Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi pontosan az MLM? Valóban...

Mi pontosan az MLM? Valóban lehet vele pénzt keresni?

Figyelt kérdés

2013. jan. 14. 00:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/295 anonim ***** válasza:
37%

És magyarázhatod ahogy akarod, de ha te pénzt kapsz azért, mert segítesz másnak akkor igenis anyagi érdekeltség miatt is teszed.

Vagy ha pusztán arra gondolsz, hogy válaszolsz egy két levélre és te ezért nem kapsz pénzt akkor megnyugtatlak, hogy én is megteszem ugyanezt.

2013. jan. 15. 23:50
 42/295 anonim ***** válasza:
37%

Plusz annál a módszernél amit te ajánlasz az embereknek még mindig ott tartunk, hogy hónapokra el kell hagyniuk a családjukat és egy eléggé nehéz melót kell csinálniuk ami igencsak kikészíti a legtöbb embert. Már ha az erről készített riportoknak hinni lehet.

Ami pedig a hitelt illeti, büszke vagyok arra, hogy nincs hitelem, mindent készpénzért veszek meg és erre tanítok mindenkit.

2013. jan. 15. 23:55
 43/295 anonim ***** válasza:
26%

:-)) Tudod mi a különbség a két dolog között?!

Én nem erősködöm, hogy csak ez a jó és minden más hülyeség és aki nincs ebben, az nem tudhatja... amit említettél a családról, már az első alkalommal előkerül,és ez csak az egyik negatívum oldal,amiről szót ejtek, mielőtt bárki pl. csak a fizetések miatt belevágna. De mint mondtam, kérdezd azokat, akikkel már eljutottunk a párbeszédig...

Ennek pedig egy olyan egyszerű oka van,-mármint hogy ne csak a pozitív oldalt mutassam be, amit ugye sokszor kifogásolok az MLM kapcsán is, hogy negatívumról szó sem esik a prezentációkon- hogy nem fűződik anyagi érdekem ahhoz,hogy valaki belép e ebbe a körbe, vagy sem.

Nem kapok jutalékot sem a fizetéséből, sem a fogyasztásából, sem fejpénzt. Amit a támogatásról (szponzoráció) mondtam,igen az jelen pillanatban "csak" szellemi, de indokolt esetben anyagi is lehet.

2013. jan. 16. 08:29
 44/295 anonim ***** válasza:
36%

És mik azok a tényleges negatívumok amik az MLM-re jellemzőek?

De tények legyenek és ne a külsősök által kreált hülyeségek.

Az, hogy dolgozni kell heti 10-15 órát? És ebben a hétvége súlyozottan benne van? Átlagban a magyarok úgyis több, mint 2 órát TVzik naponta, és most lemarad a kedvenc bugyuta sorozatáról? Hát ha neki az fontosabb.

Vagy, hogy az emberek 80%-a nemet mond amikor megkeressük őket? Vagy mi?

Mert ezeket elmondjuk.

Jöhetnek a TÉNYEK, de TÉNYEK legyenek!

2013. jan. 16. 12:20
 45/295 anonim ***** válasza:
40%

Egyébként köszi, hogy szóba hoztad a család kérdését.. az egyik legsarkalatosabb pont minden külföldi munkában gondolkodó számára. Ez nálunk sem volt másképp. Nekem igazából annyit kellett mérlegelnem, hogy egy fő állás,+ egy saját cégvezetés és egy főiskolai tanulmány mellett, amikor gyakorlatilag dolgozok napi szinten 12-16 órákat, és csak aludni látom a gyerekem, akkor belevágjak e egy ajánlott MLM-be pluszba, vagy nem e lenne érdemesebb bevállalni 5 évig azt, hogy nem látom ugyan 6-8 hónapig, de utána vele tudok lenni 6-4 hónapot egyfolytában? Ezzel ugyanakkor megszabadultam attól a rémálomtól, hogy 30 évig minden hónapban azon izguljak, hogy tudom e még fizetni a hiteleim törlesztőit, vagy örökségnek a gyerekem nyakára hagyom? (Tény és való felelőtlen voltam egyszer, aminek következményei lettek.. ha ez is érdekel velem kapcsolatban szintén olvasgathatsz itt róla: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..

Az utóbbi években sokkal közelebb kerültem a fiamhoz, mint azelőtt, amíg itthon voltam, de nem tudta vele sem foglalkozni a mókuskerék miatt. Nyilván ez is motivált abban, hogy csökkentsem a távol létem idejét ugyanakkor ne csökkenjen,a hanem ha lehet növekedjen a fizetésem.Hasonlóan az MLM-hez több idő, több pénz..

Egyúttal visszacsatolnék oda, hogy kemény munka. Javaslom a hozzá szólásaid áttekintését, amikor most negatívan nyilatkozol a kemény munkáról.. Míg az elején ép azt emelted ki, hogy a sikertelenség oka a csalódottaknál az,hogy nem dolgoznak keményen. Kicsit tudathasadásos a kép.

A kemény munka pedig nem kerül véka alá rejtésre, amint a kapcsolódó fórumokon sem, vagy a felvételi interjúkon sem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

[link]

Illetve megjegyezném, hogy bár azt mondtam elég nehéz lenne most engem kirángatni ebből a miliőből, mégis tekintettel kell lennem a családomra.ez is egy pont olyan kényes egyensúly, mint a karrier-család, profitorientált,vagy nonprofit kezdeményezés kérdésköre.

Ennek megfelelően két éve indítottam el a kivándorlási projektünket, aminek célja a család egyesítése olyan területen, ahol valós alapokon tervezve anyagi biztonságban, a jelenleginél magasabb szinvonalon élhetjük együtt a mindennapjainkat. Ennek egyik tervezett célállomása Ausztrália és Kanada volt. És amiért ezt szóba hozom, az kb. , hogy itt jön be, hogy biztos lehetek-e abban, hogy MLM-el nem értem-e volna el ugyanezt? Ha abból indulok ki,hogy miként szerepelt volna az MLM az önéletrajzomban, akkor, erre csak Bertók Zoli szavai jutnak eszembe, a szakmai alapon történő bevándorlás tükrében:

[link]

Ugyanakkor amit ugyanennyi idő alatt fel tudok most a szakmai önéletrajzomban mutatni,már elég lehetne a szakmai alapon történő letelepedésem kérvényezéséhez, ahogy azt meg is tettem Kanadában, lévén hogy Ausztráliában lekerült a szakmám a listáról. ( Azt már csak halkan jegyezem meg, hogy munkanélküliségem idején voltam az Eures tanácsadójánál, aki csak annyit fűzött hozzá, hogy azt kell eldöntetnünk hol akarunk élni, mert nem a szakmámon és a hozzátartozó referenciámon fog múlni a dolog...)

Az más kérdés megint csak, hogy Kanadában bár ezekre a maximum pontszámot kaptam, egyéb komoly bevándorlási tényezőkben nem bizonyultam elég erősnek, ilyen például a francia nyelv és a diploma hiánya,amit most épp a munkáltatóm támogatása mellett kivitelezek, részben a már említett (általad korábban kifogásolt)munkanélküliség kapcsán folyósított álláskeresési járadék felhasználásával és az említett pályázati lehetőségek kihasználásával. Jövőre lehetőségem lenne, immáron diplomával és két nyelvismerettel a kezemben újra pályázni, de megmondom őszintén más megoldásban gondolkodok, mert akarva-akaratlanul járva a világot találtam olyan lehetőségeket, ami még stabilabban, kevesebb macerával is eredményezheti a kívánt cél elérését.

A gyerekem köszöni szépen jól van. Megérti és felfogja, hogy mi miért történik körülötte.Ennek azért örülök külön,mert így kicsit komolyabb és komplexebb gondolkodásúvá is válik és ezáltal később még inkább értelmezni és vélhetően értékelni fogja ezt a nem túl könnyű döntésemet, döntésünket.

2013. jan. 16. 12:29
 46/295 anonim ***** válasza:
36%

"Nekem igazából annyit kellett mérlegelnem, hogy egy fő állás,+ egy saját cégvezetés és egy főiskolai tanulmány mellett, amikor gyakorlatilag dolgozok napi szinten 12-16 órákat, és csak aludni látom a gyerekem, akkor belevágjak e egy ajánlott MLM-be pluszba, vagy nem e lenne érdemesebb bevállalni 5 évig azt, hogy nem látom ugyan 6-8 hónapig, de utána vele tudok lenni 6-4 hónapot egyfolytában?"

A felsővonalamban van egy vezető. Szintén ennyit dolgozott. Két céget is vitt, munkaalkoholista volt. Aztán hozott egy döntést és beszorított még egy kis munkát az MLM javára. Majd 3 és fél év múlva elért egy nagyon biztonságos 7 számjegyű jövedelmet ami nem 1-essel kezdődött. Ekkor már a régi munkája csak egy rossz emlék volt számára. Onnantól utazgattak a nagyvilágban akkor amikor akartak és oda ahová akartak.

Az elején minden vasárnapra hulla fáradt volt és átaludta a fél napot, de mára azt mondja, hogy megérte.

2013. jan. 16. 12:43
 47/295 anonim ***** válasza:
36%

Továbbra is várom a TÉNYEKET a negatívumokról.

Az MLM-ben hol is van a több munka több pénz?? A legelején még igen így van.

2013. jan. 16. 12:44
 48/295 anonim ***** válasza:
27%

Az a jó, hogy én csak magamról tényszerűen nyilatkozok, amíg Te csak másokkal példálózol,akik egy esetben sem nyilvánulnak meg sem itt, sem más fórumokon évek óta..(kicsit Columbo feleségei):)

Egyébként két éve együtt repültem Frankfurtba Kútvölgyi Pállal, hát ő sem olyan kis összeget keres a Brókernetből,mint amit Te említettél, mégsem lehet általánosan elmondani, hogy ott a példa, tessék másolni.

A Tényekről és arról, hogy mit mondtok el és egyáltalán hogyan tervezhető ez a munka, leginkább a klasszikus megválaszolatlan jut eszembe,hogy minden jelen lévő személyre egyesével van-e kidolgozott üzleti tervetek, vagy csak egy központi kompenzációs, vagy marketing tervből építkeztek?

Nekem újdonság volt, kicsit örülök is neki,hogy pl. nálunk fősulin nem ilyen jellegű képzésben is kötelezően bejött a vállalkozói ismeretek minden szakon.

Alapja az üzleti tervezés,ami nélkül én pl. 7 éve indult és azóta is (országosan is helyezett üzleti tervvel)működő, cégemet el sem tudtam volna képzelni.

Ennek pedig olyan elemei,mint a piackutatás, Swot analízis, 4p modell, cash flow táblázat, eredménykimutatás, stb. minden résztvevőnek egyénre szabva megjelenik e a bemutatókon? Vagy még mindig a ppt-kből építkezve prezentáltok, és bemutatjátok a cégtörténetet, a termékeket és az éves globális eredményeket?

Úgy gondolom és tapasztalom is, hogy ezek nélkül nem lehet reális üzleti döntést hozni.Hiába pl.hogy jól hangzik a traffiktörvényi pályázat is, a pontozási rendszerben a legtöbbet a benyújtott üzleti terved számít, ahogy például az általam most várt támop-os 3 milliónál, de akár mondhatnám, hogy a munkaügyi központ által kínált bértámogatáshoz is alapkövetelmény.

Azért kérdezem,mert eddigi üzleti életemben nem találkoztam olyan valódi vállalkozóval, vagy üzlettel, aki ezek nélkül boldogult volna a piacon.

2013. jan. 16. 13:02
 49/295 anonim ***** válasza:
27%

Több idő, több pénzt, mondtam, nem több munka több pénzt...

Géza bácsi, már megint nem figyelsz!

2013. jan. 16. 13:04
 50/295 anonim ***** válasza:
60%

Emberek, nem unjátok még?

Sokat hangoztatott alaptézis, hogy a neten nem tudhatod, ki mond igazat. Ebből kiindulva akár magaddal példálózol, akár mással, aki ebbe bele akar kötni, az bele is fog. Tehát felesleges. Az is alaptézis, hogy egy dologról nyilatkozni az tud a legjobban, aki közelről érintett az adott témában. Miért kell ezt bárkinek a szemére vetni pro és kontra? Az meg nem alaptézis, csupán egy magyaros szokás, hogy mindenki a másik munkájához ért mocsok módon, pontosabban mindenki ezt hiszi magáról. Nem kell túlmagyarázni semmit és nem kell semmibe olyan dolgokat belelátni, ami nincs benne. Az MLM egy régóta működő, jól működő értékesítési-stratégiai rendszer. Aki ezt dícséri, az valószínűleg azért teszi, mert megtapasztalta az előnyeit, aki szidja, az vagy azért szidja, mert miért ne tenné, vagy azért, mert megpróbálta, nem sikerült és pont. Ezért szeretem, amikor a kívülállók nagy hanggal követelik, hogy mondják el az árnyoldalakat is. Aki sikerre vitte a vállalkozását, az milyen árnyoldalról beszéljen? Mondja el, hogy hű, hát ebbe időt, meg munkát kellett beletenni? Akinek meg nem sikerült az úgysem lát annál tovább, mint hogy szar az egész, mert neki ígértek mindent, aztán nem úgy lett, önvizsgálat meg tényszerűség nuku. Senki nem állítja, hogy az MLM az egyetlen, amiből meg lehet élni. Aki mégis ilyet állít, az csőlátó. Azt sem állítja senki, hogy MLM-ben csak úgy, munka és tanulás nélkül lehet boldogulni. LEhet iskolai végzettségre hivatkozni. Erre mindössze anyit mondok, hogy egy ügyfélről sem hallottam még, aki egy találkozónál kikötötte volna, hogy a tanácsadó, vagy mindegy minek hívjuk, vigye magával a legmagasabb iskolai végzettségét igazoló bizonyítványát. Továbbá minden munkának képzés az alapja. Ha ilyen nincs, lehet gyanakodni. Úgy vélem, hogy az értékesítéshez jó érzék és nem főiskola kell. Márpedig az MLM hálózatokban leginkább erre a jó érzékre és kellő nyitottságra van szükség. Nem attól lesz hiteles valaki, hogy egy vitaminról négy órás előadást tud tartani, hanem attól, ha az, amit a termékről elmond, racionális alapokon nyugszik, személyes tapasztalatból táplálkozik és egy bemutató során ez bizonyítható. Azt nem fogom fel ésszel, hogy aki nyitott a téma irányában, az miért egy internetes fórumon akar objektív részleteket megtudni, ha meg nem nyitott, mi a francnak tölt felesleges órákat azzal, hogy olyan nézeteket hangoztasson, amelyről mellesleg ő maga sincs meggyőződve, csak valamin lovagolni kell?

2013. jan. 16. 13:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!