak tartom ezt a kifogáskezelést,amit tanulnak is a tagok, hogy ha nincs más eszköz a kezünkben, akkor személyeskedések mentén próbáljuk meg meggyőződésünket és igazunkat igazolni, aminek az eredménye jól láthatóan az, hogy a kérdéshez nem tartozó kérdésekre,felvetésekre, vádakra reagálva kell magát "tisztára mosni" az épp nem egy véleményen lévő embereknek. Mondjuk ezzel sincs baj, amíg valóban tisztára tudja mosni magát az ember, annak ellenére, hogy valóban név nélkül azt állíthatunk magunkról amit akarunk.
de hogy mutassak egy jó MlM-re is példát, nekem ez a bolt pl. nagyon tetszene, ha tudnák fejleszteni:
k.géza köszönöm, hogy válaszoltál az üzleti tervet érintő kérdésemre... :-))
Na, további jó komolytalankodást magadban!
A Vadmeggyre hivatkozó mondattal nem tudok egyetérteni, hiszen nyilván annak éri meg ilyen tevékenységet folytatni, aki megtalálja benne a számítását. Az a hipotézis, amelyre a véleményét alapozta, abból a téveszméből táplálkozik, hogy az MLM rendszerben csak azok tudnak érvényesülni és megélni, akik már régen bekerültek a rendszerbe. Ez egyrészt téves és megalapozatlan feltételezés, másrészt magában hordozza annak gyanúját, hogy az ilyen véleményt alkotó személyben az átlagosnál több a rosszindulat, hiszen azt sugallja, hogy emberek elcsábításáról és átveréséről van szó anyagi haszonszerzés érdekében, ami alaptalan vád. Ez az alaptalan vád pedig abból a sajátos emberi tulajdonságból táplálkozik, amit úgy hívnak, hogy általánosítási hajlam. Hallunk egy esetről, vagy ismerünk valakit, aki már látott olyat, aki hallott egy esetről, ahol valaki pórul járt.
A Lyonesst a legkevésbé sem tartanám MLM-nek, aki arra megélhetést alapoz, annak van mit csiszolni a valóságképén.
Az MLM-ről alkotott véleményedről azt tudom mondani, hogy valószínűleg nem vagy ezzel egyedül, még MLM-ben dolgozók sem örülnek a felhígulásnak, különös tekintettel arra, hogy sokan próbáltak és próbálnak meg MLM álarc mögé bújtatott "szenzációs üzleti lehetőséget" útjára indítani. E tekintetben tehát abszolút egyetértek veled. Ezért a felhígulásért azonban az emberi kapzsiság a felelős, nem maga a rendszer.
Amit a kifogáskezelésről írtál, az már az általánosítás felé közelít. Nekem is van közöm az MLM-hez, azonban sem nálunk, sem az általam ismert rendszerekben nem tanítanak olyan "kifogáskezelést", amely az ügyfél személyét rossz szándékkal venné célba. Emberi gyarlóság okán előfordulhat, hogy egy-két "üzletkötő", akinek a szeme előtt csak az újabb pontok lebegnek, személyes sértésnek veszik, ha kifogást kapnak és amatőr módon a helyzet fölött érzett tehetetlenségük személyeskedés formájában csapódik le. Helytelen és káros viselkedés, tenni viszont csak akkor lehet az ilyenek ellen, ha a megfelelő személyek értesülnek az ilyen magatartásról.
Annak viszont kimondottan örülök, hogy a véleményed leírása (és nem tukmálása) révén rámutattál azokra a pontokra, amelyekből a véleménykülönbség származik. Ilyen hangvételű beszélgetést kívánok minden ellenzőnek és pártolónak!
Milyen üzleti tervre van szükség? Egyáltalán minek?
X ember megkeresésének eredménye, hogy Y ember csatlakozik ebből Z dolgozni kezd. Viszont ezek a számok eltérőek emberenként, piaconként sőt évtizedenként. Van aki 200 ember megkeresésével eléri a havi 400-500e Ft-os jövedelmet van akinek ehhez 300 ember sem elég. Ennek is meg van az oka.
Viszont egy ökölszabály van a sikertelen embernek egyszer a sikeresnek ezerszer mondanak nemet. Tehát a nagyszámok törvénye minden esetben működik. Mindig van kereslet a termékekre és az üzleti lehetőségekre is.
Csakhogy ami a statisztikákat illeti a legtöbben nemhogy 200-ig, de még 20ig sem jutnak el.
Ennyi az üzleti terv, a hozzád hasonlók meg folyton próbálják ezt túlbonyolítani már évtizedek óta.
Lehet, hogy a hagyományos vállalkozásnál komoly üzleti meg egyéb terveket készítettnek jó pénzért, de itt nincs szükség ilyenre.
Itt csak az X-Y-Z szabályt kell megérteni és folyamatosan dolgozni amíg a kívánt célt el nem éri valaki.
Ha valakinek a havi 500e a cél akkor nem mindegy, hogy ehhez 200 vagy akár 400 embert kell megkeresnie? Dehogy nem mindegy. Aki dolgozik egy célért az csak azt tudja, hogy el fogja érni a célját és nem érdeklik őt az akadályok.
Nálunk a következő terv van. Az egyik amit használunk, van más féle is, de sokban nem térnek el egymástól
1. Saját névlista bővítés
2. Saját meghívás / Megvalósult találkozó "igen"
3. Bemutató / Visszakeresés
4. Vásárlók
5. Munkatársak
Ez mindenkinél egyéni lesz mármint a benne szereplő számok. Nem kell ezt túlbonyolítani.
Láttad a Boldogság nyomában című filmet?
pontosan már nem emlékszem a szövegre, de a lényege:
X telefonhívás -> Y lehetőség
Y lehetőség -> Z eredmény
Valami hasonló.
A listámon szereplő minden név és telefonszám egy-egy lehetőség amiből Y igent fog mondani a találkozóra amiből Z-t érdekel és így tovább.
#54: Félre értettél. Lyonessre nem a megélhetést alapoztam, hanem meglévő üzletem ügyfélkörét bővítettem ki, a rendszer nyújtotta lehetőséggel.Mint kereskedő csatlakoztam Lyoness-es üzletként. A Sciennettel is megtettem volna ugyanezt, de ott már érződött, hogy valami nem oké... Rá pár hónappal, ugye tudjuk a végeredményt.Nemes egyszerűséggel, az alap tézis hogy a Lyoness tagok olyan üzletben vásárolnak szivesebben, ahol van ilyen lehetőség.
Úgy látom, bár partnerek a leírtak miatt nem leszünk, hacsak nem valami arrabona-féle rendszert képviselsz, de jó hogy van aki értelmesen is tud beszélni, nem pedig oktatáson tanult leckét felmondani.
Szintén évek óta hajtom, hogy miért nem standardizálódnak a képzési struktúrák az MLM-ben? Miért van az, amit mondasz is, hogy beígérnek ezt-azt, a hálózatuk bővülése érdekében, utána meg kiderül, hogy mégsem úgy van, ahogy elmondják, vagy épp a proaktív kapcsolat felvétel módja hagy némi kívánni valót maga után.
Lásd legutóbbi esetet a Zepter egri akciójával. Pedig róluk aztán nem lehet mondani, hogy ma kezdték volna, vagy kóklerkodnának,mint ugye pl. a már említett Elek Tamás-féle Keresd-Magad-Degeszre projekt.
Érdekes jelenség újabban, ugye, hogy az MLM-es emberek is megoszlanak,úgy ahogy mondod. Van aki kinézi azokat, akik rontják a hírnevet. Ez érthető is, de akkor miért nincs egységes állásfoglalás e téren? Mint pl. az Etikai Kódex is volt. Annak ellenére, a linkelt Amway topikban, épp tegnap súrolta a gyógyhatás határait az újdonsült smaragd szülők fénylő gyermeke, amit pedig maga az Amway is elítél.
Emellett ha már Amway és Zepter...
Évekkel ezelőtt tagadhatalanul sokat esett az MLM szinvonala, és a társadalmi megítélése, egészen odáig jutottunk,amit én is tapasztaltam pl. 2006-ban, majd 2008-ban is, hogy pl. nem szabadott volt kimondani az Amway szót a tárgyalásokon.
Ha annak idején nem "tolják el" így a megítélést, vagy ha mint pl. a Haszon magazinban megjelent cikk alapján az amerikai modellt alkalmazták volna, szvsz. az egész megítélése más lenne. ( Konkrétan, ha nem olyan nagy célokat fogalmaztak volna meg az ügynökök a kezdeteke kezdetén, hanem valósan azt mondták volna, amit most már kezdenek pedzegetni, hogy nem arról szól,hogy rövid időn belül milliókat kell keresni...) tudom a "Ha"-val kezdődő mondatok, de mégis?
És épp ezért nem ítélem el az MLM rendszert, mint eszközt, csak magát a kommunikációját..
k.gézának:
Értem,és már sokadszor próbálták eladni a nagy számok törvényét ( "Ász keresés") használó módszert nekem, mint "üzleti lehetőség". Én inkább maradnék a valós piaci alapoknál, és az egyenes beszédnél... Így biztosítható, amit kérdeztél, hogy mi garantálja, hogy lesz e passzív bevételem,ha nem dolgozok?
Lehet nem akkora összegben pláne a kezdetekben, de nem is célom havi 2 milliókat passzívan keresni, mások fogyasztásaiból, anélkül, hogy dolgoznom kellene érte. Beérem a tizedével havonta ebből a fajta bevételi forrásból. Egyszerűen más az értékrendünk, de ez jól is van így. Ha pedig esetleg neked összejön, lehet összefutunk valamelyik cruise-on és majd ott mosolyogva és emelt fővel fogom elfogadni a kiszolgálásodért fizetett extra magas honoráriumot. Kölcsönös szimbiózis ez. Te is részben más fogyasztásából élsz, én meg részben a tiedből. Így egy percig sem bánom, amíg ilyen célokat tűztök ki magatok elé :-)
Én mint mondtam, olyan helyzetből indultam, ahol a te képletedet alkalmazva, ha 500 embert kellett volna felkeresnem este 10 és reggel 6 között, akkor nem számolnám most ki,hogy mikorra tudtam volna egyeztetni velük a találkozókat és abból mikorra,mekkora bevételem lett volna, miközben 1 hónap alatt fel kellett valamit mutatnom a bank felé az árverezés elkerülésére. Ami miatt a több céges vállalkozó ismerősödet nem tudtam volna másolni az az, hogy a főállásom gyári meló volt, fix beosztással, napi 12-16 órában.
A termékigényről is lehetne vitatkozni.
De egy arrabona-shop olyan termékei, amik nem "csodaszerek" nehezen hasonlíthatók össze a Co2 kvótákkal... mégis mindkettő MLM termék,de utóbbira elég elenyésző a kereslet.
A zepter pedig nem éppen az a klasszikus MLM. Ahol elvehetik a felépített hálózatomat én nem nevezném MLM-nek. Legfeljebb irodai többszintű értékesítésnek. Én is ilyenben dolgoztam valamikor.
Az pedig, hogy mi lett volna ha az csak egy teória. Mi lenne most az Apple-nél, hogyha nem hal meg Steve Jobs?
Mi lenne, hogyha nem nézem meg, hogy valójában mi az MLM hanem hallgatok a károgókra, ahogy korábban tettem?
Mi lenne, hogyha ... stb. Értelmetlen ilyen dolgokat leírni.
És a 12-16 órás melót minden nap nyomni kellett még hétvégén is?
Tudod van egy hölgy aki szintén így dolgozik és mégis hálózatot épít. Ha megtalálom az előadását akkor belinkelem ide. Sosincs szabadnapja (szó szerint szinte egész évben dolgozik), de mégis talál időt erre.
Szóval kifogásokat lehet keresni, viszont aki valójában változtatni akar az életén az tesz is érte és nem a kifogásokkal jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!