Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi pontosan az MLM? Valóban...

Mi pontosan az MLM? Valóban lehet vele pénzt keresni?

Figyelt kérdés

2013. jan. 14. 00:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/295 anonim ***** válasza:
34%

Azon nem is csodálkozom, hogy egyesek nem fogják fel, hogy valaki miért dolgozik újra és újra. Egyszerűen azért, mert szeretik ezt csinálni és nem azért mert kell. ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉG. És akkor mennek el nyaralni amikor akarnak és nem 1-2 hétre hanem 2-3 hónapra vagy még többre.

Na ez a nem mindegy.

Igen meg kell érte dolgozni, kb 3-5 évet.

2013. jan. 14. 03:50
 12/295 anonim ***** válasza:
55%

Kedves k.géza!

Ön ahogy látom "önjelölt" szakértője a témának.

Tudna nekem tanácsot adni pozíció vásárlás ügyében?

Tettem fel itt egy kérdést is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

Igazából amiket ír,hogy mit lehet elérni x év alatt, az nekem már megvan "hagyományos" munkával. Most a passzív bevételi lehetőségek után érdeklődöm és ennek kapcsán láttam meghirdetve vezetői pozíciókat.

Ha én ebbe beinvesztálok x összeget ,és színpadokon előadásokat tartok,meg mondjuk egy video blogban, vagy más módon reklámozok egy turizmussal foglalkozó mlm-et miközben fél éves szabadságom alatt járom a világot, fél évet pedig az előadásokra és élménybeszámolókkal töltök elképzelhető, hogy dinamikusan fejlődjön a hálózatom? Tekintve, hogy a csoportom is aktívabb lesz, és befizet különböző szolgáltatásokra + az új tagok is alám kerülve regisztrálnak? Ezáltal pár hónap, egy év alatt töltődhet e pl. annyit a mátrixom, hogy fentebb kerüljek a ranglistán, és folyamatosan kapjam a prémiumokat?

Nagyon leegyszerűsítve mekkora az esélye annak, hogy egy vásárolt pozícióval, egy szolgáltatáshoz kapcsolódó, élményszerű előadások és beszámolók mentén ösztönzőleg hatva a tagokra (és a még nem belépettekre is) én viszonylag rövid idő alatt 2-3 év elérjem mondjuk az alapítói platina szintet? Egyáltalán ilyen magasságokban a vezetők beszélhetnek e már őszintén pl. egymás között arról, hogy igazából mi is a valós lehetőség ebben? Mert nyilván nekem ezt a tagok felé úgy kellene kommunikálni, mintha csak ebből utazgatnék 100%-os termékhasználóként, ugyanakkor ez közel sem biztos,hogy így van.Ahogy sok esetben ugye elég ritka amikor valaki, csak ebből él, és a legelső termékbemutatótól, az utolsó nagyszinpados előadásáig nem is volt mellette semmi más foglalkozása, bár tudjuk vannak ilyenek is, csak mi laikusok szinte sosem hisszük el,és nem láthatjuk őket, vagy vannak akik látják és el is hiszik a szavait(na ők azok engem is érdekelnének pl. az alsó vonalakon, hogy őket ezzel meg lehet e fogni? Be lehet e léptetni a rendszerbe jó eséllyel, ha "álmokat" adok a kezükbe?)

És egyáltalán kapcsolódva a kérdéshez. Így ezzel a módszerrel lehet e pénzt keresni az MLM-el? Vagy csak a tukmálós, házalós, bemutatós, prezentálós úton,amit szinte mindenki ismer, de nem igazán szívlel egyik oldalról sem.

2013. jan. 14. 04:37
 13/295 anonim ***** válasza:
35%

Az MLM egy értékesítési forma. A közvetlen értékesítés egy speciális formája.

Mivel az MLM cégek lényegében kizárólag értékesítéssel foglalkoznak, az MLM fogalmát olykor kiterjesztik egy egész, speciális vállalkozásformára. Lényegében ez is helytálló.

Az MLM tekinthető a világ első átfogó marketingstratégiájának. Korában forradalmi és rendkívül nagy hatékonyságú volt, ma már azonban elavultnak tekinthető.

Lehet vele pénzt keresni, bár távolról sem olyan hatékony mint a modernebb marketing módszerek helyes alkalmazása. Egyes vállalkozások szempontjából azért előnyös, mert minimalizálja a piacra lépés és az ott fennmaradás költségeit és kockázatait.

2013. jan. 14. 07:26
 14/295 anonim ***** válasza:
60%

Látom összejön a csapat. :) ITK alias Tejbegrízeskenyér a nagy MLM szakértő :) Bak Norbert alias kellyboy aki még fél-egy éve munkanélküli volt állítólag most meg állítólag már elérte azt amit más az MLM-el hagyományos munkával.

Igen az MLM "elvault". :) Ezen jót röhögtem.

Az MLM-ben nem lehet pozíciót/csapatot vásárolni.

Ti mindig jobban tudjátok, hogy mi az MLM és hogyan működik. :) Ez egy hagyatló üzletág és lefutóban van már nem fog sokáig működni. Hát legyen azért én jót röhögök ezen. :)

2013. jan. 14. 11:48
 15/295 anonim ***** válasza:
30%
hagyatló => jav: hanyatló
2013. jan. 14. 11:50
 16/295 anonim ***** válasza:
34%

Hát, kedves k.géza látható, hogy semmi sem lehetetlen,

bár nincs összefüggés a két dolog között, tekintve, hogy alig egy éve is hasonló lehetőségeim voltak, ha jobban utánanézett volna és nem csak felületesen kapirgálna,tudhatná mert ezt nem az utóbbi 1 év alatt értem el,bár igaz azóta is növekvő pályán vagyok.. :-)

Akkor is megvolt már ez a lehetőségem, csaknem gondolkodtam MLM-ben, de látva, hogy még mindig elég sokakat hoz lázba, gondoltam ha van egy ilyen munkámhoz kapcsolódó lehetőség,miért ne lehetne megpróbálni megélni az alattam lévők fogyasztásaiból..Bár a gerincem még mindig nem akar engedni ennek a hajlásszögnek. És ez eléggé frusztrált volna.

Hát, ezek szerint megint csak nem leszek MLM-es és valami komolyabb befektetés után kell nézzek a szabadidőm hasznos eltöltésének idejére :-)

2013. jan. 14. 12:28
 17/295 anonim ***** válasza:
35%

Kár, hogy 2009-től egy hajón dolgozol, szóval a kettő eléggé üti egymást. Mármint, hogy munkanélküli voltál miközben volt munkád. :) :)

Sebaj megszoktam, hogy ide "szavahihető" emberek járnak.

2013. jan. 14. 12:42
 18/295 anonim ***** válasza:
31%
Bár lehet, hogy tényleg az voltál és még mindig az vagy csak nem vallod be, mert túl nagy hozzá a büszkeséged.
2013. jan. 14. 12:47
 19/295 Vadmeggy ***** válasza:
42%

Te akkora nagy szakértő vagy, mégsem írsz egyetlen konkrétumot sem. Az, hogy megveszik a túlárazott szarjaidat, részben annak köszönhető, hogy átvered őket. Én 2 hónapig voltam az OVB-nél. Hozzá sem szagoltam... Te hülye vagy, ráadásul mellébeszélsz.

Ja 2-3 hónapra nyaralni :D. Na viccelj légyszives. Ezt a szar szöveget már akkor sem hittem el, amikor az interjún mondták nekem. 2-3 évet dolgozni. Tudod az a hatalmas nagy baj, hogy az MLM azért működik, mert az emberek kapcsolati tőkéjét használja fel. Magyarul az ismerőseidre tukmálod a sok szart. Ez működik egy ideig, de egy idő után te sem tudsz új ügyfeleket szerezni, az ismerőseid száma is véges. Másrészt én alapból letiltom ezeket a "jó barátokat", akikkel nem beszéltem már több éve, de reklámozza nekem a sok szemetet.

Persze tudnak ajánlani is, meg magad alá is szervezhetsz egy-két bohócot, de azért erre nem sok esély van. A legelvakultabb MLMesek sem tudnak legtöbbször a saját ismerős körükön kívül sok új ügyfeleket szerezni.

2013. jan. 14. 12:53
 20/295 anonim ***** válasza:
21%
Ez jobb mint a TV, nagyon jókat lehet rajtatok röhögni:D
2013. jan. 14. 13:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!