kellyboy, a százalékoknak mi köze van a hitelességhez? Semmi! Ez nagyon gyenge érvelés volt.
Jön a sok mlmhater és ők csakis érzelmi alapon pontoznak, ha valaki MLM párti akkor máris megy a piros kéz.
De nem csak itt (MLMnél) hanem más témáknál is megfigyelhető ugyanez a hozzáállás., hogy nem a választ pontozzák hanem azt aki a választ adja.
A százalékok nulla hitelességgel bírnak ebben az esetben.
Nem provokáció, de érdemes lehet a kérdezőnek benézni ide, hogy ne csak a marketing emberek szavait tartsa szem előtt:
Egy MLM-ben sikeresnek mondott ember,(aki elvileg mindent tud rólam)a napokban a tavalyi év 3 hónapos munkanélküliségét kérte számon rajtam itt, anélkül hogy látná a lényegi összefüggéseket.
Itt most a napokban pont egy munkanélküli hölgy osztja meg a pozitív tapasztalatait az Amwayről, amiről számomra is újdonságként derült ki, hogy nem vehet ki pénzt, amíg nem vállalkozó...
Ez csak egy példa, arról,hogy valóban lehet jól csinálni és sikeresnek lenni, de jelen esetben fizikális pénzkeresésről nem beszélhetünk még 3 hónap után sem.
Mi akadályoz meg bárkit is abban, hogy kiváltson egy vállalkozói igazolványt? Semmi. Ráadásul, hogyha nem főtevékenységként végzi akkor nem kell kifizetni az adók nagy részét mivel azt a főállása után már kifizette egyszer.
Érdekes, hogy itt mennyire adod a "szentet" és másképp írsz itt, mint máshol most, hogy itt kiderült ki is vagy valójában. Egyébként az adataidat te magad adtad az egyik fórumon. Azt nem tudom, hogy hol, de az is valami MLM-es volt ha jól emlékszem.
Ha számodra fontos a hitelesség akkor miért akarsz egy piramisjákba (Swiss halley) beszállni?
És még viccelődsz is rajta a másik fórumon. Igaz oda nem regisztráltam de néha olvasom.
Géza bácsi,felindulásból ne írkálj... Előbb gondolkodj!
Ha valakinek nincs főállása, mint az említett hölgynek is például, nem fogja kiváltani,mert mint mondta is, havi 50 ezres bevétel mellett nem éri meg. Ennyi lenne maga a most kedvezményesként hirdetett KATA kötelező tételes adója is. És akkor költségekről még nem is beszéltünk. Másodállásban más a helyzet, ott ez havi 25-re csökken.
Nem tudom miért személyeskedsz? Ez már megint off, de csakhogy megnyugodjál: Én nem látok különbséget benne, mert más MLM-ben is van termék, a Swiss Halley-ban is van termék. Az utazások. Így ez sem piramisjáték. Az más kérdés, hogy milyen rendezetlen a háttere. Addig nem zavarna, amíg a befektetésem megtérül belőle. Ugyanakkor láthatod, hogy leírtam a gerincem azért nem hajlik annyira, hogy ezt megtegyem (ezért is írtam ki elvi kérdésként) illetve Levente is elmondta hogy nem írható át a pozíció.
Én pedig mint mondtam is, egy évben 6-8 hónapot utazok a nagyvilágban a többit szabadon töltöm évek óta. Erre mondtam, hogy hagyományos munkával is elérhető, amit te is megfogalmaztál,hogy nem 2-3 hétre, hanem 2-3 hónapra mennek az MLM-es sikeremberek szabadságra. Illetve hozzátenném, hogy rendezettek az adó ügyeim, ellentétben ugye a másik nagy sikerű KMD Holding vezérével...
Erre az időszakra csak passzív bevételeimből élek jobbára mivel nem dolgozok aktívan,kivétel az önkéntes munkáimat, de azért meg nem várok és nem is kapok jövedelmet.
(Így lehet,hogy Te félre értelmezted a munkanélküliséget, és egy kalap alá vetted azzal, hogy költség minimalizálás címén jogosan regisztrálva voltam 3 hónapig. A kettő pont azért nem üti egymást,mert hiába hogy tevékenykedek önkéntesen, mellette jogosult vagyok, az egyébként korábbi munkám utáni jogosan megillető "passzív jövedelemre",amit egyébként ahogy az MLM-ben is szokás önmagam továbbképzésére költöttem. Szóval egyáltalán nem sokban különbözik a két dolog egymástól. Csak esetemben talán több a lehetőség,mint egy MLM cég termékeiben.)
A Swiss Halley-t leírtam. Ha már úgyis járom a világot, miért ne használhatnám ki azt a jól menő MLM-et erre? De hogy lehetnék úgy hiteles benne, hogy új belépőként én élmény beszámolózzak a világ különböző pontjairól? Nem lenne másolható. Azt hatékonyan úgy lehetne, ha pl. vezetői pozícióba vásárolnám be magam és így motiválnám az alattam lévőket. Így a befektetésem is megtérülhetne,hiszen az alattam lévők fogyasztásainak a százalékával bevételem keletkezhet.
Üzletben, nem feltétlen a hálózatépítésben hiszek, és semmi esetre nem az érzelmi alapú üzletelés szellemiségében, hanem a racionális befektetésekben és valós piaci alapokon nyugvó, alulról építkező vállalkozásokban.
Az érzelmi oldalt nem tartom szerencsésnek összekötni az üzlettel, egyfelől mert könnyen okozhat veszteséget, másfelől pedig mert ha valamit szívből végzünk, azt nem a pénz kell hogy motiválja. Ha már anyagi érdek fűződik hozzá, és mégis az érzelmi részéről papolunk akkor ott baj van. Mindkét oldalt tapasztalatból ismerem.
Én külön választottam a kettőt, és nekem speciel ez bevált. Igen vagyok munkavállaló, hallgató,önkéntes, és befektető.
De MLM-esek szemébe voltam már:
- munkanélküli, adócsaló, segélyből élő és legújabban gombatermesztésből élő..
Aki munkanélküli és napi 7-8 órában csinálja az össze tud rakni egy havi 400-600e Ft jövedelmet biztosító üzletet akár már 3 hónap alatt is. Nem egy példa volt már rá. Ha 3 hónap után csak havi 50e a bevétel akkor nem a rendszerrel van a hiba. Ennyit simán mellékállásként is meg lehet keresni már az első hónapban, ha valaki normálisan csinálja és nem tökörészik.
Rengeteg tökörésző ember van, akik eljutnak addig jobb esetben, hogy egy hónap alatt megkeresnek 20 embert, de még jellemzőbb, hogy 15-20 (vagy még ennyi sem) embernek megmutatják az üzletet akik mind nemet mondanak aztán abbahagyja az illető. Ilyenből van a legtöbb.
Ez az egész nem hit kérdése, hogy működik-e vagy sem. És akárhogy próbálod beállítani, te mindig is külsős maradsz és nem látod a rendszer, az emberi kapcsolatok és az egész működését belülről. hogy mi mozgatja az egészet. És ezt sosem fogják megérteni a külsősök. Tapasztalatból tudom én is voltam külsős ellenálló.
Abban igazad van, hogy nem lehet csak a pénzért dolgozni hosszú távon és akik csak a pénzért kezdik el azok hamar fel is adják vagy abbahagyják ha elértek egy bizonyos jövedelmet.
Csakhogy te azért utazol, mert hajón dolgozol és a munkád része. Más meg élvezetből.
Ha meg van passzív jövedelmed akkor minek kell dolgozni?
Amit te csinálsz az nem másolható tehát nem teheti meg bárki ellenben az MLM-ben minden tevékenység ami a bázismunkát jelenti az nagyon egyszerű és bárki meg tudja csinálni mivel semmi különleges képesség vagy tudás nem kell hozzá.
Ezt sem értik meg a külsősök, hogy miért van ez így.
Te továbbra is alkalmazott vagy akinek van passzív jövedelme, amit bármikor elbukhat. Vagy mi a biztosíték arra, hogy ez a bevétel nem szűnik meg?
Sok sebből vérzik már megint az amit arról állítasz, amiről kívülállóként (értsd, nem objektív gondolkodással megáldottan)fogalmad sincs. Feleslegesnek tartom ezt itt ebben a kérdés keretében tárgyalgatni, pláne ha valaki alapszinten sem képes értelmezni a kellemest a hasznossal kifejezést és átlátni alapvető összefüggéseket.
Röviden és tömören, az MLM nem tudna többet adni, attól amit jelenleg is el tudok érni ( tanulás, személyiség fejlődés, anyagi biztonság, folyamatosan növekvő bevételek, világ körüli utak, passzív jövedelem)És bár sok próbálkozás volt nem hinném, ha maradok akár az Amwayben, akár a Lyonessben, akár a KMD-ben előrébb lennék, mint ma. Vagy ha a prezentációk után ezek bármelyikébe is beéptem volna: Ökonet,FLP,Herbalife,Ganoderma (DXN),Organic Mission, Pedig majdnem mind azt ígérte, hogy az lesz a megoldás az anyagi problémáimra.
A passzív jövedelmem folyamatos, nem egy cégtől függ és dinamikusan növekvő, akkor is amikor nem dolgozom.
Emellett nem tudom, hogy egy Kft, vagy LTD. esetleg Inc. kompenzációs tervére, vagy a jelenlegi svájci nyugdíjbiztosítóra jobb e alapozni az öregségi nyugdíjam, mint az akkori passzív jövedelmem?
Továbbá emiatt is nézem meg előbb,mibe és milyen feltételek mellett fektetek,mielőtt pl. a Keresd-Magad-Degeszre MLM-rendszer ajánlásaira bíznám... hiába hogy Tamás kérésre, -aki hozzád hasonlóan kifogásolta a kivülállóságomat- beléptem a rendszerükbe. Az más kérdés, hogy ő az ígéreteit nem tartotta be.. az meg már csak hab a tortán, hogy a felettem álló vezérnek, komolyabb adó gondjai vannak, mint nekem mezei alkalmazottnak..
Utazgatni nem csak hajóval szoktam és nem csak azokra a helyekre ahol dolgozom. Ajánlom először is egyik kedvencemet, a Kárpát-medencét, a határon túli területeket, mert rengeteget tanulhatsz az ott élő magyaroktól. Nem feltétlen csak a Dél-Kelet Ázsiai szigetvilág alkalmas erre, bár ott is tudnék mondani pár helyet, és jó pár barátomat, akik segíthetnek eligazodni, sőt be is fogadnak, ha úgy alakulna, hogy nem találod az 5 csillagos szállodádat.
Ha esetleg van egy alap műveltséged, és a kötelező Kyosaki könyveken túl eljutsz egy Rockenbauer Pál-ig is, akkor sok érdekességet tartogat a világ számodra hogy kiknek mi és hogyan érhető el. Lehet kell hozzá egy kicsit gondolkodni, de nem egy ördöglakat..
Hát arról sokat lehetne vitatkozni, hogy ez egy "Tejismegtudodcsinálni" műfaj-e? De javasolnám, hogy előbb tájékozódj,mielőtt megint csak lejáratod magad azzal kapcsolatban hogy kik és milyen végzettséggel, honnan származva dolgoznak nálunk. Teszem hozzá 95%-os arányban nem "wannabí", hanem tényleges milliomosként. ami az MLM-ek rendszerében ennél jóval alacsonyabb szám.
Leegyszerűsítve, mi nem a hazai amúgy is kis pénzű álláskeresőket traktáljuk azzal, hogy bezzeg milyen jó lehet pl.Bora-Borán egy 5 csillagos szállodában hetekig,és majd 2-3 év múlva, ha elég keményen dolgozok, eljutok oda, hanem megéljük ott azokkal akiknek van is erre pénze és fizetnek érte. Azaz a nagyértékű projektek mögé állunk,mint szolgáltatók és a fogyasztásból részesedünk, amiből pedig passzív jövedelmet realizálunk. Nem tudom ez ismerős-e az MLM kapcsán? (szerintem igen)
Ha komolyabban érdekel a téma, itt is olvashatsz róla sokat, ha beírod a megfelelő címszavakat a keresőbe, vagy a Google-ba, de olyan fórumot is találsz a témáról, ahol az MLM-től eltérően kevés negatív hozzászólást találsz, pedig nem moderáltak, mint mondjuk egy KMD Facebook oldal. (óceánjáró, hajós munka,hajón dolgozott emberek,stb.)
Ha Facebookon ismerősöm lennél, ma csak 4 ajánlatot láthattál volna megosztva nálam, ami nem 3 hónap után havi "párszázas" ajánlatról szól feltételes módban,hanem szerződésbe rögzített fix összegekről az első hónaptól, hasonló összegekről, de néhol magasabbról.
Ugyanis folyamatosan kellenek az emberek erre a munkára, különböző munkakörökbe és pont emiatt a sajátossága miatt van az, hogy nem igazán aggódunk az olyan kisstílű dolog miatt, hogy "jaj, miből lesz pénzem, ha már nem dolgozok."
Nézd, engem ebből az életvitelből már elég nehéz lenne kirángatni és semmi nem indokolja hogy egy jövőbe mutató ígéretekért cserébe visszafejlődjek, mind anyagilag, mind pedig karrier szempontjából.
Napokban járt nálunk egy Fundamentás szponzor, akinek a szponzoráltja,párom távoli rokona. (tipikus front a cold call helyett)
Jól szituált, öltönyös emberke. Remekül prezentált,csak azt nem értette meg , amit 5 perc után világossá tettem neki, hogy nem felel meg a terméke az elvárásainknak.
Igazából, ahogy Te is itt, magát győzködte,és egy teljesen elképzelt vonalon indult el, majd jutott másfél óra múlva oda, hogy ő ezt helyünkben megvenné, és neki már amúgy is van ilyen szerződése,és az összes családtagjának kötött már(Szintén tipikus 100%-os termékhasználó). Ami miatt említem,hogy ő pl. hajózott. Ahogy mondta, neki az túl kemény volt és alig várta, hogy leteljen a szerződése, mert azért leszállni csak nem akart...
Látod, Őt mégsem néztem le amiatt mert nem csinálta évekig és pár hónap tapasztalat után nyilatkozik róla.
Ez pl. ahogy láttuk Nálad, mint sikeres hálózatépítőnél, akinek fontosak az emberi kapcsolatok és a kapcsolati tőke, már nem szokás...
Ezzel én szeretném is lezárni ezt a személyeskedővé alakuló dolgot. És mint korábban is mondtam, adjuk vissza
a kérdezőnek a saját "topikját",mert jó ideje rólad és korábban Vadmeggyről, most meg lassan rólam kezd szólni és nem az eredeti kérdésről.
Olyan jó, hogy ti kívülállók mindig objektívek vagytok.
Igazad van nem ismerem részletesen az életedet, de látom, hogy miket posztoltál ki már évek alatt és az ad egy képet rólad. Nyilván azért szapulod ész nélkül az MLM-et és kötsz bele, mert tudod, hogy hogyan működik.
Igen lehet alkalmazottként is passzív jövedelemre szert tenni, de ahhoz kell pénzt amit először befektet az ember és ha az nincs akkor szívás van, mert akkor nem tud mit befektetni csakis saját magát. És a legtöbb embernek nincs ilyen tőkéje, de annyi van, hogy elindítson egy MLM vállalkozást, mert azt kvázi fillérekből el tudja indítani. Igen melózni kell vele.
És aki itt nem ér el eredményt az általában arra sem lenne hajlandó amire te hajlandó voltál.
Azt meg egyáltalán nem tudhatod, hogy az MLM-el mit értél volna el. Bár azzal a hozzáállással ami neked van az MLM-hez valószínűleg semmit.
Tudod én tudok segíteni egy 8 általános végzettségű embernek is, hogy jobbá sőt akár teljesen rendbe tegye az életét ha hajlandó érte megdolgozni és még a családját sem kell elhagynia hónapokra.
Te ezt meg tudod tenni?
Nem szándékozom tovább etetni a trollt, ne haragudj..
Szívesen folytatok Veled eszmecserét, de nem hiszem,hogy itt erre lennének kíváncsiak az emberek.
Csak, a kérdésedre válaszolva, hogy kikkel kerültem kapcsolatban a munkám során, azaz kik tudtak ebben elindulni, vagy kiknek tudtam ajánlani ezt a lehetőséget:
Nemzetközi szinten:
- 3 gyermekes indonéz családapa, akinek álma volt,hogy visszafizesse a lakáshitelt (kb. 700.000 Ft) és nyisson egy éttermet a barátjával (2 év mosogatásból hozta össze)
- Dolgoztam Gordon Ramsey ex-munkatársával, aki járja a világot és hiába hogy otthon már a 4-ik házát veszi, minden évben új célokkal tér vissza és mindig más területre kéri magát,hogy lássa a világot.
Idén azt hiszem Oroszország a célja.
- Dolgoztam már olyannal, aki szintén alkalmazotti viszonyból jött, és egyfelől szerződött az egyik utazási irodával, mint a cég által kiadott prospektusok fotósa, illetve szintén Indonéziában több üzletes büféhálózatot hozott létre (3 év után)
Hazai szinten:
- Rokkant nyugdíjas
- Az átverések.info oldalon található nehéz sorsú család számára,
- itt az oldalon ismeretlenül, egy felvidéki magyar szorgalmas srác számára, egy házaspár számára, akik el vannak keseredve az anyagi helyzetük miatt,
- Sok ismerősömnek is persze, akik látva a példámon is, hogy működik és megkeresett
Továbbá, szinte bárki számára, aki legalább egy nyelvet minimum alap szinten beszél. Nyilván ez sem mindenki számára adott,bár ha valakit érdekel,akkor jelenleg erre is van megoldás, egy támogatott projekt keretében, melynek az önrésze amit az ügyfélnek fizetnie kell, az 1.800-4.500 Ft.
Abba pláne ne kezdjünk el belemenni, hogy egy 8 általánosat végzett ember is beszélhet ilyen szinten nyelvet, de ha már pl. a Nuskinos MLM sejtszintű öregedésgátló kutatásainak vívmányairól kezd beszélni, kevésbé tűnhet hitelesnek, még akkor is, ha ezért az összegért egy alapfokú nyelvtudás helyett kaphat egy mappát a cégről szóló látványos powerpointokkal.
Szóval kb. ennyit a feltételekről.
Ja és igen a tőkéről...
Az összbefektetésem ebbe 50.000 Ft volt, aminek az 50%-át vissza is kaptam, a szerződésnek megfelelően. Sajnos a közvetítő cégeket nehéz ezen a téren megkerülni, de nem is feltétlen szükséges.
Nem tudom most mennyi egy éves tagdíj, vagy kezdőcsomag, stb. egy MLM-nél, de talán a legkedvezőbb is csak halványan súrolja felülről 25.000 Ft-ot.
Tehát az induló 50-100.000 Ft, a fizetések tekintetében kb 1 hét alatt megtérülő befektetés ez esetben. Az efeletti rész pedig az a haszon, ami felett belátásod szerint rendelkezel. Jellegéből adódóan a megtakarítások (tehát a költségeken felüli rész) aránya, a nettó fizetések 90-95%-a is lehet, tekintettel a magas arányú költségtérítésre és költségminimalizáló tényezőkre.
Nyilván nem véletlen, hogy emiatt is merem támogatni azokat az indulásban,akiknek még ez is nagy összeg, de hajlandóak lennének változtatni a sorsukon. Ugyanakkor hagy tegyem hozzá, hogy elég sok privát levelezésem folyik itt az oldalon is az indulással kapcsolatosan. Őket is megkérdezheted, - mert tudom én neked nem vagyok elég szavahihető,- hogy kizárólag a pozitívumokat mondom el? Vagy esetleg mást is?
Szóval bízom benne, hogy így anyagi érdekeltség nélkül is tudok segíteni embereken annak érdekében, hogy megérezhessék azt, milyen amikor nem mínuszban van a bankszámlájuk hó végén és nem a törlesztő részletek határozzák meg az életüket, mert biztos olvastad akkor azt is, amikor épp arról írtam, hogy milyen az amikor a bank nem amiatt hívogat, hogy mikor törlesztek már és hogy árverezni szeretnének, hanem hogy beleegyezésem kéri hogy hitelkeretet állítson be a számlán,mert hogy jó adós vagyok, és látják, hogy van pénz a számlán...
Innentől privátban várom az észrevételeidet, mert nem kívánok offtopichoz hozzájárulni...
Köszi a megértést!
"Abba pláne ne kezdjünk el belemenni, hogy egy 8 általánosat végzett ember is beszélhet ilyen szinten nyelvet, de ha már pl. a Nuskinos MLM sejtszintű öregedésgátló kutatásainak vívmányairól kezd beszélni, kevésbé tűnhet hitelesnek, még akkor is, ha ezért az összegért egy alapfokú nyelvtudás helyett kaphat egy mappát a cégről szóló látványos powerpointokkal. "
Innentől nincs miről beszélni. Nem érted az MLM-et csak kívülállóként, általánosítva ítéled meg ez látszik a hozzászólásaidból.
Azt nem vitatom, hogy amit csinálsz jól csinálod, csak az MLM-hez nem kéne hozzászólnod, mert ahhoz nagyon nem értesz. Felültes információk alapján általánosítva írsz butaságokat. Amik néha-néha lehet, hogy megállják a helyüket, de nem az a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!